Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Finisterre

Santiago de Compostela - Muxia

  • 119 Km
  • 5 etaper
Se vores rejseforslag herunder, som kan tilpasses efter ønske

Camino Finisterre

Turen til “verdens ende” ad Camino Finisterre, fra Santiago de Compostela via Finisterre til Muxia, er en enestående oplevelse. At se havet og den barske kyst, Costa da Morte, er berigende og naturmæssigt bliver det næppe smukkere. Ideel som forlængelse af andre caminoer, som ender i Santiago.

Billeder Camino Finisterre

Foreslåede rejser på Finisterre-vejen

Kan du ikke finde din ideelle tur? Lav din egen Caminoen. Vælg antal dage, etaper, startby ...

Historie Camino Finisterre

  • Længde: 119 km
  • Start: Santiago de Compostela
  • Slut: Muxia
  • Længde: 88 /117 km. 
  • Start: Santiago de Compostela. 
  • Slut: Finisterre / Muxia.

Indtil Columbus beviste det modsatte, var Finisterre (Fisterra på galicisk) den vestlige ende af ​​den kendte verden. Deraf navnet, Finisterre, ‘enden af ​​verden’, som romerne kaldte det. I århundreder har stedet været en symbolsk ende for mange pilgrimme efter deres rejse til Santiago de Compostela.

I løbet af den næsten 90 km lange Camino fra Santiago til Finisterre, er der flere pilgrims seværdigheder og en enestående smuk natur. Især hvis du har vandret i dagevis, eller endda i ugevis, er det en åbenbaring at se havet, de smukke fjorde og de hvide sandstrande.

Fyrtårnet i Finisterre, som ligger på toppen af ​​en stejl klippe, højt over havets overflade, er omgivet af et åndeløst smukt landskab, med udsigt over den forrevne og berømte kyststrækning, hvor utallige skibe har lidt en forfærdelig skæbne på de skjulte rev ud for klippekysten.

Man passerer flere små landsbyer undervejs til ’verdens ende’. Især fiskerlandsbyer langs kysten, hvor du kan spise frisk fisk og skaldyr på restauranter i små idylliske havne.

Den mest populære rute er den 88,9 km Camino fra Santiago til Finisterre.  Efter den sidste nat i Finisterre, tages bussen tilbage til Santiago, hvor du igen overnatter inden hjemrejsen.

Finisterra ruten har en variant, hvis du har tid og energi, som går via Finesterra til Muxia. Vi kan varmt anbefale at gå det sidste stykke langs kysten til Muxia og til den berømte og unikt beliggende kirke, Santuario de Nosa Señora da Barca. Dette kræver en ekstra nat og en dags vandring, Vælger du både Finisterra og Muxia som destinationer, berettiger det endvidere til, at få det eftertragtede Pilgrims Certifikat på Pilgrimskontoret i Santiago.

Kyststrækningen mellem Finisterre og Muxia, er en af ​​de smukkeste i Spanien, med masser af hvide sandstrande og maleriske landsbyer, men det er også den perfekte mentale, religiøse og historiske afslutning på dine pilgrimsoplevelser.

Undervejs finder du mange interessante kirker, Pazos, cruceiros (pilgrims kors) og, selvfølgelig, utallige Horreos (typiske galiciske tørrehuse). Det er en rolig og idyllisk sti, da de mange pilgrimme trods alt, vælger at afslutte deres Camino i Santiago de Compostela.

Vejret i denne del af Galicien er præget af det barske Atlanterhav og morgenerne i Galicien kan ofte være disede, men efterhånden som formiddagssolen kommer frem, forsvinder disen og solen får mere magt. Caminoen til Finisterre, især hvis du vælger at fortsætte til Muxia, giver dig mulighed for at opleve det ægte Galicien, som på mange måder er en unik og sjælelig oplevelse.

Buen Camino!

Hoteller langs Camino Finisterre

Vores blog

Se flere blogindlæg