Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Francés Clásico(León - Santiago)

Kort Camino Francés: León - Santiago de Compostela

Spain is More´s mest populære Camino strækning - Enhver camino-elsker vandrer denne strækning, mindst én gang

Pilgrimsrejsen fra León til Santiago de Compostela er på alle måder en fantastisk pilgrimsvandring, en klassik strækning fuld af historie, natur og kultur. Af de 313 km. vandres 274 km, idet du i udgangspunktet tager en bus ud af León, til Hospital de Orbigo, 

Rejsen begynder i den majestætiske by León, kendt for sin gotiske katedral og rige middelalderarv. Strækningen er propfyldt med monumenter, hyggelige landsbyer og smukke landskaber, og oplevelserne kommer som perler på en snor, hele vejen til Santiago.  

Undervejs passeres blandt andet Cruz de Hierro (Jernkorset), som ligger på Camino Francés højeste punkt (1503 m). Nyd idyllen i smukke Molinaseca, inden rejsen fortsætter til Ponferrada, hvor du kan opleve den gamle Tempelridderborg. Turen går gennem et par af Spaniens mest fremadstormende vinområder, hvis vin, på passende vis, kan akkompagneres af de mange delikate egnsretter. Sådan kunne vi blive ved med at opremse oplevelser langs ruten, hvad enten de er gastronomiske, kulturelle eller i den smukke natur. 

Når du nærmer dig Santiago de Compostela, bygger spændingen sig op. Santiago er, med sine betagende brostensbelagte gader, gamle bygninger, og euforiske pilgrimsstemning, den perfekte afslutning på din caminovandring.

I dit omfattende og personlige guidemateriale, som du modtager før afrejse, har vi samlet alle vores bedste anbefalinger og erfaringer, således du kan få det optimale ud af din rejse. Desuden oplysninger om vores nødnummer, hvorved du altid har os ved hånden, såfremt det måtte vise sig nødvendigt!

Klik på 'Modtag tilbud' (i højre kolonne) og modtag et personligt men uforpligtende tilbud.

 

Santiago og Finistere:

I Santiago inkluderes som udgangspunkt altid to overnatninger. På 'fridagen' har du guided dagstur til Finisterre, også kendt som verdens ende, inkluderet. Begge dele kan fravælges efter ønske.

 

Spain is More tilbyder:

Gør din rejse personlig! Spain is More tilbyder og garanterer følgende på denne rejse: 

✔ Rejs hver dag året rundt.

✔ Husk! Etaperne kan tilpasses dine behov.

✔ Nøje udvalgte Hoteller, altid med privat badeværelse.

✔ Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Tilføj bagagetransport (se tillægspris under 'mulig/valgfrit').

 

Gå ikke glip af...

✔ Tilbring to nætter i León for at nyde de berømte tapas og udforsk den historiske gamle bydel.

✔ Klosteret i Samos kræver en ekstra overnatning i Sarria. Fra Samos kan du vandre 11 km. tilbage til Sarria - den perfekte opvarmningstur.

✔ Verdens bedst bevarede romerske bymur i Lugo. Kræver eksta overnatning i Sarria (både Samos og Lugo kan nås på én dag).

✔ Stemningen i Santiago de Compostela.

 

Læs mere om Camino Francés: Afstande, terræn, vejr og gode råd.

Inklusiv
 1. 14 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 14 x morgenmad.
 3. Fly København/Hamburg til Madrid + Santiago til København - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Madrid - León.
 5. Transport fra León - Hospital de Orbigo.
 6. Spain is Mores digitale guidebog.
 7. Pilgrimspas.
 8. Guided tur til Finisterre.
 9. 24/7 nødtelefonnummer.
 10. Skatter og afgifter.

  *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). Spørg vedr. rejser fra andre lufthavne.
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation.
 2. Transport fra hotel i Santiago til Santiago lufthavn (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€). Bustider og placering af busstop fremgår af guidematerialet.
Muligt/Valgfrit
 1. Personliggør din Camino: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris ved foreslåede etapedeling, 750 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i eksempelvis, Madrid, León eller Santiago kan tilkøbes.
 4. Trykt guide. Hvis du foretrækker den trykte guide, kan den købes for 30 euro pr. eksemplar. (Du kan tilføje det, når du køber rejsen).
 5. Transport fra hotel til lufthavn på afrejsedagen.
 6. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 7. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforskring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en års-rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring. 

