Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Unik guidet kajak-rejse på Galiciens fjorde til Santiago de Compostela

Kort Unik guidet kajak-rejse på Galiciens fjorde til Santiago de Compostela

Unik oplevelse på Galiciens smukkeste fjord - med naturen og gastronomien i højsædet. Caminoen af vandvejen, som Skt. Jakob ankom til Santiago.

Kajakrejse på en af Spaniens smukkeste fjorde, Ria Arousa, og op ad Ulla-floden til Padron, hvorfra man vandrer den sidste etape ad Camino Portugues til Santiago de Compostela.

Legenden fortæller, at apostlen Jakobs (Santiago på spansk) jordiske rester ankom med båd via Arousa-fjorden og Ulla-floden til Padrón, til det sted, som vi i dag kender som Santiago de Compostela.

På turen sejles i alt 77 km. i kajak og vandres 26 km. fra Padron til Santiago, hvorefter der til sidst er to overnatninger til at opleve en af Spaniens smukkeste, mest besøgte og ikke mindst mest historiske byer, Santiago de Compostela.

Velkommen til en helt særlig aktiv kajak-rejse med masser af historie, kulinariske oplevelser og ikke mindst smukke naturoplevelser. 


Flere gamle kristne og middelalderlige skrifter, hvoraf den vigtigste er den tredje bog i Codex Calixtino, fortæller at Jusus discipel, Sankt Jakob (Santiago) blev sejlet fra Jaffa i Palæstina, gennem Middelhavet, langs den iberiske Atlanterhavskyst til Arousa flodmundingen og op ad Ulla floden til Padron og blev derfra båret til Santiago. Denne kajakrejses historiske og kulturelle aspekt, tåler derfor kun få sammenligninger. Det historiske perspektiv oplever man særligt når man ankommer til Santiago. Hele kajakturen er en umådelig smuk og spændende kajakoplevelse - ikke mindst i kraft af en aldeles fremragende guide.

Over 4 kajaketaper tilbagelægges ialt 77 km. guidet tur, hvor hvide sandstrande og turkisblåt vand vil lede dine tanker hen på billeder fra Caribien. Den naturlige og uspolerede skønhed man oplever i denne del af Spanien, finder man kun få steder i verden.

Guiden Carlos, taler perfekt engelsk og har en stor passion for mad. Han har arbejdet med nogle af de bedste kokke i Spanien og udover kyndig kajak-vejledning, vil han også guide til, og fortælle om områdets fremragende delikatesser. 

Galicien er kendt for sit sublime køkken, og området hører ikke uden grund til de mest populære ferieområder for spanierne. Her kan man nemlig få meget af det, de fleste værdsætter ved en god ferie; rigtig god mad, ikke alt for mange turister, smuk natur, masser af autentiske aktiviteter, spændende byer, idylliske fiskerbyer, fantastiske vine, gode tapas og ikke mindst et godt sommervejr. Hvad mere kan man ønske sig?

På kajakrejsen besøges byer og områder, hvor kun ganske få turister kommer. Der overnattes i telte (som stilles til rådighed), hytter, gode herberge (refugier) samt på hoteller. En tur hvor du kommer helt tæt på naturen, området, traditionerne og ikke mindst Galiciens fantastiske køkken. 

GENEREL INFORMATION

Havkajak erfaring er ikke nødvendig, men det er vigtigt at du kan svømme og at din fysiske form er nogenlunde ok. 

Kajak-turen, Camino del Mar, er en aktivitet i sig selv, men undervejs vil der være flere aktiviteter lagt ind, såsom snorkling i de bedste områder af fjorden, vandretur gennem nationalparken Cortegada og andre af områdets naturreservater, fiskeri fra kajakken, samt besøg til de smukkeste og mest emblematiske steder undervejs.

Området er berømt for sine gastronomiske festivaller og afhængigt af årstid og sammenfald, vil turen tilrettelægges således disse kan besøges.

Generelt er betingelserne for kajaksejlads fremragende, da Arousa fjorden er beskyttet af den smukke Illa Sálvora-halvø. I Galicien er risikoen for omskifteligt vejr dog altid til stede, og såfremt guiden føler at vejrliget udgør en risiko for gæsterne, er han til enhver tid i sin ret til at aflyse etapen eller etaperne. I så fald findes der et alternativ til dagens aktivitet. Da vejret ikke er under Spain is More's kontrol, kan der ikke kræves erstatning for aflyste etaper. Alternativerne kan være en anden rute eller andre aktiviteter. Vi og guiden vil dog altid gøre vores bedste til, at oplevelsen på trods af eventuelle ændringer bliver den bedst mulige. Det skal tilføjes, at ændringer undervejs hører til sjældenheder. 

Fra Padrón til Santiago vandres de sidste 26 km. ad Camino Portugues sidste etape.

Du skal medbringe badetøj, syntetisk trøje eller lycra til sejlturen, hat, solbriller, sko som kan tåle vand, vandresko, en lille rygsæk, solcreme og håndklæde, en lille sovepose og (varmt) tøj. Såfremt du ønsker andet tøj i Padrón/Santiago vil din taske/kuffert (1 stk pr. person) blive fragtet til/ på hotellet i Padrón/Santiago.

Hver kajak (pr. 2 personer) medbringer telt (teltet er leveret af os), oppustelige madras, sovepose og tøj samt personlige ejendele til den vandtætte container.

Gruppestørrelse: max 24 personer.

Min. alder: som udgangspunkt min. 16 år.

Tilmeld dig ved at skrive til: info@spainismore.com

NB! Denne kajaktur er yderst populær, så du bør ikke vente for længe med at reservere plads, da du ellers risikere at turen er udsolgt.

 

SE AFGANGE I KALENDEREN:

Vis kalender
Inklusiv
 1. Flyrejse t/r København/Billund/Hamburg - Santiago de Compostela.
 2. 7 x overnatning. 5 overnatninger i telt, herberg eller hytte. (hvis herberg er det i fællessal kun for gruppen). 2 overnatninger i dobbeltværelser på dejligt hotel i centrum af Santiago de Compostela.
 3. 7 x morgenmad.
 4. 5 x frokost og 5 x aftensmad i løbet af kajak- og vandreturen samt snacks.
 5. Afhentning i lufthavnen i Santiago og transport til startstedet, dagen før kajakturen begyndelse.
 6. Fantastisk guide på kajak- og vandreturen (Santiago er på egen hånd, dog inkl. Spain is More's guidebog til byen).
 7. Kajakudstyr: Dobbelt havkajak, pagaj, redningsvest, 25 liter deposit-tank (det som ikke kan være i tanken eller som ikke ønskes medbragt, fragtes til hotellet i Santiago).
 8. Madras til overnatningene i telt.
 9. Forskellige aktiviteter undervejs, såsom snorkling, fiskeri fra kajak, vandreture ... osv
 10. 24/7 servicenummer i løbet af rejsen.
Ej inklusiv
 1. Transport fra hotellet i Santiago til lufthavnen (taxi ca. 23 euro, bus ca. 5 euro).
 2. Hvis du rejser alene betyder det ikke, at du vil sejle i en kajak på egen hånd. Kajakken er altid til 2 personer. Det er ikke muligt at tilkøbe muligheden for at sejle alene. I telt og på hotel vil man altid overnatte alene, som enkeltrejsende, men på herberg eller i hytte vll man evt. overnatte i flersengsværelse.
 3. Soveposen medfølger ikke
Muligt/Valgfrit
 1. Ekstra overnatning(er) i Santiago eller andre steder i Galicien - eller Madrid, Barcelona etc.
 2. Ekskursion til Finisterre på din 'fridag' i Santiago.
 3. Afbestillings- og rejseforsikring fra Gouda: 7% av rejsens pris

Unik guidet kajak-rejse på Galiciens fjorde til Santiago de Compostela

fra
12.250 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 1.800 DKK

Dagsprogram

Unik guidet kajak-rejse på Galiciens fjorde til Santiago de Compostela

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1: Ankomst til San Vicente del Grove

Efter ankomst til lufthavnen i Santiago de Compostela afhentes du af en chauffør, som kører dig/jer direkte til San Vicente del Grove hvor du møder guiden og resten af gruppen.

Middag i en "Furancho", som er en 'hemmelig' restaurant i Galicien! Overnatning i telt eller hytte (kan af og til være på Herberg / sovesal) på campingpladsen.

Dag 2: San Vicente, El Grove, Isla de Arosa.

17 km. i kajak.

Efter en campingplads morgenmad vil du gå til, hvor dit udstyr bliver organiseret og distribueret. Når alt er klar, begynder du din rejse mod El Grove, hvor du holder en pause. Dette er stedet, hvor du vil modtage dit første stempel til "Traslatio".

Efter frokost fortsættes til den smukke og idylliske ø Arosa, hvor der overnattes.

Om aftenen består menuen af en såkalt 'mariscada' (alt godt fra havet) i en strandbar på øen. Skønnere og mere autentisk bliver det ikke. Indkvarteringen i telt på campingpladsen.

Dag 3: Isla de Arousa, Naturparken Carreiron, Islote de Areoso, Area Secada (Faro de Arousa), Punta Cabio.

18 km. i kajak.

Efter morgenmaden sejles mod den caribisk-lignende ø, Areoso, med dets 360 graders hvide sandstrande. Herfra en lille vandretur til Secada hvor der spises en fantastisk frokost i den lokale 'chiringuito' (strandrestaurant/bar). Inden kajakturen fortsætter til Punta Cabio, besøges fyres i Arousa.  

Middag og overnatning i et telt på campingpladsen.

Dag 4: Punta Cabio, Pobla do Caramiñal, Cabo de Cruz, Rianxo.

20 km. i kajak.

Efter morgenmaden begynder kajaturen til Rianxo.Første stop er Pobla do Caraminal, hvor du kan nyde en vermouth og en tapas i det historiske centrum af byen. Når kroppen igen er fyldt med energi, går turen til Cabo de Cruz. Efter frokost, nyder vi fiskeri og snorkling fra kajakken.

I Rianxo nydes en grill-middag. Overnatning i hytte på campingpladsen.

Dag 5: Rianxo, Cortegada-øen (nationalpark), Catira, Pontecesures.

24 km. i kajak.

Efter morgenmaden fortsætter kajakrejsen mod Santiago de Compostela. Dagens etape går til øen Cortegada, hvor der sejles blandt de store berømte 'muslingefarme' hvor områdets berømte hjertemuslinger produceres. På øen, der er  nationalpark, vandres en tur og vi spiser den medbragte picnic. Vi besøger vikingetårnene og sejler langs de udstillede og ofte aktive vikingeskibe-replikas.

Efter frokost ændres vandet fra salt til fersk, da vi sejler fra fjorden og ind i Ulla-floden. I Pontecesures ender kajakturen.
Middag i Pontecesures og inkvartering på pension eller herberg.


Din bagage, som ikke er medbragt på turen, modtager du igen i Pontecesures (dagen efter køres bagagen til hotellet i Santiago).

Dag 6: Pontecesures, Santiago de Compostela.

26 km. vandring.

Denne dag vandres de sidste 26 km. af den berømte Camino Portugues, til endestationen Santiago de Compostela. 

Kort før ankomst til Santiago ca. 7 km forinden, fejres målet med en let snack, en 'pulpada' (blæksprutte). Ved ankomst til Santaigo besøges katedralen. 

Herefter slutter kajak- og vandreturen langs Camino de Santiago. Du inkvarteres på dit dejlige hotel i Santiago's centrum. Din bagage, som du efterlod i Pontecesures eller ved turens start, er på hotellet. 

Herefter er det tid til at nyde den smukke by på egen hånd.

Dag 7: Santiago de Compostela.

Der er mogenmad inkl. på hotellet. Herefter har du hele dagen i en af Spaniens smukkeste og mest historiske byer. Her findes et væld af gode restauranter, hyggelige kringlede gader, masser af liv og oplevelser. Der er masser at glæde sig til efter en fantastisk tur.

 

Dag 8: Hjemrejse

Hjemrejse fra Santiago de Compostela.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg