Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino del Norte på Cykel(Gijon-Santiago)

Kort Camino del Norte: Gijón - Santiago de Compostela

Fantastisk Cykelrejse langs den Grønne Kyst - sidste del af Camino del Norte

Cykelferie på Caminoen gennem et af de smukkeste og kulinarisk mest interessante områder i Spanien.

Herlig og varieret cykelferie langs Camino del Norte. Denne tur tager udgangspunkt i havnebyen Gijon's hyggelige gamle bydel, fyldt med tapas-restauranter og ægte spansk stemning. Herfra går turen langs den smukke nordkyst, gennem nogle af Nordspanien smukkeste fiskeri- og badebyer.

Her kan nogle af Spaniens lækreste strande nydes, bl.a. den kendte Playa de las Catedrales (prisen inkluderer et besøg på strande samt transport hertil og fra). Området er tyndt befolket, men yderst charmerende og byerne, strandene og kulturen vil overraske og tilfredsstille enhver. Efter Ribadeo drejer Caminoen væk fra kysten og ind i landet, hvorfra turen bliver en smule mere bakket, mod Santiago de Compostela.

På denne pilgrimsrejse på cykel opleves etape 11 - 16 af de 16 etaper som udgør Spain is More's Camino-del-Norte cykel-pilgrimsrejse til Santiago de Compostela. Ønsker du at starte tættere på Santiago de Compostela er det også muligt.

OBS! Virker den foreslåede etapefordeling for ambitiøs, kan vi lave en tur med kortere etaper.

Klik på ´Modtag tilbud´ (i den højre kolonne) og modtag et personligt men uforpligtende tilbud.
 

Santiago og Finistere:

I Santiago inkluderes som udgangspunkt altid to overnatninger. På 'fridagen' har du guided dagstur til Finisterre, også kendt som verdens ende, inkluderet. Begge dele kan fravælges efter ønske.

 

Spain is More tilbyder:

✔ Daglige afgange fra marts til november. 

✔ Omhyggeligt udvalgte hoteller - altid med eget badeværelse.

✔ Personlig digital guide fra Spain is More

✔ Tilpasning af etaper: Ja, altid.

 Leje af vores lækre Camino Mountainbikes eller Gravel-cykler

 

Gå ikke glip af...

✔ Gijón er en livlig kystby med en berømt strand og sydende aftensstemning.

✔ Fiskeri- og badebyerne undervejs er nogle af de mest charmerende i hele Spanien. Ønsker du hviledage undervejs, anbefaler vi gerne de smukkeste og mest interessante.

 

 

Læs mere om Camino del Norte: Afstande, terræn, vejr og gode råd.

 

Inklusiv
 1. 8 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 8 x morgenmad.
 3. Fly København/Hamburg - Aviles / Santiago -København/Hamburg - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*/**
 4. Spain is More guidebog.
 5. Udflugt til ’Playa de la Catedrales’.
 6. Cykelleje.
 7. Bagagetransport fra hotel til hotel på cykeldage. (1. enhed af max 15 kg.)
 8. Pilgrimspas.
 9. Guided tur til Finisterre.
 10. 24/7 nødtelefonnummer.
 11. Skatter og afgifter.

  *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). **Avilés/Asturias kun fra København og Hamburg. Ved afrejse fra Billund og Aalborg til Madrid, med tog fra Madrid til Avilés. Spørg vedr. rejser fra andre lufthavne.
Ej inklusiv
 1. Transport fra Asturias-lufthavn til Avilés. Bus ca. 5€, Taxi ca. 25 euro.
 2. Transport fra hotel i Santiago til Santiago lufthavn (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€).
 3. Bustider og placering af busstop fremgår af guidematerialet.
 4. Cykelhjelm
Muligt/Valgfrit
 1. Personliggør din Camino: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Forlængelse af ophold i eksempelvis, Madrid, Avilés, eller Santiago kan tilkøbes.
 3. Trykt guide. Hvis du foretrækker den trykte guide, kan den købes for 30 euro pr. eksemplar. (Du kan tilføje det, når du køber rejsen).
 4. Transport fra hotel til lufthavn på afrejsedagen.
 5. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 6. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforskring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en års-rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring. 

Camino del Norte på Cykel

(Gijon-Santiago)

fra
12.600 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.200 DKK

Dagsprogram

Gijón - Santiago de Compostela

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Gijon

Ankomst til den smukke kyst-, bade- og havneby, Gijón. En storby med knap 300.000 indbyggere, en lang strandpromenade til aftenture og en livlig gammel bydel, som sidra'en flyder... en by, hvor det bestemt kan anbefales at tage en ekstra overnatning hvis du er til shopping, tapas, autentisk spansk stemning, lækre restauranter, gode badestrande og meget mere....

Dag 2.- Gijon - Cudillero 48 Km

På dagens etape, og de mange efterfølgende dage, vil du stort set altid kunne nyde havet på din højre side. Klippekysten er til tilder svær at komme til, men af og til åbner der sig brede, lange hvide sandstrande. Flere af kystbyerne er sommerhusområder, og andre er hyggelige små fiskersamfund.

Etapen er forholdsvis hård, da det næsten konstant går op og ned. Bl.a. derfor er dagens etape forholdsvis kort. Der findes dog et par oplagte omveje, som kan øge etapelængen en smule. Du bør ikke snyde dig selv for en lille omvej på 4 km. til Cudillero, en af de hyggeligste og mest charmerende fiskerlandsbyer på hele den spanske nordkyst. Godt halvvejs kan man igen gå en lille omvej på i alt 1 km. til den indbydende Playa de la Concha-strand. De sidste ca. 5 km. følger caminoen landevejen gennem skoven til Soto de Luiña.

Afstand: 48 Km

HØJDEPROFILm
CudilleroGijon
Dag 3.- Cudillero - Luarca 47 Km

Fra den lille idyliske havneby Cudillero, fortsætte gennem det smukke landsskab, de store skove, brusende floder og vandløb og skønne strande. Turen på cykle følger for en stor dels vedkommende den let trafikerede landevej, men ofte skærer caminoen sig vej gennem smukke landsbyer og landskaber.  

Lodrette klippervægge adskiller dig og havet på denne etape, ofte med små, nærmest uberørte strande indimellem. Terrænet er fladet lidt ud i forhold til de sidste dage og etapen er forholdsvis let. Etapen slutter i en af nordkystens hyggeligste kystbyer, Luarca, hvor der omkring den hyggelige havn ligger masser af gode fiskerestauranter.
Umiddelbart før Luarca kan man forlænge turen en smule til et udsigtspunkt, hvorfra man har en fantastisk udsigt over kysten.

Afstand: 47 Km

HØJDEPROFILm
LuarcaCudillero
Dag 4.- Luarca – Ribadeo 55 Km

En terræn-mæssig relativ let etape. Der er spredt bebyggelse langs stort set hele etapen og enkelte gode muligheder for en lækker frokost.

Etapen har to alternative ruter; langs kysten eller den officielle, som går længere inde i landet. I Spain is More's guidebook giver vi nogle råd til, hvilke rute du kan/bør vælge, afhængigt af vejret, din dagsform mv.

Idet broen før Ribadeo krydses kører du ud af regionen Asturien og siger goddag til Galicien.

I Ribadeo befinder du dig blot 10 km. fra en af verdens smukkeste strande, Playa de las Catadrales (se billede). Turen inkluderer transport til og fra stranden efter ankomst til hotellet i Ribadeo, samt lidt tid til at se stranden. Tidspunktet er planlagt efter lavvande, hvor stranden er smukkest.

Afstand: 55 Km

HØJDEPROFILm
RibadeoLuarca
Dag 5.- Ribadeo – Vilalba 75 Km

Denne camino-cykelrejses længste etape. Der vinkes farvel til kysten og snuden vendes mod syd-vest, i nærmest direkte linie mod Santiago de Compostela. Terrænet bliver således mere bakket og i stedet for småbakker på 50-100 højdemeter, stiger højdemeterkurven til omkring 300 meter. Fra den første bakketop fås et sidste glimt af kysten inden turen endegyldigt siger farvel til havet.

Samtidig bevæger du dig ind i et meget ukendt og landligt Spanien, hvor man vil opleve gamle landsbrugsmetoder og småbyer, hvor du ville være årets eneste turist, hvis det ikke var for caminoen. Det er en interessant og anderledes del af caminoen som starter med denne etape.

Er etapen umiddelbart for lang, kan den deles med en overnatninger cirka midtvejs.

Pilgrimsruten går gennem byen Mondoñedo, som huser en af nordrutens smukkeste katedraler og dermed en af nordrutens vigtigste pilgrimsmonumenter. Byen og området er også hjemsted for et par interessant klostre.

Galicien er på mange måder meget anderledes end Asturien, men en af de mest visuelle forskelle er de mange "Horreos" som findes overalt. Disse ældgamle "køleskabe" vil konstant minde dig om, at du befinder dig i Galicien.

Vilalba er en større by med flere gode restauranter og er den sidste større by inden du bevæger dig ind i et forholdsvist øde område. Du overnatter sædvanligvis på byens bedste hotel, Parador de Vilalba, efter en lang dag på cyklen.

Afstand: 75 Km

HØJDEPROFILm
VilalbaRibadeo
Dag 6.- Vilalba – Sobrado 58 Km

Ca. 10 km. inde i dagens étape begiver du dig væk fra den motorvej, som du flere gange har krydset over og under, og ind i et meget tyndtbefolket område. Her opleves flere idylliske stenlandsbyer og her finder du virkelig fred og ro. Der cykles gennem skove, marker og åbne sletter i et relativt fladt terræn.

Dagens kulturelle højdepunkt er klostret, Monesterio de Santa Maria i Sobrado.

Afstand: 58 Km

HØJDEPROFILm
SobradoVilalba
Dag 7.- Sobrado – Santiago de Compostela 64 Km

Efter ca. 20 km. kobles Camino del Norte sammen med den franske camino i Arzua.

Herfra er du kun to etaper fra målet i Santiago, og du vil her møde mange pilgrimme, som ønsker at høre mere om Caminoruten fra nord.

De sidste kilometer før Santiago er præget af en fantastisk stemning og er en nærmest magisk energi, hvor følelsen af at nå Santiago sætter sit præg på folks humør. Samtlige pilgrimme får et smil på læben over at kunne ane målet i det fjerne. En behagelig etape gennem gennem blandt andet eukalyptus-skove.

I Santiago er der en række traditionelle pilgrimsritualer, som kan udføres, men har du fået dine stempler undervejs, er det tid til at indløse 'præmien', dit pilgrimsbevis.

Endestationen for pilgrimsruten, Santiago de Compestela, er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og er et af verdens vigtigste kulturelle centret. Byen emmer af charme og har et utal af hyggeligt gader, hvor der er rig mulighed for at prøve de mange lokale specialiteter.

Byens gamle bydel er svært at matche. Omkring domkirken findes byens historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Byens monumenter er virkelige kunstperler i forskellige arkitektoniske stilarter.

Afstand: 64 Km

HØJDEPROFILm
Santiago de CompostelaSobrado
Dag 8.- Santiago de Compostela og Finisterre

At afsluttte sin pilgrimsrejse i Finisterre sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen går i minibus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 9.- Hjemrejse fra Santiago

Turen slutter. Returrejse fra Santiago de Compostela.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg