Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino del Norte

Hondarribia - Santiago

 • 805 Km
 • 36 etaper
 • 12 etaper
Se vores rejseforslag herunder, som kan tilpasses efter ønske

Camino del Norte

Camino del Norte langs den spanske nordkyst er en malerisk oplevelse. Med havet på den ene side og bjergene på den anden, vil Camino del Norte opfylde ethvert behov hos naturelskere. Kystruten går gennem smukke byer som San Sebastian, Bilbao, Santander og Gijón samt en lang række idylliske kystbyer. Udover de smukke byer brydes klippekysten af nogle af Spaniens lækreste strande. En komplet oplevelse.

Billeder Camino del Norte

Foreslåede rejser på den nordlige vej

Kort: Camino del Norte HELE RUTEN (Hondarribia - Santiago)
Kort: Camino del Norte (Hondarribia - Bilbao)
Kort: Camino del Norte (Hondarribia - Santander)
Camino del Norte (Santander - Gijón)

Camino del Norte(Santander - Gijón)

Kilometervis af sandstrande, badebyer, historie og naturfænomener udgør Camino del Norte's midteretaper

 • 209 Km
 • 9 overnatninger inkl. fly m.m.
 • Sværhedsgrad
 • Natur
fra
11.100 DKK/pers.
Læs mere
Kort: Camino del Norte (Santander - Gijón)
Camino del Norte (Avilés-Santiago)

Camino del Norte(Avilés-Santiago)

De sidste to uger af Camino del Norte - idyllisk og rolig Caminovandring langs den smukke og ukendte kyststrækning

 • 335 Km
 • 16 overnatninger inkl. fly m.m.
 • Sværhedsgrad
 • Natur
fra
11.900 DKK/pers.
Læs mere
Kort: Camino del Norte (Avilés-Santiago)
Kort: Camino del Norte på Cykel (Gijon-Santiago)
Kan du ikke finde din ideelle tur? Lav din egen Caminoen. Vælg antal dage, etaper, startby ...

Historie Camino del Norte

 • Længde: 805 km
 • Start: Hondarribia
 • Slut: Santiago
 • Længde: 825 km. 
 • Start: Hondarribia. 
 • Slut: Santiago de Compostela.

Pilgrimsruterne fra det gamle kongerige Asturien, var de første til at bringe pilgrimme til Santiago og ruterne kan dateres tilbage til perioden umiddelbart efter opdagelsen af ​​Sankt Jakobs grav omkring år 820 e.Kr. De kystnære ruter var lige så populære som andre Camino-ruter, længe før de spanske monarker proklamerede at den franske Caminorute var den ideelle Camino. 

Den Franske Camino var en forbindelse til de kristne områder i den nordlige del af Den Iberiske Halvø, som på dette tidspunkt stadig var under maurisk herredømme. Denne påtegning af den franske Camino betød dog ikke, at de Nordlige ruter døde hen. Tværimod, så blev strækningen fra León til Oviedo blot endnu mere populær fra slutningen af det 11. århundrede, da man fra Oviedo kunne koble sig på Camino Primitivo eller Camino del Norte.

El Camino del Norte (Den nordlige Camino) blev ikke kun brugt af lokale langs kysten. Denne middelalderlige rute gav også pilgrimme adgang til Helligdomme i Oviedo og naturligvis i Santiago de Compostela. Selvom rutens popularitet aftog en smule forblev den ivrigt besøgt. Pilgrimmene kom via fra Frankrig eller ad søvejen fra Nordeuropa til havnene i Baskerlandet og Cantabrien, før de påbegyndte deres rejse mod helligdommen San Salvador i Oviedo og katedralen i Santiago.

Fra byen Ribadeo, fortsætter ruten ind i landet gennem dalene Vilanova de Lourenzá og Mondoriedo og krydser derefter de høje flade sletter ved Vilalba og Guitiriz. På klosteret Sobrado dos Monxes, lige før ruten sluttede sig til den franske Camino i Arzua, blev pilgrimme modtaget af gæstfrie munke. På det her tidspunkt, var de blot et par dages rejse fra Santiago og Apostlens gravsted. 

Blandt de tusindvis af pilgrimme, der rejste til Santiago via Camino del Norte, skiller særligt én person sig ud, den hellige Frans af Assisi. Meget tyder på, at han udførte sin pilgrimsfærd til San Salvador i Oviedo og Santiago de Compostela i 1214. Mange andre prominente personer har dog også gået via Camino del Norte. I slutningen af ​​det 15. århundrede, gik den armenske biskop ”Martyr af Aserbajdsjan” til Rom og Santiago via Camino del Norte og passerede gennem Baskerlandet, Cantabrien, Asturien og Galicien. Der er to krøniker, der stammer fra det 16. århundrede skrevet af pilgrimme, der rejste en lignende rute - Antonio Lalaing, Lord of Montigny (1502), og den italienske pilgrim, Bartolommeo Fontana (1539).

I barok-perioden blev den nordlige Camino brugt af mange pilgrimme, der valgte at beskrive deres erfaringer undervejs på deres pilgrimsfærd langs ruten. Der er således mange optegnelser fra den tid, der udførligt beskriver ruten.

Den galiciske strækning af denne rute strækker sig over 170 kilometer, fra Ribadeo til Santiago de Compostela. Ruten er tydeligt skiltet med sten dekoreret med en keramisk muslingeskal - en vital information for pilgrimme, som viser deres nøjagtige placering på ruten. Derudover viser de berømte gule pile også vej.

Kontakt Spain is more, så vil vi med glæde hjælpe dig med at sammensætte denne smukke pilgrimsrute, så den passer perfekt til dine ønsker.

Buen Camino!

Hoteller langs Camino del Norte

Vores blog

Se flere blogindlæg