Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

4.9

Bedste årstid at vandre/cykle Caminoen? Om vejret på Caminoen!

Det er muligt at gå Caminoen hele året, men der er stor forskel på temperaturen og vejret i de forskellige årstider, på de forskellige Caminoer. I det nordlige Spanien, langs Camino Francés, er der en blanding af kyst- og fastlandskklima med både bjerge, bakker, frodige skove og store tørre sletter. Det betyder at temperaturen kan ændre sig markant på kort tid, og der kan være store forskelle mellem de forskellige regioner.

Nogle ønsker det varmt, i hvilket tilfælde juli og august indlysende. Camino højsæsonen er fra maj og september. I maj og september er vejret normalt meget stabilt og ofte forholdsvis solrigt uden at være for varmt. Ønsker du at være mere for dig selv, er april og oktober rigtig gode måneder, dog er vejret ofte mere ustabilt. Fra december til februar er det muligt at vandre, men du bør være forberedt på sne og nogen regn.

Følgende er statistik vedrører den franske Camino, da denne er mest populær.

Camino vejret fordelt på måneder:

Januar-Februar: koldt (0-10 C) og let regn/sne - meget få pilgrimme.

Marts: Relativ koldt (10-15 C) og ofte regnfuldt.

April: En smule varmere (12-17 C) og ofte regnfuldt den første del af måneden. Herefter lidt varmere og mindre regnfuldt. Dette er den første måned af camino sæsonen.

Maj: det kan være sommer- eller herligt forårsvejr, eller det stik modsatte – det ved man aldrig. 14-22 C, undertiden regn, men ofte med mange solrige dage. Masser af grønne blomstrende marker.

Juni: Som oftest ideel, ikke for varmt (20-30 C) og lejlighedsvis regn. Ikke så mange pilgrimme på Caminoen! Denne periode kan bestemt anbefales.

Juli + August: Det er en meget varm periode (ofte 30-40 C), meget lidt regn (1-2 dage af 30), over middag er det ofte for varmt at gå! Der er mange pilgrimme på caminoen, og det er vigtigt at have din overnatning reserveret, dersom pilgrimme vandre tidligt afsted og skylder sig til den næste by for indkvartering. Solhat og solcreme er lige så vigtigt som vandrestøvler.

September: Det er ikke for varmt (20-30 C), meget lidt regn (3-5 dage af 30). Det er en travl måned og hotellerne bliver fuldt bookede. Fra midten af september falder antallet af pilgrimme. Denne periode kan bestemt anbefales.

Oktober: Moderat varm måned (15-25 C) med let regn, kan der være kraftig regn i slutningen af måneden. Begyndelsen af oktober er en meget anbefalelsesværdig periode.

November: kold (5-15 C) og regnfuld - meget få pilgrimme.

December: kold (0-10 C) og regnfuld/sne - meget få pilgrimme.

Spain is More anbefale at gå eller cykle fra midten af april til slutningen af oktober.

Nordspanien er klimatisk ekstremt varieret. Se venligst skemaoversigt over middeltemperaturer og nedbør i udvalgte byer. Læs mere her om Caminovejret og gennemsnitstemperaturer.

Tilbage