Camino Francés Clásico

(León - Santiago)

fra
10.275 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.100 DKK

Dagsprogram

León - Santiago de Compostela

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til León

Den gamle romerske hovedby, er en af de vigtigste byer på Pilgrimsturen. Byen blev i 910 hovedstad i det kongerige, som senere blev til det Spanien vi kender i dag. Byens middelalderlige vigtighed afspejles i de mange monumenter såsom den imponerende katedral, det storslåede San Marcos samt San Isidro, hvor flere gamle konger og dronninger ligger begravet.

Byen bugner af tapasbarer og hyggelige pladser, hvorfra man kan beskue de mange pilgrimme vandrer forbi med ømme fødder. Et møde med et ægte og autentisk Spanien, som langt fra bliver turens sidste.

Dag 2.- León + Hospital de Orbigo til Astorga14 Km

León's opland står i totalt kontrast til byen centrum og da der på turen findes langt bedre oplevelser end at vandre gennem kilometervis af industrikvarterer og senere store flade sletter, er det programsat at tage bussen til byen Hospital de Orbigo, hvorfra den smukkeste del af ruten begynder. Den smukke middelalderbro i Hospital de Orbigo er et af caminoens højdepunkter og en smuk start på din Pilgrimsvandring. Herfra er der knap 15 km til Astorga. 
Astorga er som León en vigtig by på Pilgrimsturen og har en række spændende seværdigheder, såsom Gaudi’s bispepalads og den smukke katedral.

HØJDEPROFILm
AstorgaHospital de Orbigo
Dag 3.- Astorga - Rabanal del Camino 21 Km

Allerede få kilometer efter Astorga begynder terrænet af ændre sig og bliver mere bjergrigt. På dagens vandring passeres et par hyggeligt landsbyer og dagens endestation i Rabanal er en hyggelig landsby inden de næste dages bakkedes terræn begynder. Typisk camino-landsby med masser af barer, restauranter og en hyggelig pilgrimsstemning.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
Rabanal del CaminoAstorga
Dag 4.- Rabanal de Camino - Molinaseca 27 Km

På denne vandring passeres det berømte jernkors. Før Molinaseca passeres et par hyggelige landsbyer og udsigten er flere steder betagende. Molinaseca er proppet med hyggelige og gode spisesteder, ikke bare for pilgrimme men også for de mange spanierne, der nyder byens hyggelige gader og beværtninger.

Afstand: 27 Km

HØJDEPROFILm
MolinasecaRabanal de Camino
Dag 5.- Molinaseca - Villafranca del Bierzo 29 Km

På dagens vandring passeres byen Ponferrada, med den berømte 1200-tals Tempelridderborg. Ponferrada er en stor by med over 60.000 indbyggere, som er kendt for dets store jern- og kul miner. Dagens endestation er en hyggelig by midt i Bierzo-regionen, som efterhånden har fået slået sit navn fast som et af Spaniens mest fremadstormende vinregioner, og er samtidig en af de smukkeste byer på Caminoen.

Afstand: 29 Km

HØJDEPROFILm
Villafranca del BierzoMolinaseca
Dag 6.- Villafranca del Bierzo - O Cebreiro 28 Km

Etapen går ad gamle stier, i skyggen birke-, ege- og kastanjetræer til den symbolske bjergtop landsby O'Cebreiro, med en smuk romansk kirke fra det 12. århundrede. Denne landsbyperle bygget i sten, med de karakteristiske gamle halm-tags huse kaldet pallozas, er en af turens højdepunkter. Etapen er en af de smukkeste strækninger, men også en af de hårdeste. Byen er ofte indhyllet i tåge men den lille sten-by er yderst charmerende. Er du heldig at komme på en klar dag er udsigten fantastisk.
Da stigningen til O Cebreiro er hård og lang, kan man med fordel tilkøbe en ekstra overnatning midtvejs.

Afstand: 28 Km

HØJDEPROFILm
O CebreiroVillafranca del Bierzo
Dag 7.- O Cebreiro - Tricastela 21 Km

Efter en masse op-ad-bakke på gårsdagens etape, vil dagens etape overvejende være ned-ad-bakke. Igen vil der flere steder være en glimrende udsigt over det omkringliggende landskab. På dagens etape ses de første tørrehuse, kaldet Horreos. Du vil også bemærke, at vejret skifter lidt, da man her er underlagt vinde og nedbør fra Atlanterhavet. Navnet Triacastela betyder "tre slotte", selvom ingen af slottene eksisterer i dag. De kalksten som blev brugt til at bygge domkirken i Santiago kom fra et stenbrud nær Triacastela.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
TricastelaO Cebreiro
Dag 8.- Tricastela - Sarria 18 Km

Landskabet begynder så småt at ændre sig, da man nu vandrer mere nedad end opad - måske ganske kærkommen efter de sidste dages bakkede terræn. To veje fører til Sarria, men det anbefales at tage ruten forbi Benedikterklostret i Samos, som blev grundlagt i det 6. århundrede og er et af de ældste kloster i den vestlige verden. Herfra er der en idyllisk vandretur gennem skovene til Sarria.

Afstand: 18 Km

HØJDEPROFILm
SarriaTricastela
Dag 9.- Sarria - Portomarín 23 Km

Galicien er en af de smukkeste regioner i Spanien, både hvad angår natur men også tradition. På dagens etape stiftes yderlige bekendtskab med de herlige traditioner. Dagens etape er en af de smukkeste etaper på hele pilgrimsruten; en rejse gennem grønne skove, græsklædte enge, frodige frugtplantager og enkle sten-byggede landsbyer.

Afstand: 23 Km

HØJDEPROFILm
PontomarinSarria
Dag 10.- Portomarin - Palas de Rei 25 Km

Terrænet bliver fladere, dog stadig bakket. Området er smukt og frodigt og optimismen overtager efterhånden tvivlen om, at målet kan nås. Ruten fortsætter langs markveje og rolige landeveje gennem det frodige galiciske landskab til Palas de Rei. Palas de Rei er en lille landsby med omkring 2000 indbyggere, med en spændende historie.

OBS: de to etaper mellem Portomarin og Arzúa kan opdeles i 3 etaper med følgende km. fordeling: 17, 16 og 20 km.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
Palas de ReiPontomarin
Dag 11.- Palas de Rei - Arzúa 28 Km

Terrænet ligner det fra de sidste dages vandring. Generelt er ruten tilknyttet et utal af historier, som du kan læse om undervejs. Dagens rute er ingen undtagelse. Denne etape kan let opdeles med en ekstra overnatning i Melide således du opnår to vandredage af ca. 14 km. i stedet. Såfremt dette ønskes bedes dette oplyses ved bestilling.

OBS: de to etaper mellem Portomarin og Arzúa kan opdeles i 3 etaper med følgende km. fordeling: 17, 16 og 20 km.

Afstand: 28 Km

HØJDEPROFILm
ArzúaPalas de Rei
Dag 12.- Arzúa - O Pedrouzo 20 Km

Den næstsidste etape er præget af en fantastisk stemning. De mange mennesker du har mødt undervejs kan alle se målet og stemningen er derfor ofte glad og lettet.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
O Pedrouzo Arzúa
Dag 13.- O Pedrouzo/ A Rua - Santiago de Compostela 20 Km

Målet nås og det er tid til at udføre en række traditionelle pilgrimsritualer. Først skal du have dit endelige bevis på turen; det sidste stempel i dit pilgrimspas.

Endestationen for pilgrimsruten, Santiago de Compestela, er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og er et af verdens vigtigste kulturelle centret. Byen emmer af charme og har et utal af hyggeligt gader, hvor der er rig mulighed for at prøve de mange lokale specialiteter.

Byens gamle bydel er svært at matche. Omkring domkirken findes byens historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Byens monumenter er virkelige kunstperler i forskellige arkitektoniske stilarter.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
Santiago de CompostelaO Pedrouzo
Dag 14.- Santiago de Compostela og Finisterre

En rigtig pilgrimsvandrer afslutter sin rejse i Finisterre. Turen går i bus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 
På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 15.- Hjemrejse

Hjemrejse fra Santiago.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg