p Irmgard - fra Palas de Rei - Santiago - Finisterre - Muxia (2018) - Experiencias en el Camino de Santiago - Pilgrimsrejser på Caminoen
ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min ferie

Irmgard - fra Palas de Rei - Santiago - Finisterre - Muxia (2018)

Kære Rasmus.
Vandreferie 5-16. april fra Palas de Rei-Santiago-Finisterra-Muxia
Tak for en fantastisk veltilrettelagt vandretur for min veninde og jeg. Vi er meget tilfredse og glade, og er begge parate til at tage af sted igen. Du havde ret i, at turen fra Santiago og til Finisterra og Muxia er meget smuk. Sikke en natur – man føler sig helt alene og i pagt med naturen. Jeg fik virkelig koblet af, og det var som om, at en sløjfe blev bundet, da jeg nåede Finisterra til fods denne gang. (I 2016 blev vi jo kørt i taxa, og det var som om der manglede noget dengang….)

Alle overnatningsstederne var fine med en god seng, varmt bad og alle var meget hjælpsomme og venlige. Guidebogen var uundværlig med gode beskrivelser af etaperne, gode råd osv.
Hvis jeg skal komme med et enkelt lille suk, så var hotellet i Negreira ikke særligt hyggeligt. Personalet var ok, men vi skulle absolut spise inde i restauranten, hvor vi så var de eneste gæster ud over en enkelt lokal ældre mand. Det med at vi skulle spise i restauranten og ikke måtte sidde i baren/caféen oplevede vi flere gange. Men det er måske en del af kulturen i Spanien.
I forhold til sidst jeg vandrede, kunne jeg denne gang mærke, at vi var først på sæsonen, så mange caféer var lukkede, når vi kom frem. Det blev lidt en udfordring for os, da vi ikke havde sørget for nok forplejning til de lange ture. Det var især gældende fra Santiago og ud mod Finisterra. Til gengæld gjorde det, at vi havde ruten for os selv fra Santiago og ud mod Finisterra, og det nød vi i den grad – stilheden, naturen, dufte, lyde etc. Vi kom virkelig i kontakt med vores egne tanker.
Et andet lille suk, var at jeg havde læst i en guidebog, at når vi kom til Muxia, så kunne vi få udstedt et såkaldt Muxianna på turistkontoret. Turistkontoret var lukket og i stedet blev der henvist til et ???, som hed ??? Her prøvede vi også at få udstedt et Muxianna, men det lykkedes heller ikke – de henviste os tilbage til vores overnatningssted i Muxia. Her vidste man heller ikke noget om et Muxianna – vi prøvede endnu engang at banke på hos turistkontoret – men nej, det lykkedes ikke. Så tænkte vi, at vi nok kunne få et bevis udstedt, når vi kom tilbage til Santiago.
Vi kontaktede pilgrimskontoret i Santiago, som ikke kunne udstede noget Muxianna til os. De forklarede os, at vi kunne tage til Finisterra og få et bevis der, men det var ligesom for sent. Det er jo ikke fordi, at det betyder alverden for os at få et bevis på vores vandring, vi har jo stemplerne og de fantastiske minder, men det kunne have været et fint punktum og minde at få med hjem.
Det kunne jo nævnes i guidebogen, at man skal være opmærksom på at få udstedt et bevis i Finisterraeeller Muxia, og hvor og hvordan man så gør det.

Et godt spisested, som vi fandt i Fisterra: Restaurante Andurina, hvor vi fik en rigtig god og venlig betjening og fantastisk mad.

Mange Camino hilsner
Irmgard og Else

Tilbage

Sitemap| Bestilling af rejse| Spørgsmål| Links| Rejsebetingelser| Rettigheder| Kontakt Sikker betaling med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal