Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Primitivo

Oviedo - Santiago

  • 312 Km
  • 13 etaper
Se vores rejseforslag herunder, som kan tilpasses efter ønske

Camino Primitivo

Camino Primitivo kaldes også den oprindelige Camino, Camino Original, da det er den ældste pilgrimsrute til Santiago. Udfordrende, få pilgrimme og smuk natur er de primære kendetegn. Caminoen starter i Oviedo og går gennem den gamle romerske by Lugo inden den ender i Santiago de Compostela.

Billeder Camino Primitivo

Foreslåede rejser på den primitive vej

Kort: Camino Primitivo | (Oviedo - Santiago)
Kan du ikke finde din ideelle tur? Lav din egen Caminoen. Vælg antal dage, etaper, startby ...

Historie Camino Primitivo

  • Længde: 312 km
  • Start: Oviedo
  • Slut: Santiago
  • Længde: 322 km. 
  • Start: Oviedo. 
  • Slut: Santiago de Compostela.

​Camino Primitivo betyder på spansk den oprindelige, eller den originale vej. Betegnelsen skyldes at det er den første pilgrimsrute, som har en historiske reference og betegnes dermed som den ældste pilgrimsrute til Santiago de Compostela. Kong Alfonso II af Asturien rejste i det 9. århundrede fra residensen i Oviedo til Santiago, for at besøge Sankt Jakobs grav, som var blevet opdaget nogle få år forinden. Kongens rute er veldokumenteret og følger stort set ruten som den former sig i dag. 

Camino Primitivo kobler sig til sidst på den franske Caminorute i Melide, hvorfra man vandrer eller cykler de sidste par etaper ad den franske rute til Santiago de Compostela.

Ruten er kendetegnende ved at være væsentlig mere kuperet end den franske rute, da man mellem Oviedo og Lugo, stort set konstant vil være på vej op- eller nedad. Pilgrimme på denne rute bliver dog belønnet med en rute der naturmæssigt er umådelig smuk, og en Camino, der følger nogle af de tyndest befolkede områder af Spanien. 

"Primitivo" kan også betyde primitiv, hvilket ruten, i mange henseender, er. Som pilgrimsvandre skal man indstille sig på færre byer, færre restauranter og andre servicefaciliteter, end du måske kender og er vant til fra fx, den franske Caminorute

Ligeså er antallet af hoteller begrænset, hvilket dog ikke har forhindret os i at lave en spændende rute med generelt gode og autentiske overnatningssteder. Man bør være opmærksom på, at ruten som oftest ikke kan forkortes eller justeres yderligere, som det kan lade sig gøre på den franske rute, da antallet af hoteller er mere begrænset. 

Et andet primitivt men yndefuldt kendetegn, er det begrænsede antal vandrere på ruten. Du vil således langt oftere høre mæh, muh og fuglekvidder end buen camino og hola. Blot omkring 3% af alle pilgrimme ankommer til Santiago via Camino Primitivo. Dette antal er dog stigende, efterhånden som flere pilgrimme har fået øjenene op for denne smukke Camino til Santiago. 

Udover de mange naturoplevelser, byder turen også på et pift af storbyliv. Oviedo er en af Spaniens smukkeste større byer og en kulturel højborg. Her kan det bestemt anbefales at tilføje en ekstra overnatning. Byens gamle bydel er yderst charmerende og atmosfærefyldt. Senere på ruten vil du passere Lugo, som har verdens bedst bevarende romerske bymur. Turen bringer dig naturligvis til Santiago de Compostela, som er svær at beskrive med få ord. Indtrykket af dette centrum fra Pilgrimme fra hele verden, taler vel egentligt bedst for sig selv, ved at du oplever den imponerende kulturarv, når du træder ind på Praza de Obradoiro i hjertet af Santiago de Compostela!

Kontakt Spain is more, så hjælper vi dig med glæde med at finde den ruteplan, der passer bedst til netop dine ønsker.

Buen Camino!

 

Hoteller langs Camino Primitivo

Vores blog

Se flere blogindlæg