Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Den offentlige transport i Spanien

er velorganiseret, pålidelig og bekvem.

2019-09-02

Der er flere muligheder for at rejse gennem landet, og det er ikke nær så dyrt som i andre lande.Spanien er det andet land i verden og det første i Europa, hvis man ser på antallet af kilometer højhastighedslinjer: 2.665 kilometer er allerede i brug og endnu flere i fremtiden. Spanien har den længste højhastighedsrute, som går fra Barcelona til Málaga, ikke mindre end 1.121 kilometer. Højhastighedstogene fra "AVE" (Alta Velocidad Española) kører gennem landet med over 300 km/t og tilbyder dig som rejsende en meget behagelig tur.

 

 

Med bus

De, der vil rejse billigt gennem Spanien, kan også tage bussen. Busser er måske ikke altid det hurtigste, men det billigste transportmiddel. En busbillet koster dig omkring 8 euro pr. 100 km. Busserne i Spanien er luksus. Når du rejser med de såkaldte 'coaches', er du i en bus med aircondition, en tv-skærm og du har strøm. Derudover er der selvfølgelig de almindelige busser, som du finder i alle lande. Du kan også rejse til de mere fjerntliggende landsbyer og regioner med bus. I bjergrige områder kommer man bestemt længere med bus end med tog. De regionale busforbindelser i Spanien leveres af forskellige private virksomheder. Informationen om offentlig transport i Spanien er derfor lidt kaotisk. Hvert busselskab er ansvarlig for sin egen rejseinformation. Disse oplysninger kan nogle gange mangle eller være forældede på busstationer.
Tip: Tjek altid bussens nummer, ankomst- og afgangstider på informationstavlen eller ved skranken. Du kan købe billetter til bussen på busstationen eller online en måned i forvejen. Næsten alle busselskaber har en hjemmeside med rejseinformation, men desværre næsten altid på spansk.

De vigtigste er:

• Alsa: www.alsa.es
• Movelia: www.movelia.esMed tog


At rejse med tog gennem Spanien er billigt og behageligt. Et nationalt og nogle regionale togselskaber opererer på det omfattende jernbanenet Renfe Fjerntogene i Spanien er hurtige, komfortable og punktlige. Renfe er det nationale spanske jernbaneselskab og har langdistancetog (de såkaldte Tren de Larga Distancia), mellemdistancetog (spansk: Tren de Media Distancia) og pendlertog (spansk: Cercanias), der kører mellem de største byer i Spanien. Desuden kører Renfe også højhastighedstoget AVE og det internationale TALGO / TALGO 2000-tog. De fleste tog er opdelt i Preferente (1. klasse) og Turista (2. klasse). Det er bedst at gå til skranken for at købe den billigste billet. Med de såkaldte Promo-billetter kan du få en rabat på op til 70% afhængig af tog. Betingelserne er, at du ikke kan melde afbud, og at du ikke selv kan vælge en plads. Du kan købe en promobillet online eller blot ved skranken på stationen. Du kan købe togbilletter til Renfe-togene i Spanien på togstationerne ved skranken eller online via www.renfe.com.


Feve


Feve er det længste smalsporede netværk i Europa med et areal på 1.192 km og ikke færre end 400 stationer og stop. Banen går gennem de autonome regioner Galicien, Asturien, Cantabria, Baskerlandet, Castilla og León og Murcia. Der er Feve Cercanías (pendler) knudepunkter i hver af regionerne.
En eksklusiv service fra Feve er en 650 km lang linje, Transcantábrico, som løber langs hele Spaniens nordkyst og forbinder byerne San Sebastián, Bilbao, Santander, Oviedo og Ferrol. Disse tog drives som en ferieservice og er udstyret med sovekupeer, lounger og restauranter, og rejsen varer normalt otte dage og syv nætter. En vidunderlig oplevelse! Læs mere om det her.
En af de længste regulære Feve-tjenester kører mellem Leon og Bilbao (en rejse på omkring 7 timer).


Oplev det nordlige Spanien om bord på et tog?


Hos Spain is More kan du vælge mellem ikke færre end 4 forskellige Luksus togrejser. Transcantabrico er en af de mest luksuriøse togrejser i verden (se ovenfor). Expreso de la Robla tager dig fra Bilbao gennem bjergene i Picos de Europa til León eller langs kysten til Gijón. Hvert sovekabine har sit eget badeværelse og priserne inkluderer alle måltider under togrejsen. Før og efter togrejsen overnatter du på smukke hoteller, som vi nøje udvælger til dig. Vil du vide mere om vores togrejser? Så klik her.

Tilbage