Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Francés

St. Jean Pied de Port - Santiago de Compostela

  • 768 Km
  • 32 etaper
  • 13 etaper
Se vores rejseforslag herunder, som kan tilpasses efter ønske

Camino Francés

Camino Francés er den mest populære, mest traditionelle og internationalt mest hyldede pilgrimsrejse, både af pilgrimme samt i film og bøger. Camino Francés begynder i den franske landsby St Jean Pied de Port og krydser umiddelbart herefter grænsen til Spanien. Deraf navnet, 'Den Franske Camino'. Ideel både som caminovandring og cykelrejse. En Camino-oplevelse for livet.

Billeder Camino Francés

Foreslåede rejser på den franske vej

Kort: Camino Francés HELE RUTEN (St-Jean-Pied-de-Port - Santiago)
Kort: Camino Francés (St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)
Kort: Camino Francés (Pamplona - Burgos)
Kort: Camino Francés (Logroño - Burgos)
Kort: Camino Francés (Logroño - León)
Kort: Camino Francés Clásico (León - Santiago)
Kort: Camino Francés Light (Sarria - Santiago) - De sidste 100 km.
Kort: Cykelrejse på Caminoen (León-Santiago)
Kort: Cykelferie på Caminoen (Pamplona-Santiago)
Kan du ikke finde din ideelle tur? Lav din egen Caminoen. Vælg antal dage, etaper, startby ...

Historie Camino Francés

  • Længde: 768 km
  • Start: St. Jean Pied de Port
  • Slut: Santiago de Compostela

Camino Francés anses for at være den vigtigste pilgrimsvej i Europa, og er den mest historiske Jakobsrute.

Det smukke landskab, det historiske aspekt og fælleskabet man oplever undervejs tiltrækker pilgrimme fra hele kloden. Folk fra intet mindre end 150 lande går eller cykler denne Camino hvert år.

Pilgrimsruten fra Frankrig er forblevet uden større ændringer siden IX århundrede, hvor nyheden om det påståede fund af apostlens jordiske rester nåede ud i Europa.

Santiago de Compostela blev i Middelalderen endemål for millioner af vandrere på en rejse, hvor de ville støde på landevejsrøvere og andre farer. Af disse grunde, bestræbte konger og adelige sig på at beskytte Caminoen og pilgrimmene. Til gengæld opstod der nye byer langs ruten. I år 1135 blev den franske rute bekræftet i en publikationen Codex Calixtinus, som var en middelalderlig vejledning til pilgrimsrejsende til Santiago. En væsentlig historisk tekst, som blev skrevet af den franske præst Aymeric Picaud.

Rutens popularitet blev opretholdt til det XVI århundrede (1434 markerer det første dokumenterede ’hellige år’). Herefter begyndte populariteten at falde, dels på grund af omfattende krige i Europa, og dels på grund af sygdomme der spredte sig i Europa i middelalderen. Dette fald i i pilgrimsvandringerne varede indtil midten af det 20. århundrede.

I midten af det 20. århundrede, efter Anden Verdenskrig, begyndte nye pilgrimme at ankomme langs den gamle rute i deres søgen, efter dette historiske og religiøse symbol på europæisk enhed og samhørighed. Forskellige Camino-sammenslutninger blev grundlagt, og ruten blev nu markeret med de sidenhen så kendte gule pile.

Det Hellige År 1993 er et vendepunkt for Caminoen, der med støtte fra Xunta de Galicia, fik stærk opbakning til genopretning af Caminoruterne og i særdeleshed den Franske Camino de Santiago. Der bliver nu plads til fornyelser og ikke mindst, fokus på pilgrimmenes motiver for deres pilgrimsrejser mod Santiago de Compostela, uanset om det er af religiøse, kulturelle, sportslige eller spirituelle bevæggrunde. Siden da er den franske rute blot steget i popularitet år efter år.

Oplevelserne på denne tusindeår gamle rute er mange. De kunstneriske værdier er selvsagt utallige, med nogle af Europas bedste eksempler på romansk, gotisk og barok kunst og arkitektur. Caminoens natur og rutens skønhed byder på et væld af mangfoldighed og afvekslende oplevelser. Alt lige fra de fortryllende landsbyer man passerer undervejs. De barske Pyrenæer, de gamle befæstede landsbyer i Navarra, vinregionen Rioja, det stille, flade castilianske plateau, de smukke historiske byer León og Burgos med deres smukke katedraler, Astorga Maragata regionen, Galiciens frodige og grønne landskaber og selvfølgelig ikke at forglemme endestationen Santiago de Compostela, der par excellence betragtes som Spaniens bedste bevarede eksempel på barok arkitektur. 

Caminoruten krydser undervejs ligeledes charmerende byer som Pamplona og Logroño og andre historiske landsbyer såsom Puente la Reina, Santo Domingo de la Calzada og Sahagún.

Hos Spain is More er vi altid begejstrede, når vores gæster vælger den franske pilgrimsrute, måske som den første af deres Camino oplevelser. På den Franske Camino de Santiago, får du virkelig mulighed for at opleve hvad det vil sige at være pilgrim, både fordi du får et strejf af historiens vingesus, men i lige så høj grad fordi, du vil møde så mange forskellige pilgrimme, med hvert deres personlige motiv, fra alle tænkelige steder i verden. Vi tør faktisk godt love dig, at ingen vender tilbage fra en pilgrimsrejse på den Franske Camino, hvad enten det er til fods eller på cykel, med samme perspektiv på sig selv og verden, som inden de tog afsted! 

Buen Camino!

Hoteller langs Camino Francés

Vores blog

Se flere blogindlæg