Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Francés(St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Kort Camino Francés: Saint Jean Pied de Port - Logroño

Pilgrimsvandring fra Frankrig, over Pyrenæerne til Riojas vinmarker

Pilgrimsrejsen fra Saint-Jean-Pied-de-Port, tværs over Pyrenæerne, til Logroño byder på cirka 160 km. umådelig smuk natur og spændende kulturoplevelser.

Turen starter i  Saint-Jean-Pied-de-Port, en maleriske landsby i det sydligste Frankrig, hvorfra Pyrenæerne krydses ind i Spanien. En spektakulær men ganske udfordrende start, byder på betagende udsigter og storslået natur. Turen går derefter gennem kuperede landskaber og skove til Pamplona, og derfra videre gennem vinmarkerne til Rioja's hovedby, Logroño.

Ankomsten til Logroño markerer gennemførslen af denne rejse, hvilket passende kan fejres med et glas af de velrenomerede vine fra Rioja-området, måske endda på en lokal vingård. 

I dit personlige guidemateriale, som du har modtaget før afrejse, finder du en lang række af vores erfaring og anbefalinger til opleveler, restauranter, egnsretter, ruteinformation og praktiske råd. Desuden oplysninger om vores nødnummer, hvorved du altid har os ved hånden, såfremt det måtte vise sig nødvendigt!

 

Klik på 'Modtag tilbud' (i højre kolonne) for at komme i kontakt med Spain is More for et personligt tilbud.
 

Spain is More tilbyder:

Gør din rejse personlig! Spain is More tilbyder og garanterer følgende på denne rejse: 

✔ Rejs hver dag året rundt.

✔ Husk! Etaperne kan tilpasses dine behov.

✔ Nøje udvalgte Hoteller, altid med privat badeværelse.

✔ Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Tilføj bagagetransport (se tillægspris under 'mulig/valgfrit').

 

Gå ikke glip af...

✔ Udforsk Pamplonas smukke gader og gå den berømte 'tyrerute', fra den ikoniske San Fermines Festival. En ekstra overnatning i Pamplona kan anbefales. 

✔ Spis tapas og pinchos i Logroños berømte tapas-gade. Guidematerialet viser dig de helt rigtige tapas-barer. Vi kan arrangere et besøg en vingård inkl. smagning i gåafstand fra Logroño centrum.

 

Læs mere om Camino Francés: Afstande, terræn, vejr og gode råd.

 

Inklusiv
 1. 8 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 8 x morgenmad.
 3. Fly København/Billund/Aalborg/Hamburg til Biarritz/Pamplona/Bilbao/Madrid** t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p*. 
 4. Transport til St.-Jean-Pied-de-Port.
 5. Transport fra Logroño til lufthavnen, i Madrid eller Bilbao.
 6. Spain is Mores digitale guidebog 
 7. Pilgrimspas/Credencial
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.

  *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk 20 - 23 kg.). **Til Pamplona kun fra København og Hamburg.
Ej inklusiv
 1. Enkelte korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation.
Muligt/Valgfrit
 1. Personligør din Camino. Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris 600 kr./enhed af max. 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i St-Jean-Pied-de-Port, Logroño, Bilbao, Madrid etc. kan tilkøbes.
 4. Trykt guide. Hvis du foretrækker den trykte guide, kan den købes for 30 euro pr. eksemplar. (Du kan tilføje det, når du køber rejsen).
 5. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 6. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en års-rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring. 

Camino Francés

(St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

fra
8.450 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.300 DKK

Dagsprogram

Saint Jean Pied de Port - Logroño

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst St. Jean Pied de Port

St. Jean Pied det Port betragtes som det officielle udgangspunkt for Camino de Santiago og den idylliske franske bjerglandsby er også den ideelle startby - god mad, smuk og stemningsfuld! 
Her er fransk landsbycharme, historie, monumenter og gode restauranter i rigelige mænger, til den perfekte camino start.

Dag 2.- St. Jean Pied de Port - Roncesvalles 24 Km

St. Jean Pied det Port betragtes som det officielle udgangspunkt for Camino de Santiago og den idylliske franske bjerglandsby er også den ideelle startby - god mad, smuk og stemningsfuld! Her er fransk landsbycharme, historie, monumenter og gode restauranter i rigelige mænger, til den perfekte camino start.

St. Jean Pied de Port ligger ved foden af Pyrenæerne, hvilket gør beliggenheden unik, men bjegkæden udgør samtidig en væsentlig forhindring på Caminoen, da denne jo fortsætter på bjergkædens sydside. Den første etape er en af hele rutens smukkeste, men samtidig uden sammenligning den hårdeste, uden mulighed for at forkorte etapen men en overnatning undervejs. Såfremt ca. 18 km. hård opstigning lyder af meget, kan vi arrangere transport de første 10 km. op af bjerget, som også er de hårdeste, eller hele vejen til Roncesvalles (Såfremt du ikke vurderer at din form er til en sådan stigning, overvej da start i Roncesvalles, hvilket vil give en en prisreduktion på ca. 400 kr/person).

Fordelene ved at starte i St. Jean Pied de Port er: 1,at byen er bestemt et besøg værd. 2, etapen er umådelig smuk. 3, at man ved start her oplever Caminoen fra start. 4, og ikke mindst, at den hårdeste etape er overstået allerede den første dag.

Når toppen er nået, og Roncesvalles så småt kan anes længeren nede af bjerget, er dagens strabadser ved at være afsluttede, og tilbage er blot at nyde den smukke målby Roncesvalles.

Se Timelap af etapen her.

Afstand: 24 Km

HØJDEPROFILm
RoncesvallesSt. Jean Pied de Port
Dag 3.- Roncesvalles - Zubiri 21 Km

Roncesvalles er et meget brugt udgangspunkt for pilgrimme på Camino de Santiago, da ruten herfra er lidt lettere end gårsdagens etape, da det herfra primært går nedad mod Pamplona.

Terrænet er dog stadig meget bakket og etapen stadig forholdsvis hård. Mod Zubiri vil du vandre igennem en række idylliske og yderst velholdte landsbyer - nogle af de landsbyer smukkeste du vil opleve på hele turen - og de skovklædte bakker giver skygge og stemning. Der er flere mindre, men hårde opstigninger undervejs men generelt vandre du 400 højdemeter nedad denne dag.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
ZubiriRoncesvalles
Dag 4.- Zubiri - Pamplona 20 Km

Etapen følger det meste af dagen floden Arga, men til trods skal en del bakketoppe overvindes. Etapen passerer også denne dag en lang række hyggelige landsbyer inden Pamplona’s forstæder så småt begynder at vise sig. Inden man belønnes med Pamplona’s charmerende gamle bydel skal dagens sidste stigning mod byens centrum overvindes. Pamplonas atmosfærefyldte centrum er en af Spaniens mest berømte og hyggeligste. Byen er kendt for sine tapas og pinchos og i den medfølgende guidebog får du vores anbefaling til de bedste steder, således du oplever Pamplona på den helt rigtige måde, på den korte tid du har til rådighed. Ønsker du mere tid til at udforske og nyde byen, kan en ekstra overnatning bestemt anbefales. Bemærk; ønsker du at opholde dig i Pamplona mellem den 6. og 17. juli vil prisen stige betragteligt pga. festivallen San Fermines. På det tidspunkt anbefales det endvidere at reservere minimum 6 måneder i forvejen.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
PamplonaZubiri
Dag 5.- Pamplona - Puente la Reina 24 Km

Bjerget Alto del Perdón (billedet) er dagens største forhindring og synes opstigningen for hård, giver vores guidebog et fif til en lille omvej. Men turen mod toppen til trods er det bøvlet værd, da man fra toppen har en smuk udsigt over Pamplana og Pyrenæerne den ene vej og den de kommende etapers fladere terræn den anden vej. Selvom der stadig kommer stigningen senere på etapen og ruten som sådan, er de ikke så lange som denne.
Dagens etape ender i Puente de la Reina, som har en smuk gammel bydel og en berømt bro hvorfra Caminoen går vestpå (Dronningebroen, Puente de la Reina).

Afstand: 24 Km

HØJDEPROFILm
Puente la ReinaPamplona
Dag 6.- Puente la Reina - Estella 22 Km

Et par mindre, men hårde stigningen skal overvindes, særligt i begyndelsen af etapen. Ruten går gennem masser af vinmarker og der er flere muligheder for besøg på vinslotte. Desuden kan turen ligges forbi en lidt anderledes kirke fra 1200-tallet.

Afstand: 22 Km

HØJDEPROFILm
EstellaPuente la Reina
Dag 7.- Estella - Los Arcos 23 Km

Estella er en historisk og spændende by, med en smuk gammel bydel. Dagens etape byder i starten på en forholdsvis blød stigning inden terrænet flader mere ud. Denne tur går dog lidt lettere end de fleste andre stigninger, da der serveres gratis rødvin på en af bodegaerne på vejen ud af byen. Der ligger flere vinhuse på vejen som kan besøges, og et par steder fungerer de også som rigtig gode restauranter. Der er ikke meget skygge denne dag, så vandrer du på en solrig dag, er det med at komme tidligt afsted. Torres del Rio ligger på en bakketop og har en gammel bydel som er perfekt at gå på opdagelse i.

Afstand: 23 Km

HØJDEPROFILm
Los ArcosEstella
Dag 8.- Los Arcos - Logroño 26 Km

En forholdsvis flad étape sammenlignet med alt du har oplevet indtil nu. Flere landsbyer, men særligt en enkelt historisk by på krydses på vejen inden vinmarker omkrænser caminoen og byder velkommen til Logroño og La Rioja.

Logroño er La Riojas største by og selvsagt centrum for en stor del af Rioja-vinproduktionen. Sammen med et godt glas vin hører selvfølgelig også god mad, hvilket Logroño så sandelig kan tilbyde. Byens velbevarede gamle bydel er centrum for utallige lækre tapasbarer, som hver og en kan betragtes som premie for veludført gerning. Logroño har også gode muligheder for at restituere efter turen i den store offentlige swimmingpool. Flere byer langs ruten har offentlige pools og andre har muligheder for badning i floderne, hvilket altsammen står beskrevet i den medfølgende guidebog.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
LogroñoLos Arcos
Dag 9.- Hjemrejse

Hjemrejse, såfremt du har valgt at stoppe din camino-tur i Logroño.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg