Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

4.9

Transcantábrico Gran Lujo: 10 dages luksus gennem Nordspanien
Transcantabrico Gran Lujo

Den ultimatime togrejse i deluxe kupé mellem San Sebastian og Santiago

Transcantábrico Gran Lujo er en af verdens mest luksøriøse togrejser. Gran Lujo betyder 'stor luksus' hvilket er meget betegnende for dette 5-stjernede luksushotel på skinner. Togets faciliteter og bekvemmeligheder opfylder selv de mest krævende forventninger. 

Den rejsende mødes af en nostalgisk charme fra togrejsernes gyldne tidsalder i det 20. århundredes. En nostalgi, som er udtrykt i film og litteratur og Transcantábrico Gran Lujo efterlader ikke noget til fantasien. 

Gastronomi, landskaber, kultur, underholdning, førsteklasses service og afslapning gør tilsammen denne rejse til en unik og uforglemmelig oplevelse.

Se dokumentar på DR om ' Verdens mest naturskønne togrejser' om Transcantabrico - klik her.

Togrejsen tager udgangspunkt i en af verdens vigtigste gastronomiske mekkaer, San Sebastian, og slutter i den berømte pilgrimsby Santiago de Compostela, eller omvendt afhængigt af afgangsdato. 

San Sebastian byder på alt fra udsøgte Michelin-restauranter til skulpturelle pinchos. Mellem måltiderne kan man passende samle appetit på stranden, langs promenaden eller beskue den smukt beliggende by og biscayabugten fra bakkerne der omringer byen.

Santiago de Compostela er en af Spaniens smukkeste byer, hvortil tusindevis af pilgrimme hvert år ankommer ad Camino de Santiago. En af de vigtigste kulturbyer i Europa og et sandt overflødighedshorn af små pladser, snoede gader, restauranter og kulturelle oplevelser. 

Rejsen med Spain is More inkluderer en overnatning på deluxe hotel både før og efter togrejsen (i hhv. Santiago de Compostela og San Sebastian). 

Herved får du tid til at opleve de to skønne byer på nærmeste hold, og med Spain is More's guidebog i hånden, guider vi dig til de bedste oplevelser i de to byer. Disse to dage er på egen hånd inklusiv morgenmad.

Togrejsen med Transcantábrico Gran Lujo snor sig ad den gamle smalsporede jernbane langs den grønne spanske nordkyst. Toget følger ikke de kommercielle togspor, men sporene fra dengang man bandt alle landsbyerne sammen, således den lokale mineproduktion kunne fragtes til havnen. 

En rejse gennem spansk historie, fra forhistorisk tid til nutid. Oplev Nordkystens stejle bjergklipper og grønne enge, strande og gå på opdagelse i byer og landsbyer undervejs. Hvert sted er fuld af charme, vitalitet og historie. Steder, der gennem århundreder er blevet omdannet til kunstværker.

Toget følges af en luksusbus, som fragter gæsterne til de seværdigheder, som ligger lidt længere væk end de kan nås til fods fra perronen. Alle sightseeingture + entreer er inklusiv i prisen.

Togsuiterne er rummelige med træpaneler. Hver kupé har en lille stue, soveværelse og eget bad, alt indrettet med eksklusive detaljer. Selvfølgelig en komfortabel dobbeltseng eller to enkeltsenge (længde: 2m) samt klædeskab, bagagerum, skrivebord, pengeskab, minibar, tv, musikanlæg, klimaanlæg, internet mv. Gennem de store vinduer kan det forbipassende landsskab nydes. 

Morgenmad a la carte og udvalgte middage og frokoster serveres dagligt i vognens fællesarealer. Andre måltider indtages på lækre lokale restauranter, hvor områdernes specialiteter serveres. 

Toget byder også på en en tesalon, en udsigtsvogn samt en pubvogn, hvor der hver aften tilbydes underholdning. 

Ønsker du at kombinere turen med ekstra overnatninger i San Sebastian, Santiago de Compostela eller andre steder kan det selvfølgelig sagtens lade sig gøre. Ligeledes såfremt ankomst fra andre lufthavne ønskes.

Velkommen til en tur langt udover det sædvanlige. Klik 'vis kalender' herunder for at se kommende afgange.

LINK: Detaljeret information om kupéerne og toget generelt.

BLOG: Klik her for inspiration til din rejse med Transcantabrico Gran Lujo og de andre luksustog i Spanien.

 

Vis kalender
 • fra 57990 DKK/pers.
 • 10 dage / 9 overnatninger
Inklusiv

fra 57.990 DKK/pers.Per person i delt dobbeltværelse

Tillæg for enkeltværelse: 41.690 DKK

Inklusiv
 1. 9 x overnatninger i alt: 7 x overnatninger i egen suite-kupé/dobbeltværelse + 2 x overnatninger på charmerende hoteller i San Sebastian og Santiago
 2. 9 x morgenmad.
 3. 7 x middage og 7 x frokoster ombord på toget med typiske retter fra de forskellige regioner (herunder vin, kaffe og likør). 
 4. Fly København/Hamburg/Billund til Bilbao + Santiago til København/Hamburg/Billund - inkl. 1 stk check-in bagage p.p./
 5. Transport fra Bilbao lufthavn til San Sebastian.
 6. Musik og underholdning i ”pub-vognen”. 
 7. Programfastsatte udflugter inklusive entré til museer, katedraler, klostre mv. 
 8. Luksusbus til ekskursioner (bussen ledsager toget under hele rejsen).
 9. Dagens aviser og blade.
 10. Permanent sikkerhedsservice/vagt. 
 11. Flersprogede guider under hele turen. 
 12. Udførlig Spain is More rejseguide med anbefalinger, rejserute, kørselsvejledninger til hoteller mv.
 13. 24/7 nødtelefonnummer.
 14. Skatter og afgifter.
 15. Ingen obligatoriske drikkepenge.
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra/til lufthavn til/fra lokal bus- eller togstation eller hotel.
 2. Pristillæg for ekstra opredning til person i samme værelse: 26.055 kr.
 3. Drikkevarer udover måltiderne.
Muligt/Valgfrit
 1. Gør din rejse personlig: Udvid opholdet; tilføj spændende og autentiske oplevelser eller eventuelt ekstra overnatninger i San Sebastián, Santiago, Bilbao eller et andet sted efter ønske.
 2. Afbestillingsforsikring med Gouda kan tilkøbes: 6 % af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.
Detaljeret rejseplan
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1: Ankomst til San Sebastian

Ankomst til en af Spaniens smukkeste og mest interessante byer, San Sebastian i Baskerlandet.. Et gastronomisk mekka, hvor Michelin-stjernene hvert år drysser ned fra himlen. I den gamle bydels krogede gader serveres lækre pinchos og aftenstemningen gør oplevelsen yderst mindeværdig. San Sebastian snor sig smukt omkring La Concha stranden, en herlig strandpromenade til aftenturer når man trænger til en madpause. God appetit og rigtig god fornøjelse!

Dag 2: San Sebastián – Carranza

Rendezvous kl. 12:00 i San Sebastian, hvor der er reception, velkomst og frokost for passagererne. Efter frokost guided rundvisning i byen, hvorefter turen går mod Bilbao i den medfølgende luksusbus. I Bilbao venter El Transcantabrico-toget, hvor der er velkomstdrink med besætningen. På turen mod Carranza nydes den første middag ombord. Overnatning i Cerranza.

Dag 3: Carranza - Bilbao - Santander

Som de følgende morgener nyder vi morgenmaden ombord alt imens det smukke landskab glider forbi.

Transcantabrico-toget kører til den dynamiske storby Bilbao, Baskerlandets største by, der har formået at genopfinde sig selv efter sværindustriens forsvinden. Byrundturen byder på adgang til Guggenheim Museum, som er indbegrebet af det nye Bilbao, der blander tradition og modernitet. Efter frokost er der tid på egen hånd, inden toget kører videre til Santander. Vi går en tur i Cantabria-regionens smukke hovedby, hvor der også vil være tid på egen hånd. Efter middagen kan Santanders berømte camino besøges. Entreén inkluderet.

Dag 4: Santander - Potes - Cabezón de la Sal

Trancatabrico Gran Lujo toget kører til Unquera-stationen, hvorfra turen går gennem La Hermida slugten til bjergbyen Potes, som ligger smukt omgivet af Picos de Europa-bjergene. Efter at have besøgt den charmerende landsby, nydes spa'en på La Hermida Spa. Efter frokost kører toget til Cabezón de la Sal. Om eftermiddagen besøges El Capricho i byen Comillas, et imponerende og farverige 19. århundrede hus designet af Barcelona-arkitekten Antonio Gaudí. Middag og overnatning i Cabezón de la Sal.

Dag 5: Cabezón de la Sal - Santillana del Mar - Arriondas

Dagen begynder med et besøg i byen Santillana del Mar med sin smukt bevarede middelalderby. Herefter en rundtur i Altamira Neocave, det fineste realistiske eksempel på palæolitiske hulekunst. Middag og overnatning i Arriondas.

Dag 6: Arriondas - Oviedo - Candás

'Spaniens kilde', de hellige Cavadonga søer og nationalparken Picos de Europa i Asturias-regionen. Her opleves Enol-søen med Picos de Europa-bjergene i baggrunden. Ombord på Transcantabrico toget spises frokost, mens toget kører gennem det smukke landskab til Asturiens hovedstad, Oviedo. Her opleves højdepunktet i asturiske romansk kunst, såsom Basilica di San Julián de los Prados. Byrundtur og tid på egen hånd. Middag ombord mens vi toget kører til Candás, hvor vi overnatter.

Dag 7: Candás - Avilés - Gijón - Luarca

Dagen begynder på opdagelse i Avilés, en by med en autentisk gammel bydel, samt besøg i Gijón, der ligger helt ud til det åbne Cantabriske Hav. Efter at have besøgt begge byer, vendes tilbage til El Transcantabrico og turen fortsætter den kystnære rejse til Luarca, som er en charmerende kystby indlejret i et fantastisk landskab. Middag og overnatning i Luarca.

Dag 8: Luarca - Ribadeo - Viveiro

På grænsen mellem regionerne Asturien og Galicien ligger den smukke by Ribadeo, hvorfra turen går til Las Catedrales-stranden, en af de mest spektakulære strande i verden. By sightseeing i Ribadeo og fritid. Tilbage på toget til frokost og tur til Viveiro, med byrundtur og tid på egen hånd. Middag og overnatning i Viveiro.

Dag 9: Viveiro - Santiago de Compostela

Imens du nyder den sidste morgenmad ombord, ankommer vi til Ferrol. Herfra går turen med bus til Santiago de Compostela. Nyd en byrundtur i denne historiske by, som har været mål for camino-pilgrimme i over tusind år. Her beundres de utallige kunstneriske juveler som eksempelvis den enorme katedral. Togrejsen med Transcantábrico Gran Lujo slutter efter den guidede tur.

Efter togrejsen checkes ind på et dejligt hotel i centrum af Santiago de Compostela. Aften er til afslapning og sightseeing på egen hånd i Santiago.

Dag 10: Hjemrejse

Hjemrejse. 

Det er muligt at forlænge turen med ekstra overnatninger i Santiago eller andetsted.