Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Bedste tid på året at vandre eller cykle på Caminoen!

Om vejret på Caminoen! Det er muligt at gå Caminoen hele året. Men der er stor forskel på temperaturen og vejret i de forskellige årstider, på de forskellige Caminoer.

Hvad er vigtigt for dig, når du vælger tidspunkt for at opleve Caminoen?

Er det vejret?
Et spøgsmål om hvornår du kan holde ferie og få fri fra arbejde?
Er det at møde andre pilgrimme på din vej?
Eller ønsker du at gå alene og uden at der er for mange andre pilgrimme på caminoen? 

Her kommer lidt information som forhåbentlig kan hjælpe dig, i din beslutningstagen omkring, hvornår på året du vælger at gå din pilgrimsvandring.
Husk på! Der findes ikke kun én Camino de Santiago, men flere caminoer at vælge imellem. Måske afhænger dit valg af tidspunkt netop også af hvilken Camino du ønsker at gå. 

Hvis du søger et varmt og stabilt vejr, så er juni, juli og august oplagte måneder at vælge. Højsæsonen på Caminoen er fra maj til september. I maj og september er vejret normalt også meget stabilt og ofte forholdsvis solrigt, men uden at være for varmt.

Ønsker du at vandre mere for dig selv, uden så mange andre pilgrimme, anbefales april og oktober. Du kan dog forvente at vejret kan blive mere ustabilt. Fra december til februar er det muligt at vandre, men du bør være forberedt på sne, kolde tempereraturer (minus om natten), blæst og lidt regn.

I det nordlige Spanien, langs Camino Frances, vil du støde på et blandet kyst- og indlandsklima. Turen går igennem et varieret landskab med høje bjerge, frodige skove, tørre sletter og Meseta-plateauet. Vejrmæssigt kan der være store forskelle fra egn til egn.

Den nordligste kystvej, Camino del Norte, anbefaler vi ikke at vandre om vinteren. Dels er der færre hoteller åbne langs caminoen, vejret kan skifte markant på kot tid og etaperne er væsentligt mere krævende, særligt i ustadigt vejr. 

Vejret på Caminoen

I det nordlige Spanien, langs Camino Francés, er der en blanding af kyst- og fastlandsklima, med både bjerge, bakker, frodige skove og store tørre sletter. Det betyder at temperaturen kan ændre sig markant på kort tid, og der kan være store forskelle mellem de forskellige regioner.

Camino vejr måned for måned

Følgende statistik er taget fra Camino Francés som er den mest populære, blandt de mange Caminoer som ender i Santiago de Compostela.

Januar-Februar: koldt (0-10 C), let regn/sne - meget få pilgrimme.

Marts: Forholdsvis koldt (10-15 C), ofte regnfuldt - få pilgrimme.

April: En smule varmere (12-17 C), ofte regnfuldt den første del af måneden, derefter lidt varmere og mindre nedbør. Den første måned af "Camino sæsonen".

Maj: Det kan være dejligt forårsvejr med sommertemperaturer, eller det modsatte – det ved man aldrig. 14-22 C, undertiden regn, men ofte med mange solrige dage. Landskabet er klædt i grønt med masser af grønne blomstrende marker. Der begynder at syde af liv på kaminoen.

Juni: En ideel måned at vandre eller cykle Camino de Santiago, ikke for varmt (20-30 C) og kun lejlighedsvis enkelte regnbyger. Desuden er der ikke så mange pilgrimme på Caminoen. Denne periode kan bestemt anbefales.

Juli + August: Varmt (ofte 30-40 C), meget lidt nedbør (1-2 dage af 30), over middag er det ofte for varmt at gå. Solhat og solcreme er lige så vigtigt som vandrestøvler. Der er mange pilgrimme på caminoen og det er derfor vigtigt, at have booket overnatninger på forhånd, dersom pilgrimme vandre tidligt afsted og skylder sig til den næste by for indkvartering. 

September: Behagelig temperatur (20-30 C), meget lidt nedbør (3-5 dage af 30). Det er en travl måned og hotellerne bliver oftest hurtigt og fudtt bookede. Fra midten af september falder antallet af pilgrimme. Denne periode kan bestemt anbefales.

Oktober: Moderat varm måned (15-25 C) med let nedbør, kan der være kraftig regn i slutningen af måneden. Begyndelsen af oktober er stadig en meget dejlig periode at vandre og er også anbefalelsesværdig.

November: Kold (5-15 C) og regnfuld - meget få pilgrimme.

December: Kold (0-10 C) og regnfuld med mulighed for sne - meget få pilgrimme.

Spain is More anbefale at gå eller cykle Camino Francés, fra midten af april til slutningen af oktober.

Som nævnt er klimaet i Nordspanien meget varieret og temperaturene og vejret kan skifte hurtigt. Se også vores skemaoversigt over middeltemperaturer og nedbør i udvalgte byer. Læs mere om Caminovejret og gennemsnitstemperaturer her. 

Tilbage