info@spainismore.com
Tel.: +45 36 98 08 63
Åben for telefonisk henvendelse ma-fr kl. 9 - 17.

Camino Francés (etape 19-31): Camino de Santiago Clásico - fra León til Santiago. rejser Galicien, Galicien rejser, rejser Galicien, ferie Galicien

15 dages pilgrimsvandring inkl. overnatninger, flyrejse, besøg i Finisterre mm. (sværhedsgrad 3 af 5).

På denne tur oplever du Caminoens sidste 365 km. fra León til Santiago de Compostela. Heraf vandrer du ca. 270 km.
En strækning som er yderst varieret, ikke blot hvad angår landskab, men også kulturelt, historisk og gastronomisk, hvilket gør netop denne strækning til den mest interessante på ruten.
I prisen er der på turens sidste dag inkluderet en bustur til Finisterre, hvor du kan finde din velfortjente muslingeskal.

Dine overnatninger er booket til hver dag på hoteller og pensionater langs ruten. Du behøver derfor ikke bekymre dig om der er plads, når du hver dag kommer til et nyt sted. Kort sagt hjælper vi dig sikkert gennem din pilgrimstur og du har masser af tid til både at nyde turen og fordybe dig i rejsens fortryllende kraft. Ønsker du din bagage fragtet fra sted til sted i løbet af vandringen kan dette tilkøbes (se pris i kolonnen til højre).

Den første dag ankommer du til León i Nordspanien. På forhånd har du modtaget kort over byerne samt din helt personlige guidebog, hvor du kan læse om alt det praktiske før afrejse og om den daglige rute. Du har også modtaget dit pilgrimspas og i León er det tid til at få dit første stempel.

Ønsker du en hviledag (eller ønsker du at vandre en kortere distance) kan det arrangeres på forhånd eller du kan på dagen vælge at tage en taxa eller bus til næste stop, hvor du kan nyde dagen. Dermed bestemmer du selv tempoet på turen.

En rigtig pilgrimsvandre behøver ikke nødvendigvis bo på herberg i flersengsværelser. Rigtig mange foretrækker at vide på forhånd, at man har plads, når man hver eftermiddag når frem.
Det betyder også at der er stor rift om værelserne i de ofte små pilgrimsbyer og det er derfor vigtigt at reservere i god tid.
Camino de Santiago passerer lige foran Spain is More’s kontor, på gågaden i León, og vi ser og oplever mange vandrere hver dag.

HVORNÅR: afrejse dagligt året rundt (anbefales april til oktober).

BAGAGESERVICE kan tilkøbes. Uanset om du vil vandre alene eller om I er flere, sørger Spain is More for, at alt det praktiske er på plads.

OM PILGRIMSREJSEN TIL SANTIAGO DE COMPOSTELA (Camino de Santiago):

Den mere end 1.000 år gamle og knap 800 km. lange pilgrimsrute, Camino de Santiago gennem Nordspanien, er en af de mest legendariske og vigtigste pilgrimsruter i verden. For mange er magien ved at holde om apostlen Sankt Jacobs statue i hans egen katedral i Santiago de Compostela symbolet på renselse, befrielse og en ny start i livet. For andre er turen et sportsligt mål og Santiago de Compostela er symbolet på veludført gerning. Men uanset hvad hensigten oprindeligt måtte være med at vandre ruten, ender den for de fleste alligevel med at give en spirituel mening, som kun folk som har gennemført anstrengelserne kan snakke med om.

Jakobsvejen, eller Camino de Santiago på spansk (Sankt Jacob = Santiago, på spansk), har siden middelalderen været en af de vigtigste kristne pilgrimsruter, og pilgrimme har vandret til Santiago de Compostela i de sidste 1000 år. Inden for katolicismen regnes Caminoen i dag som en af de tre vigtigste pilgrimsruter (sammen med ruten til Rom (Via Francigena) og Gravkirken i Jerusalem.
I middelalderen var rejsen til Sankt Jakobs grav meget populær, og mange mennesker begav sig ud på denne rejse, som måske var den eneste i deres liv.

Den protestantiske reformation og den politiske uro, der fulgte i 16. og 17. århundrede medførte et stort fald i antallet af pilgrimme i hele Europa. Indtil midten af det 20. århundrede var antallet af besøgende i Santiago de Compostela hvert år svindende, men siden 1980’erne har Jakobsvejen tiltrukket et stigende antal pilgrimme fra hele verden.
Nogle af de vigtigste byer langs ruten byder de rejsende på nogle af de smukkeste og vigtigste kulturhistoriske monumenter i Spanien. Pilgrimsruten er den første vandrerute som blev optaget på UNESCO’s liste over verdenskulturarv.

Dag 1: Ankomst til León via Madrid

Dag 1: Ankomst til León via MadridDen gamle romerske hovedby, er en af de vigtigste byer på Pilgrimsturen. Byen blev i 910 hovedstad i det kongerige, som senere blev til det Spanien vi kender i dag. Byens middelalderlige vigtighed afspejles i de mange monumenter såsom den imponerende katedral, det storslåede San Marcos samt San Isidro, hvor flere gamle konger og dronninger ligger begravet.
Byen bugner af tapasbarer og hyggelige pladser, hvorfra man kan beskue de mange pilgrimme vandrer forbi med ømme fødder. Et møde med et ægte og autentisk Spanien, som langt fra bliver turens sidste.

Dag 2: León - Astorga (14 km.)

Dag 2: León - Astorga (14 km.)León's opland står i totalt kontrast til byen centrum og da der på turen findes langt bedre oplevelser end at vandre gennem kilometervis af industrikvarterer og senere store flade sletter, er det programsat at tage bussen til byen Hospital de Orbigo, hvorfra den smukkeste del af ruten begynder. Den smukke middelalderbro i Hospital de Orbigo er et af caminoens højdepunkter og en smuk start på din Pilgrimsvandring. Herfra er der knap 15 km til Astorga.
Astorga er som León en vigtig by på Pilgrimsturen og har en række spændende seværdigheder, såsom Gaudi’s bispepalads og den smukke katedral.

Dag 3: Astorga - Rabanal del Camino (21 km.)

Dag 3: Astorga - Rabanal del Camino (21 km.) Allerede få kilometer efter Astroga begynder terrænet af ændre sig og bliver mere bjergrigt. På dagens vandring passeres et par hyggeligt landsbyer og dagens endestation i Rabanal er en hyggelig bjerglandsby. Typisk camino-landsby med masser af barer og en hyggelig stemning.

Dag 4: Rabanal de Camino - Molinaseca (27 km.)

Dag 4: Rabanal de Camino - Molinaseca (27 km.)Fortsat meget bjergrigt. På denne vandring passeres det berømte jernkors. Inden Molinaseca passeres et par hyggelige landsbyer, men Molinaseca er proppet med hyggelige, gode spisesteder og ikke bare Pilgrimme men også mange spanierne nyder byens hyggelige gader og beværtninger.

Dag 5: Molinaseca - Villafranca del Bierzo (29 km.)

Dag 5: Molinaseca - Villafranca del Bierzo (29 km.)På dagens vandring passeres byen Ponferrada, som har en berømt borg midt i byen. Dagens endestation er en hyggelig by midt i Bierzo-regionen, som efterhånden har fået slået sit navn fast som et af Spaniens mest fremadstormende vinregioner.

Dag 6: Villafranca del Bierzo - O Cebreiro (28 km.)

Dag 6: Villafranca del Bierzo - O Cebreiro (28 km.) På grænsen til regioen Galicien ligger byen O Cebreiro højt hævet på en bakketop. Byen ligger oftest indhyllet i tåge men den lille sten-by er yderst charmerende. Er du heldig at komme til byen på en klar dag er udsigten fantastisk.
Da stigningen til O Cebreiro er hård og lang kan man med fordel tilkøbe en ekstra overnatning midtvejs.

Dag 7: O Cebreiro - Tricastela (21 km.)

Dag 7: O Cebreiro - Tricastela (21 km.)Dagens rute går fra et af turen højeste punkter til O Cebreiro til et andet lige så højt punkt nogle kilometer senere. Ruten er en af de smukkeste strækninger, men også en af de hårdeste.

Dag 8: Tricastela - Sarria (18 km.)

Dag 8: Tricastela - Sarria (18 km.)Til Sarria kan man efter ønske vandre ad to forskellige ruter. Vælg mellem at bruge et par timer ved/i et smukt kloster eller at nå hurtigere til målet for at hvile.

Dag 9: Fra Sarria til Pontomarin (23 km.)

Dag 9: Fra Sarria til Pontomarin (23 km.)Galicien er en af de smukkeste regioner i Spanien, både hvad angår natur men også tradition. På dagens etape stiftes yderlige bekendtskab med de herlige traditioner.

Dag 10: Pontomarin - Palas de Rei (25 km.)

Dag 10: Pontomarin - Palas de Rei (25 km.)Terrænet bliver fladere, dog stadig bakket. Området er smukt og frodigt og optimismen overtager efterhånden tvivlen om, at målet kan nås.

Dag 11: Palas de Rei - Arzúa (28 km.)

Dag 11: Palas de Rei - Arzúa (28 km.)Terrænet ligner det fra de sidste dages vandring. Generelt er ruten tilknyttet et utal af historier, som du kan læse om undervejs. Dagens rute er ingen undtagelse. Denne etape kan let opdeles med en ekstra overnatning i Melide således du opnår to vandredage af ca. 14 km. i stedet. Såfremt dette ønskes bedes dette oplyses ved bestilling.

Dag 12: Arzúa - O Pedrouzo (20 km.)

Dag 12: Arzúa - O Pedrouzo (20 km.)Den næstsidste etape er præget af en fantastisk stemning. De mange mennesker du har mødt undervejs kan alle se målet og stemningen er derfor ofte glad og lettet.

Dag 13: O Pedrouzo til Santiago de Compostela (20 km.)

Dag 13: O Pedrouzo til Santiago de Compostela (20 km.)Målet nås og det er tid til at udføre en række traditionelle pilgrimsritualer. Først skal du have dit endelige bevis på turen; det sidste stempel i dit pilgrimspas.

Endestationen for pilgrimsruten, Santiago de Compestela, er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og er et af verdens vigtigste kulturelle centret. Byen emmer af charme og har et utal af hyggeligt gader, hvor der er rig mulighed for at prøve de mange lokale specialiteter.

Byens gamle bydel er svært at matche. Omkring domkirken findes byens historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Byens monumenter er virkelige kunstperler i forskellige arkitektoniske stilarter.

Dag 14: Finisterre

Dag 14: FinisterreEn rigtig pilgrimsvandrer afslutter sin rejse i Finisterre. Turen går i bus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago sidst på eftermiddagen.
På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 15: Hjemrejse

rejser Galicien, Galicien rejser, rejser Galicien, ferie Galicien

« tilbage

Varighed: 15 dage / 14 overnatninger

Pris fra: 9.595 DKK/pers. (ved to personer i db.værelse)

Inkluderer:

 • 14 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad
 • 14 x morgenmad
 • Flyrejse t/r fra København/Oslo/Hamburg (evt. tillæg ved afrejse fra Aalborg/Billund/Stavanger mv., )
 • Guided tur til Finisterre
 • Bus/togtransport i Spanien
 • Udførlig guidebog på dansk med div. anbefalinger, rejserute, vejledninger til hoteller mv.(1 eksemplar per 4 personer)
 • Div. afgifter, skatter
 • Enkeltværelsetillæg 1.900 kr.
 • Ej inkluderet i prisen:
 • Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din bagage fragtet fra hotel til hotel i løbet af vandringen. Pris ca. 750 kr. afhængigt af årstid
 • Transport fra lufthavnen i Madrid til togstationen. Her koster metro ca. 5€. Taxi ca. 25€. Transport fra Santiago de Compostela til lufthavnen i Santiago (bus ca. 4 €)
 • Forlængelse af ophold i Madrid, León eller Santiago de Compostela kan tilkøbes. Rejser i 3 eller flere sammen kan der være rabatter at hente på 3- og 4-sengsværelser hvis dette ønskes
 • *gælder ikke nødvendigvis ved af- eller hjemrejse fra Danmark i påskeugen, weekenderne omkring Pinse, Kr.himmelfart og Bededag, juli og august samt efterårsferien (uge 42). Ved bestilling fra andre lande gælder tilsvarende omkring særlige helligdage og ferieperioder

« Se flere rejser i Galicien

« Se flere rejser i Castillien og León

« Se flere Camino de Santiago

« Se flere Aktive ferie

Utilizamos cookies para ofrecer a nuestras visitas una experiencia transparente y cómoda a la hora de navegar por nuestra página web. Al utilizar nuestra página web aceptas el uso de cookies; puedes obtener más información sobre las cookies y su uso en nuestra página web en la sección de Polí­tica de Cookies
Acepto las cookies de este sitio