Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

4.9

5 tips til at forberede til 2021: Det hellige år i Santiago de Compostela.

Det kan måske stadig føles som om der er lang tid til, men i 2021 er det igen et hellig år i Santiago de Compostela

2019-03-12

Det kan måske stadig føles som om der er lang tid til, men i 2021 er det igen et hellig år i Santiago de Compostela. I de foregående hellige år har mange pilgrimme rejst til Santiago. I det sidste hellige år i 2016 ankom ikke mindre end 278.041 pilgrimme til Santiago og i Det Hellige År 2010 272.417.

Hvad betyder et helligt år?

Santiago de Compostela fejrer Hellige År (Año Jacobeo) hver gang 25. juli falder på en søndag. Det skyldes, at 25. juli er navnet på St. Jacob, hans død og fødsel i himlen er således den dag hvor dette bliver mindet. For mange pilgrimme er Sankt Jakob bedre kendt ved hans spanske navn: Santiago. Vil du læse mere om Sankt Jacob?

Rækkefølgen hvor de hellige år i Santiago følger hinanden er: elleve, fem, seks, elleve og så videre. Det foregående hellige år var 2010. Følgende bliver 2027 og 2032. 2016 var dog første gang i den mere end 800 år lange historier, hvor Paven også erklærede 2016 som et Helligt År.

Hvordan det hele startede

De første historier om den legendariske Camino de Santiago går tilbage til det 8. århundrede. Camino de Santiago, også kendt som The Way of Saint James, eller på dansk Sankt Jakob pilgrimsruten, er en vigtigste kristne pilgrimsruter i historien. I de sidste 1000 år har mange mange tusinder pilgrimer rejst til Santiago de Compostela (mere om Camino historie, finder du her. I Santiago de Compostela begyndte man med fejringen af ​​et hellig år omkring 1426.

Hvad er så specielt ved et helligt år?

I løbet af et århundrede vil der være 14 hellige år. Så det er en speciel begivenhed! Men hvorfor er det specielt at gå eller cykle Caminoen i et hellig år? Den enorme katedral i Santiago, som er den en endelige destination for de mange camino ruter, har mange døre, men en af ​​dem er meget speciel. Det er "Puerta del Perdón" på Plaza Quintana. Den er normalt altid lukket, undtagen i et helligt år. I et hellig år kan en Pilgrim opnå fuld overbærenhed, når han går ind gennem Puerta del Perdón. Ifølge den katolske kirkes lære er der stadig en midlertidig gæld og straf efter bekendtgørelsen, der skal betales i Skærsilden. En fuld afgivelse af trosløftet giver den troende frelse fra alle midlertidige sanktioner, forudsat at pilgrimen tilstår og modtager fællesskabet.

Hvad skal du tage i betragtning, hvis du vil gå eller cykle en Camino i 2021?

Fordi det Hellige År er specielt, planlægger mange pilgrimme at gå eller cykle til Santiago i dette år. Husk på, at det kan være travlt! Især på de sidste 100 kilometer til Santiago, fra Sarria eller Tui. Vi lister vores tips til dig:

1. Hvis du allerede planlægger at gå eller cykle en Camino i 2021, er det klogt at booke dine hoteller hurtigst muligt. Vi kan hjælpe dig med dette allerede nu! Det er dog endnu ikke muligt at booke flyvninger, det er kun muligt et år før afrejse. Overvejer du allerede nu en Caminorejse i 2021, men er i tvivl om hvilken Caminrute der passer bedst til dig, så kontakt os for yderligere information og få uforpligtende tilbud fra os.

2. Den 25. juli er på Saint Jacobs året. For mange pilgrimme er det specielt at ankomme i Santiago den dag. Et specielt øjeblik! Vi forventer en meget travl dag i Santiago, og det betyder, at priserne på overnatningsstederne på den dag er højere end normalt. Mener du imidlertid at dette ikke er et problem? Så kan du planlægge din Caminorejse så du ankommer til Santiago den 25. juli. Vil du undgå dette? Så kan du naturligvis ankomme en hvilken som helst ønsket dag i Santiago.

3. Vil du undgå folkemængderne i juli og gerne komme til Santiago på et andet tidspunkt? Så er månederne marts, april og oktober perfekte til at gå eller cykle en Camino. Vejrforholdene er som regel også fremragende!

5. Mange pilgrimme går eller cykler i 2021 de berømte pilgrimruter, såsom Camino Frances, Camino del Norte eller Camino Portugues. Du kan også vælge at gå en mindre kendt Caminorute. For eksempel tænk på:

  •  Camino Primitivo: denne Camino kaldes også den "oprindelige rute", fordi det var den første pigrimsrute til Santiago. Når du går denne Camino, bliver det klart, hvorfor denne rute bliver mere og mere populær. Det er ganske vist en af ​​de mest udfordrende ruter, men også en med de mest betagende naturoplevelser. Klik her for mere information
  • Camino Lebaniego: Denne Camino starter i Santander. De første tre dage, følger du Camino del Norte og derefter kommer du ind i bjergene fra Picos de Europa National Parken. Klosteret Santo Toribio er afslutningen på den endelige destination af denne Camino. Her åbnes også en særlig port i løbet af et helligt år. Tjek det her link hvis du vil vide mere om denne specielle Caminorejse.
  • Camino Inglés: Den engelsk Caminorute var oprindeligt en sti for britiske pilgrimme, der ankom til Spanien fra Nordeuropa med båd. En storslået og klassisk pilgrimsfærd med en mængde historie bag sig.

5. Vores sidste tip: at gå eller cykle andre dele af en Camino, hvor du ikke ankommer til Santiago. For nogle pilgrimme er det netop målet, at de ankommer til Santiago. Forståeligt nok! Men i et helligt år kan du overveje, at gå eller cykle en del af en af de andre Caminoruter for at undgå folkemængderne i Santiago.For eksempel:

  • En del af Camino Frances fra Sant Jean Pied de Port til Logroño. Denne rute har alt: autentisk atmosfære, maleriske landsbyer og smuk natur i Spaniens bedste gastronomiske regioner. Denne del af Camino de Santiago er meget varieret og absolut vidunderlig.
  • Den første del af Camino del Norte. Dette er lidt mere udfordrende terræn, men også en autentisk og smuk rute langs Spaniens nordkyst. Denne berømte kystlinje har klippefyldte strande, gode restauranter, idylliske fiskerbyer og ikoniske Nordspanske byer.
  • En anden ide er at starte din Caminorejse i Santiago. Ja hvorfor ikke? Camino de Finisterre er den eneste vej, der ikke slutter i den galiciske hovedstad, men starter der. Den gamle traditioner siger, at pilgrimme brændte deres tøj og fodtøj ved Finisterra "verdens ende", mens solen gik ned i Atlanterhavet. En oplevelse, du kan tage med hjem og som vil følge dig hele dit liv!

Det er selvfølgelig også muligt for cyklister at komponere en rute som starter i Santiago. Kontakt os for mere information: 

Med disse tips håber vi at du er klar til et nyt hellige år og helt særlige oplevelser på Santiago de Santiago. Har du spørgsmål eller ønsker et skræddersyet rejsetilbud, er du velkommen til at kontakte os.

Tilbage