Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Pilgrimspas og Compostela-certifikat

Pilgrimspasset er dit personlige pilgrims-dokument på din camino vandring.

2021-12-15

Credencial

La Credencial, som pilgrimspasset hedder, er det dokument som du behøver at stemple under vejs, for at bevise din pilgrimsfærd. 

Stemplerne får du på forskellige steder langs caminoen. Du kan få stempler på: herberg, hoteller, i kirker, turistkontorer, butikker og på barer og restaurante undervejs.

Når du når til Santiago de Compostela i Galicien, tjener disse stempler som bevis for at du har opnået Compostela-certifikatet “La Compostela”. Det er  det officielle bevis som attesterer, at du som pilgrim minimum har vandret de sidste 100 kilometer eller cyklet 200 km, af åndelige eller religiøse årsager, langs hvilken som helst camino-rute. Individuelle årsager til at gennemføre en pilgrimsvandrng er også gyldig årsag til at opnå La Compostela.

De som har gennemført Caminoen af andre årsager (fritid, sport o.s.v.) kan ansøge om at få et andet certifikat efter at have nået Santiago, kendt som pilgrims certifikatet, på spansk 'Certificado del Peregrino'.

Pilgrimspasset’s side 1, La Credential, indeholder personlige oplysninger samt plads til stempel fra udstederen. Resten af de foldbare sider har en række bokse, der kan bruges til at indsamle en række forskellige stempler undervejs.

Når pilgrimskontoret i Santiago nås, er man forpligtet til at have modtaget mindst ét stempel per dag, og to stempler om dagen, såfremt man blot går de sidste 100 km. eller cykler de sidste 200 km.

Det er også muligt at få sit pilgrimspas elektronisk. Læs mere om dette her. Reglerne er de samme om du benytter dig af det fysiske pilgrimspas i papriformat eller om du downloader pilgrimspasset som en App på din telefon. 

Du vil modtage La Compostela under følgende forudsætninger: 

  • Du har vandret de sidste 100 km til Santiago de Compostela.

Vær opmærksom på:  Hvis du kun tilbagelægger de sidste 100 km, så skal du have to stempler om dagen. 

  • Du har tilbagelagt de sidste 200 km på cykel til Santiago de Compostela. 

Vær opmærksom på:  Hvis du kun tilbagelægger de sidste 200 km, så skal du have to stempler om dagen på den Galiciske del af caminoen. 

For at modtage "La Compostela" er det ikke nødvendigt at have gennemført Caminoen inden for en begrænset tidsmæssig periode. Det er til gengæld obligatorisk at den geografisk rækkefølge følges. Det vil sige at kun pilgrimme der fuldfører en fase af ruten og derefter senere genoptage ruten og fortsætte turen fra det punkt, hvor de sidst forlod den, er berettiget til 'La Compostela'. Det er ikke gyldigt at springe etaper over undervejs.
 

Minimum Camino afstande:

Både vandrere og cyklister har udtrykt tvivl om de nøjagtige steder, hvorfra man som minimum er berettiget til at modtage pilgrimsbeviset, "La Compostela". 
Pilgrimskontoret i Santiago de Compostela har således præciceret følgende minimum distancer, for at opnå certifikatet:

Til fods: 

For cyklister:

  • Den franske rute, Camino Francés (minimum 200 km) hvilket er fra Ponferrada.
  • Den portugisiske camino, Camino Portugues, fra Póvoa de Varzim.
  • Den nordlige rute, Camino del Norte, fra Tapia de Casariego.
  • Camino Primitivo fra Grandes de Salime.

Camino Inglés og Camino Finisterre er ikke lange nok til at man kan opnå Campostela på disse ruter.

Har du spørgsmål hertil kontakt os da endelig.

Ønsker du at læse mere om La Credencial, findes der mere herom på pilgrimskontorets hjemmeside her. 

Du kan finde netop din camino ved at gå på opdagelse på vores hjemmeside her. 

Tilbage