Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Lebaniego: 6 dages vandretur til Picos de Europa's hjerte

Kort Camino Lebaniego: 6 dages vandretur til Picos de Europa's hjerte

Havet, landet og bjergene. Med guidebogen i hånden vandres fra havet til Picos de Europa bjergene.

Vandreturen af Camino Lebaniego starter i Santander. Herfra følges de første 3 etaper af pilgrimsruten Camino del Norte, inden Camino Lebaniego drejer mod syd, mod det frodige bagland, til den uspolerede bjergkæde Picos de Europa Parque Nacional. Herfra er der endnu tre bjergtagende vandreetaper til byen Potes.

Du vandrer ved havet, i bakker, langs floder og i skove, på denne fantastiske naturskønne vandretur. Overnatning på charmerende og traditionelle hoteller med en autentisk atmosfære.

Målet på Camino Lebaniego er klostret Toribio (Monasterio de Santo Toribio de Liébana), bygget i det 6. århundrede i romansk stil. Klostret er en af de største katolske helligdomme og ét af i alt fem steder i verden, hvor katolikker kan bede om fuld tilgivelse for sine synder (de andre er Rom, Jerusalem, Santiago de Compostela og Caraceca). Klostret gemmer på et unik artefakt, Lignum Crucis, som siges at være det størst kendte stykke af Jesus kors, og det blev bragt hertil fra Jerusalem.

Fra kysten, ved udgangspunktet, kan man se de spidse snedækkede bjergtoppe i den sydlige horisont, hvilket med rette kan sætte forventningerne til naturoplevelser højt.  

Stien bugter sig gennem grønne dale, over bakker og gennem små byer, hvor livet leves roligt og fredeligt. Alle man møder hilser en velkommen og de er glade for få besøg i deres landsby. Man mærker straks, at de lokale ikke er så vant til pilgrimme. Det giver et unikt indblik i et ægte Spanien, som få turister besøger. 

 

"Man mærker straks,

at de lokale

ikke er så vant til

pilgrimme.

Det giver et unikt

indblik i et ægte

Spanien, som få turister besøger"

Ruten går gennem blomstrende græsmarker, forbi græssende køer. Man passerer vandfald, små søer og går via træbroer og vandløb. Ved siden af ​​stien er der æble- og pæretræer, hvor man i sæsonen kan få sig en 'snack'. Mere idyllisk bliver det næppe. 

Desto længere mod syd man kommer, desto tydeligere bliver det, at man går bjergene i møde. Landskabet bliver dramatisk, etaperne bliver lidt hårdere med flere højdemeter. Nede i de dybe kløfter fremstår floderne  smaragdgrønne og her er et mikroklima med varieret fauna og rigt dyreliv. Under vandreturen er der masser af udsigtspunkter, hvor man kan stoppe for at nyde det spektakulære landskab, hvilket man næppe bliver mæt af.

Man passerer flere smukke kirker, som er strategisk bygget midt i naturen, omgivet af vertikale bjergvægge. Da det meste af den iberiske halvø var under maurisk besættelse, var disse utilgængelige områder tilflugt for de kristne. Tilbageerobringen af ​​Spanien tog også sin begyndelse i disse egne, ved Covadonga i Asturien, ikke langt herfra, der ofte betragtes som Spaniens vugge.

Maden er en fryd og der er masser af muligheder for at prøve lokale delikatesser som 'cocido lebaniego', grillet kød, traditionelle oste og selvfølgelig de velkendte desserter.

Denne tur er perfekt til dig, der ønsker at komme helt tæt på naturen og gerne vil opleve lokale retter og atmosfære. Hotellerne er hyggelige og velplacerede, med smilende personale. Dit værelse har altid eget bad og toilet. 

