Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Inglés

Ferrol - Santiago

  • 118 Km
  • 5 etaper
Se vores rejseforslag herunder, som kan tilpasses efter ønske

Camino Inglés

Camino Inglés blev oprindeligt benyttet af brittiske pilgrimme som ankom fra nordeuropa til Spanien ad søvejen. Deraf navnet, 'den engelske Camino'. Denne pilgrimsrute starter i Ferrol og ender i Santiago de Compostela. En smuk og autentisk rute med masser af historie og smukke naturoplevelser.

Billeder Camino Inglés

Foreslåede rejser på den engelske vej

Kort: Camino Inglés (Ferrol - Santiago)
Kan du ikke finde din ideelle tur? Lav din egen Caminoen. Vælg antal dage, etaper, startby ...

Historie Camino Inglés

  • Længde: 118 km
  • Start: Ferrol
  • Slut: Santiago
  • Længde: 118 km. 
  • Start: Ferrol. 
  • Slut: Santiago de Compostela.

Som navnet antyder, var denne rute til Santiago, den foretrukne blandt pilgrimme fra de britiske øer. Men også pilgrimme fra Flandern, Nederlandene, Skandinavien, Baltikum er kommet hertil med handelsskibe.

Ruten tager sin begyndelse i Ferrol, hvorfra der er 118 km. til Santiago.

Historiebøgerne fortæller, at pilgrimme fra Skandinavien og de Britiske øer  for alvor begyndte at ankomme til Santiago i det 12. århundrede. Samtidigt med at tempelriddere, etablerede stadig flere fæstningsværker i den nordlige del af den Iberiske Halvø.

Et par århundreder senere, i det 14. og 15. århundrede, da hundredeårskrigen rasede mellem England og Frankring, blev søvejen til Ferrol og andre nordspanske byer mere populær, da pilgrimmene således ikke skulle vandre gennem Frankrig. Deres tilstedeværelse er bevist af keramik og engelske mønter fra denne periode, som blev fundet under udgravninger i Katedralen i Santiago de Compostela.

Offergaver til apostlen er endnu et tegn på eksistensen af pilgrimsrejser via søvejen. Den mest berømte er en altertavle lavet af alabast, som blev doneret i 1456 af præsten John Goodyear, samt korset af perler doneret af kong Jacob IV af Skotland (1475-1513).

Pilgrimmene kunne bruge hospitalerne tilknyttet den franciskanske orden Sancti Spiritus under beskyttelse af adelsmanden Fernan Pérez de Andrade, "El Bueno".

Langs Ferrol-ruten, El Camino Ingles, kunne pilgrimmene bruge klostre eller hospitaler i Ferrol, Neda, Miño, Paderne og Betanzos.

Hospitalernes historiebøger har registreret dødsfald af engelske, nordiske, tyske, franske og italienske pilgrimme, hvilket er med til at dokumenterer tilstedeværelsen af pilgrimme fra disse egne.

Man kan vandre eller cykle denne Camino rute hele året, skønt november til marts kan være kolde og til tider også med nogen regn. Naturligvis ankommer der langt flest pilgrimme ad denne rute fra april til slutningen af september måned. 

Kontakt Spain is more, så vil vi med glæde hjælpe dig til at finde lige den ruteplan, der passer bedst til dig på denne antikke Caminorute. 

Buen Camino!

Hoteller langs Camino Inglés

Vores blog

Se flere blogindlæg