Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Dagstur til Finisterre fra Santiago de Compostela

Oplev den mytiske og smukke kyststrækning i Galicien, på denne unikke guidede dagstur til verdens ende med Spain is More

2023-11-24

Ud for fyrtårnet i Finistere er mange skibe forlist og besætningsmedlemmer har mistet livet. Blandt andet derfor kaldes kysten "dødens kyst" (Costa da Morte). En anden mere idylliske forklaring er, at man her hver dag ved solnedgang, kan se solen 'dø'. Kysten besidder en slags rå og naturlig skønhed, der skal opleves på stedet. Finisterre var det vestligste punkt i den kendte verden i romertiden og derfor kaldte romerne stedet for Fis-terre (verdens ende), i dag Finisterre. Spain is More's udflugt går med minibus med vores dygtige engelsktalende guide fra Santiago. En uforglemmelig dag fuld af oplevelser og nye indtryk, hvor du typisk er tilbage i Santiago de Compostela sidst på eftemiddagen.

Se video om turen her:


Muxía - Finisterre - Ézaro - Muros

Det første stop er Muxía med sin karakteristiske kirke 'Nosa Señora da Barca', som ligger så tæt på det mægtige Atlanterhav, at bølgerne undertiden skyller ind over kirken. Ifølge legenden åbenbarede Jomfruen A Barca sig her for apostlen Sankt Jakob.

Vi fortsætter sydpå til Finisterre, der i lang tid var slutningen af den kendte verden, og stedet blev af romerne kaldt verdens ende. I århundrede har pilgrimme forlænget deres rejse fra Santiago for at komme her.

Tidligere var det almindeligt at vende hjem med en muslingeskal fra kysten som bevis for at man havde nået Santiagos hellige grav og færdiggjort sin Caminovandring.

På en halvø besøges Costa da Morte's fyrtårn, som gennem århundreder har ledet skibene væk fra de skarpe klipper på kysten.
Man føler sig meget lille omgivet af det blå atlanterhav.

Så er det tid til et besøg i Ézaro for at se Xallas-floden. Det eneste sted i Europa, hvor et vandfald strømmer direkte ud i Atlanterhavet. Udflugten fortsætter til den hyggelige by Muros, som præges af den spændende galiciske kultur og byen har en smuk beliggenhed ved havet. Oplev havnen, fiskekvarteret, seværdighederne og den vidunderlige atmosfære, der hersker. Der er en bred vifte af fiskerestauranter hvor du kan nyde havets lækkerier, som næppe findes friskere.

Frokosten er på egen hånd. Vi anbefaler nogle gode restauranter, før turen går tilbage til Santiago. 

Dagstur til Finisterre fra Santiago Muxia

 

Kap Fisterre dagstur fra Santiago

 

Spain is More tilbyder også en camino vandring fra Santiago de Compostela til Finisterre og til Muxia. Læs mere om denne Camino de Finisterre her. 

Tilbage