Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Portugués

Oporto - Santiago de Compostela

  • 241 Km
  • 10 etaper
  • 2 etaper
Se vores rejseforslag herunder, som kan tilpasses efter ønske

Camino Portugués

Camino Portugues' er en fantastisk caminorute, som starter i Portugal, deraf navnet, 'den portugisiske camino'. Den er ikke uden grund blevet manges favorit-camino. Smuk natur samt noget af det bedste mad og vin som Spanien og Portugal kan tilbyde. En fantastiske Caminorejse.

Billeder Camino Portugués

Foreslåede rejser på den portugisiske vej

Kort: Camino Portugues (Porto-Santiago)
Kort: Camino Portugues Light (Tui-Santiago)
Kort: Camino Portugues - Kystruten (Porto - Santiago)
Kort: Cykelferie Camino Portugues - Kystruten (Porto - Santiago)
Kan du ikke finde din ideelle tur? Lav din egen Caminoen. Vælg antal dage, etaper, startby ...

Historie Camino Portugués

  • Længde: 241 km
  • Start: Oporto
  • Slut: Santiago de Compostela
  • Længde: 271 km. 
  • Start: Porto. 
  • Slut: Santiago de Compostela.

Camino Portugués, eller den Den portugisiske Camino kan dateres tilbage til opdagelsen af Apostlens Jakobs jordiske rester i år 813, men blev mere populær efter at Portugal blev en selvstændig nation i midten af det 12. århundrede.

Spain is more tilbyder vores gæster forskellige ruter på den Portugisiske Camino, alt afhængigt af, om man ønsker at gå eller cykle, eller hvor mange dage man har til rådighed. 

Den portugisiske Camino i Galicien er en kombination af historiske faktorer: broer, åbent land, kapeller, helligdomme, vejside kors (Cruceiros), herregårde og historiske byer. Man kan desuden støde på fine eksempler på kunst og arkitektur, både i romansk og barok stil.

Undervejs er der en del vej-altre, “petos de animas”. Disse er opført for at kunne mindes afdøde og - ifølge traditionen - hjælpe dem lettere gennem skærsilden. Man passerer desuden en del cruceiros, stenkors på stensøjler. De ældste af disse stenkors, oftets med religiøse motiver, kan dateres helt tilbage til de 14 århundrede. Ud over at være små kunstværker udhugget i sten, så er de også med til at markere den rute man som pilgrim kan følge gennem Galicien.

Det siges blandt andet, at disse stenkors virker som beskyttelse for rejsende og at de giver "tilgivelse fra Himlen". Stenkorsene var flere steder placeret, hvor munke og præster drev sygehuse/ hospitaler, grundlagt af monarker og adel, blandt andet for at udbrede Caminoen. Der findes alene i Galicien mere end 12.000 af disse cruicieros.

En del af Caminoruten i Galicien følger en af de antikke romerske veje, der dannede rygraden i den romerske Gallaecia (det vi i dag kender som Galicien) og fortsatte med at være i brug i mange århundreder, såsom Via XIX. Bygget i det 1. århundrede e. Kr. under kejser Augustus, og som siden var kendt i klassiske værker som rejseruten for Antonino, der blev oprettet ved begyndelsen af det 3. århundrede e.Kr. under Caracalla tid.

Caminoruten langs Atlanterhavets kyst i Portugal og Spanien, blev brugt af dronning Isabel af Portugal (1271 - 1336) for at gøre mindst én pilgrimsrejse til Santiago de Compostela. Dronning Isabel blev kanoniseret i 1626, og det fejres på hendes festdag, den 8. juli.

Fra Porto og Duero floden, fortsætter caminoen nordpå og krydser floderne Lima og Minho, som også markerer grænsen til Spanien. Længere mod nord, krydser man floden Ulla ved Padron, som har sin helt egen og særlige tilknytning til Apostlen Santiago. Det var nemlig i Padron, en fårehyrde så lynet slå ned på en mark, hvorefter han tilkaldte Biskoppen i Santiago, som senere fastslog, at man her havde fundet de jordiske rester af Apostlen Santiago, netop på dette sted. Snyd ikke dig selv for den helt særlige oplevelse det er, at besøge dette næstmest betydningsfulde sted på alle Caminoruterne. 

Der er 117 km. fra Porto til den spanske grænse, og 112 fra Tui til Santiago. For dem, der har en uge til deres rådighed, er Tui den ideelle startby. Har man lidt mere tid, så er Porto et fremragende sted at starte sin Camino oplevelse.

 

El Camino Portugues langs kysten:

Vælger du Caminoen der løber helt ud til Atlanterhavet og starter i Porto, så vil du krydse grænsen mellem Portugal og Spanien med en lille færge. Denne Camino betragtes af mange, som en de smukkeste af alle de forskellige Caminoruter der gennemløber Spanien og Portugal. Her vil du opleve det aldeles enestående naturscenarie der udspiller sig langs Atlanterhavet. samtidigt med at du længere fremme, også vil kunne opleve den "traditionelle" Camino, når de to Portugiske Caminoer igen mødes kort efter havnebyen Vigo. Vi anbefaler varmt både at vandre eller cykle denne Camino, eller måske endda en kombination af at cykle og vandre.

Kontakt Spain is more, så vil vi med glæde hjælpe dig med at sammensætte den perfekte Camino Portugues, så det hele passer til netop dine ønsker.

Udpluk fra www.santiagopilgrimme.dk 

Buen Camino.

Hoteller langs Camino Portugués

Vores blog

Se flere blogindlæg