Spain is More organiserer fly, indkvartering og transport, så du blot skal koncentere dig om at nyde turen og området. Du går i dit eget tempo, og med vores guidebog i hånden får du så meget som muligt ud af hvert skridt på din rejse. I guidebogen kan man læse en lang række tips, hvor vi ud fra vores lokale ekspertise, deler ud af vores erfaringer. Du kan tilføje yderligere aktiviteter og flere overnatninger i Bilbao, Santander eller Potes. Se det detaljerede program nedenfor.

Inklusiv
 1. 9 overnatningerer i dobbeltværelse inkl. morgenmad på charmerende hoteller, omhyggeligt udvalgt for kvalitet, beliggenhed og service.
 2. Fly fra København / Billund.
 3. Spain is More's omfattende rejseguide med anvisninger, anbefalinger, kort, lokale tips og meget mere (en bog pr. værelse).
 4. Transport: Bus Bilbao - Santander.
 5. Transport: Bus Santander - Bilbao.
 6. 24/7 nødnummer under rejsen.
 7. Skatter og afgifter.

* Medmindre andet er angivet i tilbuddet. Bagagevægt afhænger af det enkelte flyselskabs forhold (normalt mellem 20 og 23 kg).

Ej inklusiv
 1. Kort transport, for eksempel taxa fra Bilbao lufthavn til bussterminalen.
 2. Feve tog fra Santander til udgangspunktet (30 min)*.
 3. Bus fra Potes - Santander*.

*Billetter kan ikke købes på forhånd, men køreplan medfølger guidebogen.

Muligt/Valgfrit
 1. Bagagetransport fra hotel til hotel på vandredage: 180 €/stk bagage - pr. stk bagage af max. 15 kg. 
 2. Bagagetransport fra hotellet i Santander til modtagelse 6 dage senere på hotellet i Potes: 90 €/stk bagage.
 3. Trykt guide. Hvis du foretrækker den trykte guide, kan den købes for 30 euro pr. eksemplar. (Du kan tilføje det, når du køber rejsen).
 4. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 5. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforskring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en års-rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring.

Camino Lebaniego: 6 dages vandretur til Picos de Europa's hjerte

fra
7.950 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 1.800 DKK

Dagsprogram

Camino Lebaniego: 6 dages vandretur til Picos de Europa's hjerte

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1: Ankomst til Santander

Du ankommer normalt til Bilbao's Lufthavn. Fra Bilbao er der en kort busstur på 1 time til Santander (inkluderet i prisen, med undtagelse af turen fra lufthavnen i Bilbao til Bilbao's busterminal). Santander er en levende by beliggende i en af Spaniens smukkeste bugter. Start rejsen med at besøge byens seværdigheder, beundre atmosfæren og afslut aftenen med en lækker tapasrunde. En god start til den første dag i det nordlige Spanien. I guidebogen fortæller vi om vores yndlingssteder i Santander.

Det kan anbefales at tage en dag eller to ekstra i Santander, særligt om sommeren, hvor man kan starte sin ferie på de fantastiske strande.

Dag 2: Santander - Santillana del Mar (7 / 18 km.)

Et lille smalsporet tog transporterer dig gennem Santanders relativt kedelige forstæder og industrikvarterer. Efter ca. 20 min. i tog ser man de frodige grønne nuancer, som vil være karakteristiske for resten af turen.

Man kan vælge at stå af toget to steder, alt afhængig af hvor langt man ønsker at vandre - og hvornår man er kommet fra Santander. Togbilletten købes på stationen (ej inkl. - ca. 3€/person), men vi vedlægger en køreplan. Du kan således selv bestemme hvor lang tid du vil bruge i Santander inden vandreturen begynder.

Alt afhængig af hvor du vælger at stige af toget går du enten 7 eller 18 km. De praktiske 'hvordan-informationer´ vil fremgå af Spain is More guidebogen som modtages før afrejse. Her forklares hvordan man lettest og smukkest muligt når til Santillana del Mar, da floder og infrastruktur har gjort at pilgrimme kan komme på en betragtelig omvej.

OBS!

De første 3 etaper af denne pilgrimsvandring

til Potes og Santo Toribio følger Camino del Norte.

Santillana del Mar blev grundlagt i det 9. århundrede af munke, der bragte relikvier af St. Juliana og byggede et kapel og et lille kloster på dette sted. Klostret er siden blevet udvidet gennem forskellige donationer. Kirke Santa Juliana er romansk fra det 12. århundrede. Byen Santillana del Mar er et monument i sig selv og gå rundt i labyrint af gader med herregårde og slotte godt et andet besøg værd.

Desuden er det muligt at besøge Altamira hulerne, lige uden for Santillana del Mar. En af verdens vigtigste arkitektoniske fund, med sine 17.000 gamle hulemalerier.

Dag 3: Santillana del Mar - Comillas (22 km.)

En herlig etape, tæt på havet, langs den smukke kyst. Etapen bevæger sig gennem grønne og konstant bakkede landskaber. Et par gange 'snuser' stien til lækre strande, for igen at begive sig opad til betagende udsigtspunkter. Der ligger flere hyggelige landsbyer undervejs, hvor man oplever det meget autentiske bagland, hvor landsbylivet går sin daglige gang.

Comillas er bymæssigt en af turen højdepunkter. Comillas var, sammen med Santander, det mest prestigefyldte sted at holde sommerferie i det 19 århundrede og utallige rige familier fra Spanien byggede enorme sommerhuse her. Mest kendt er El Capricho, som er tegnet er Barcelona-arkitekten Antoni Gaudi.

Dag 4: Comillas - Serdio (20 km.)

Tre floder krydses på dagens etape. Før San Vicente de la Barquera kan det anbefales at tage en lille omvej gennem det vidunderlige naturreservat, Oyambre. San Vicente de la Barquera, er en dejlig lille fiskerby.

Herefter går ruten væk fra kysten og ind i landet. Det er et smukt og helt anderledes området man nu bevæger sig ind i. På mange måder langt mere autentisk - Spanien som kun spanierne kender det. 

Da man stadig befindet sig på Camino del Norte, vil man møde 'ligesindende' pilgrimsvandrere og der ligger flere gode restauranter undervejs til et velfortjent måltid.

Dag 5: Camino Lebaniego begynder (21 km.)

Efter en overnatning i skønne grønne omgivelser i den lille landsby, fortsættes ad Camino del Norte endnu 4 km. før selve Camino Lebaniego begynder. Herfra er turen markeret med de røde pile og tempelridderkors, som viser vejen til Santo Toribio-klostret i Potes. 

Den lakserige Nansa-flod følges ind i landet, mod syd. Naturen er vidunderlig smukt og frodigt, med små vandfald og skove. Vandreturen langs floden er i sig selv et yndet udflugtsmål for mange lokale pga. den smukke natur.

Overnatning på et charmerende hotel hvor det lokale køkken bør prøves.

Dag 6: 'Bjergtagende' møde (17 km.)

Camino Lebaniego møder nu bjergene. Det er en fantastisk etape gennem bjerglandsbyer og næsten uberørte bjergområder. De mange højdemeter belønnes med en vidunderlig udsigt, og har man kræfter til mere, når man når målbyen, kan man gå en lille kort tur til et af Picos de Europas smukkeste udsigtspunkter, hvor man i baggrunden kan se det højeste tinder i nationalparken.

Landsbyen ligger i et imponerende smukt terræn omkranset af grønne marker og skove. Et par restauranter og barer er omdrejningspunkterne i den lille by - en oplevelse som vil stå som et af turens højdepunkter.

Dag 7: Målet nås - Santo Toribio (21 km)

Dagens etape er måske den smukkeste af dem alle. Højdemeterne er mange, men anstrengelserne glemmer man når man kigger på det fantastiske landskab. Det er muligt at forkorte etapen med ca. 5 km. hvor turen føles for hård.

Den lille Lebeña-kirke er et obligatorisk stop på ruten. Det historiske sted og den lille kirke havde stor betydning i forbindelse med tilbageerobringen af Spanien fra maurerne. Herfra fortsætter Camino Lebaniego på den anden side af dalen, hvor man kan opleve Picos de Europas uspolerede natur. Her ønsker de lokale bønder at fastholde tingene som de altid har været, og turismen presses i anden række, hvilket kan være ganske befriende. En af områdets bedste oste produceres her, og er man heldig er der åbent i det lille osteudsalg. 

De sidste ca. 4 km. af etapen går i bybebyggelse til centrum af Potes. Potes er områdets hovedby med masser af restauranter, supermarkeder, banker, apoteker mv. En hyggelig bjergby med en livlig atmosfære. 

Klostret Santo Toribio er der yderligere 3 km fra Potes, men før du vandrer den sidste del, kan du smide rygsækken på hotellet.

Ved Santo Toribio besøges klostret og området omkring. Hvis man vandrer endnu nogle hundrede meter, når man til at fantastisk udsigtspunkt, hvorfra man kan en formidabel udsigt over Liébana-dalen og de højeste tinder i Picos de Europa. Er kameraets hukommelseskort ikke allerede ved at være fyldt op, bliver det det hurtigt her, hvor kontrasten mellem de ofte snedækkede og respektindgydende bjergtoppe, skyerne eller den blå himmel og de grønne enge og skove er fantastisk. Man kan vælge at tage en taxi tilbage til Potes, såfremt 3 km. ekstra bliver for meget.

I Potes kan man slentre rundt i byens brostensbelagte gader, gyder og langs floden for at nyde stemningen og byens smukke arkitektur. Turen kan fejres med en ekstraordinær god middag. I guidebogen anbefaler vi et par Liébana dalens bedste restauranter.

Dag 8: Potes og Liébana-dalen

Nåede du ikke til Santo Toribio, turens officielle mål, i går, er der tid til det i dag. Fra Potes til Santo Toribio er der 3 km. hver vej, hvilket er en fin lille nedtrapningstur.

Alternativt kan man bruge dagen på alle tænkelige former for aktiv bjergturisme. En dagstur til Fuente Dé kan anbefales. Herfra man man tage svævebanen op til bjergmassivet hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over dalen og smukke vandreruter.

Eller hvad med at prøve noget nyt, som eksempelvis 'Barrancos'. Her vandres ned gennem en flod med lidt rapelling, hop, klarting eller blot ved at glide ned at stenene gennem vandet. Aktiviteten kan laves på forskelllige niveauer, men under alle omstændigheder er det en herlig opleves at bevæge sig gennem smukke bjerge og strømende floder. Alt foregår i idylliske omgivelser. Meget populær hos vores gæster - unge som ældre.

Lad os høre, såfremt du ønsker en aktivitet inluderet i dit tilbud.

Det er også en mulighed at udvide turen med 2 ekstra vandredage, hvor man med et stop midtvejs undervejs vandrer de i alt 30 km. til Fuente Dé. Turen gennem den naturskønne dal ender i Fuente Dé, hvor man overnatter omgivet af nogle af Picos de Europas højeste bjergtoppe. Et smukt sted, et smukt endestation, for en fantastisk vandretur. 

Dag 9: Tilbage i Santander - de smukke strande

Om morgenen tages bussen tilbage til Santander (billet ikke inkluderet - tidsplan vedhæftet guidebogen). Her er dagen til afslapning, og hvis vejet er til det, så har Santander nogle fantastiske strande, hvor man kan nyde dagen. En dukkert i det forfriskende Atlanterhav er 'rehab' både til krop og sjæl. Magdalena-parken med sit palads og parker fyldt med blomster er også et besøg værd. Om aftenen har Santander masser af gode restauranter at byde på.

Det kan anbefales med en dag ekstra i Santander eller Bilbao, afhængig af din hjemrejse.

Dag 10: Hjemrejse

Hjemrejse fra Santander eller Bilbao.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg