Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino del Norte(Hondarribia - Bilbao)

Kort Camino del Norte: Hondarribia - Bilbao

Pilgrimsvandring langs Baskerlandets smukke Biscay-kyst, pincho efter pincho!

Denne pilgrimsvandring fører dig gennem de 7 første etaper af Camino del Norte, fra den charmerende og idylliske startby, Hondarribia, via gastro- og kulturmekkaet, San Sebastian til Bilbao og det berømte Guggenheim-museum.

På størstedelen af ruten, har man en storslået udsigt over den sagnomspundne Biscaya-bugt, hvor alt lige fra Rasmus Klump og fiskere til sørøvere og handelsfarerer har sejlet vandene tynde. 

Denne strækning, mellem Hondarribia og Bilbao, er fysisk den hårdeste på hele Camino del Norte, da den er relativt kuperet. Men anstrengelserne er hurtigt glemt, når man bliver mødt med tapasbar på tapasbar (eller 'pinchosbar', vil man kalde det i Baskerlandet) i såvel små som større byer underunvejs. 

Indimellem ophører klippekysten, og afløses af de lækreste sandstrande. 

Camino del Norte, mellem Hondarribia og Bilbao, er caminovandringen for dig, som ønsker at fuldføre Camino del Norte over en årrække, eller for dig, som ønske at kombinere en aktiv vandreferie med gastronomiske højdepunkter, eller simpelthen bare vil opleve en vandretur i helt igennem fantastiske og historiske omgivelser.

I dit omfattende og personlige guidemateriale, som du modtager før afrejse, har vi samlet alle vores bedste anbefalinger og erfaringer, således du kan få det optimale ud af din rejse, og ikke misser et særligt besøg eller egnsret. Desuden finder du her oplysninger om vores nødnummer, således du altid har os ved hånden, hvis det måtte vise sig nødvendigt!

Klik på ´Modtag tilbud´ (i den højre kolonne) og modtag et personligt men uforpligtende tilbud.

 

Spain is More tilbyder:

Gør din rejse personlig! Spain is More tilbyder og garanterer følgende på denne rejse: 

✔ Rejs hver dag året rundt.

✔ Husk! Etaperne kan tilpasses dine behov.

✔ Nøje udvalgte Hoteller, altid med privat badeværelse.

✔ Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Tilføj bagagetransport (se tillægspris under 'mulig/valgfrit').

 

Gå ikke glip af...

✔ Hondarribia er en charmerende kystby i Baskerlandet , kendt for sin middelalderlige gamle bydel og maleriske atmosfære.

✔ San Sebastián: verdensberømt mad- og kultur distination, smukt beliggende ved den muslingeformede La Concha-stand. Vi anbefaler en ektra overnanting her.

✔ Bilbao er hjemsted for det berømte Guggenheim Museum. Byen tilbyder en unik blanding af moderne arkitektur og baskisk tradition.

✔ Fiskeri- og badebyerne undervejs er nogle af de mest charmerende i hele Spanien. Ønsker du hviledage undervejs, anbefaler vi gerne de smukkeste og mest interessante.

 

 

Læs mere om Camino del Norte: Afstande, terræn, vejr og gode råd.

Inklusiv
 1. 8 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 8 x morgenmad.
 3. Fly København/ Billund/ Aalborg/ Hamburg til Bilbao t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Bilbao til Hondarribia.
 5. Spain is Mores digitale guidebog 
 6. Pilgrimspas.
 7. 24/7 nødtelefonnummer.
 8. Skatter og afgifter.

  *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). 
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation.
 2. Transport fra hotel i Bilbao til Bilbao's lufthavn (taxi ca. 25€ - bus ca. 8€). 
 3. Sommer: 1. juni til 30. september er absolut højsæson. I modsætning til den franske rute er hotellerne fyldte med sommer- og badegæster, hvorfor prisen på overnatninger stiger betragtelig. Forvent et pristillæg på ca. 900 kr/person i den periode.
Muligt/Valgfrit
 1. Personliggør din Camino: Denne del af caminoen giver ikke de bedste muligheder for opdeling af etapperne. Men du kan med fordel udvide opholdet med ekstra nætter eller hviledage, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris ved foreslåede etapedeling, 750 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i eksempelvis, Bilbao, Hondarribia, eller San Sebastian. 
 4. Trykt guide. Hvis du foretrækker den trykte guide, kan den købes for 30 euro pr. eksemplar. (Du kan tilføje det, når du køber rejsen).
 5. Transport fra hotel til lufthavn på afrejsedagen.
 6. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 7. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforskring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en års-rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring

Camino del Norte

(Hondarribia - Bilbao)

fra
8.600 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.100 DKK

Dagsprogram

Hondarribia - Bilbao

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Hondarribia

Ankomst til denne smukke kystby på grænsen mellem Frankrig og Spanien. En ekstra overnatning kan bestemt anbefales i denne smukke ferieby. Slap af på den lækre strand, nyd den smukke gamle bydel, de mange gode restauranter, en lille sejltur over kanalen til Frankrig eller nyd atmosfæren på en af byens smukke pladser med et koldt glas Txakoli i hånden (baskisk hvidvin).

Dag 2.- Hondarribia - San Sebastián 27 Km

Den første etape på Camino del Norte er en umådelig smuk pilgrimsvandring, med en formidabel udsigt over bugten. Mange betragter denne etape som nordrutens smukkeste, hvilket også er svært at argumentere imod.

Der skal dog arbejdes lidt for den smukke udsigt, og etapen er ganske kuperet. Caminoen går via bakketoppe og gennem skove. Afslutningen på dagen, fås ikke bedre end San Sebastians udvalg af lækre pintxos i den smukke gamle bydel. 

Findes dagens etape for lang, er der muligeder for at afkorte den lidt, enten først eller sidst på dagen. Rådfør dig med Spain is more eller se guidemateriale som fremsendes inden afrejse. 

Afstand: 27 Km

HØJDEPROFILm
San SebastiánHondarribia
Dag 3.- San Sebastián - Zarautz 20 Km

At vågne op i San Sebastian er altid en fornøjelse. På vej ud af byen kan du gå med fødderne i vandet, langs den berømte La Concha-strand. Efter en opstigning, kan udsigten over San Sebastián nydes fra Igeldo-bjerget.

Fra San Sebastian går Caminoen gennem skove og txacoli vinmarker (lokal hvidvin) samt maleriske fiskerbyer. Ofte med en smuk udsigt over kysten og havet.

Etapen ender i Zarautz, som er en af de mest populære badebyer i Baskerlandet.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
ZarautzSan Sebastián
Dag 4.- Zarautz - Deba 22 Km

Denne etape følger kystlinien og tvinger pilgrimmene til at overvinde utallige bakker mellem de smukke kystbyer. Du vil blandt andet passere et monument fra det 16. århundrede og opleve et vidunderlig geologisk fænomen, flysch, frembragt af havets eroderende virkning mod de stratificerede klipper. Fra Zumaia kan man komme på en lille båd-tur, hvorfra man rigtigt kan se dette smukke naturfænomen. 

Afstand: 22 Km

HØJDEPROFILm
DebaZarautz
Dag 5.- Deba - Markina - Xemein 24 Km

Efter Deba går Caminoen for en stund ind i landet. Terrænet er bakket, skovfyldt og tyndt befolket. Flere helt små landsbyer passeres, og som altid i Baskerlandet, kan man finde et rigtig godt måltid mad, hvor man mindst forventer det.

Pilgrimme står her over for en af de hårdeste stigninger på Camino del Norte, men alting har en ende, og sidste del af pilgrimsvandringen bliver mere gunstig.

Afstand: 24 Km

HØJDEPROFILm
XemeinDeba - Markina
Dag 6.- Markina - Xemein - Guernika Lumo 25 Km

En idyllisk etape, hvor cisterciensermunkene stadig byder pilgrimmene velkommen.

Caminoen snor sig gennem dystre og snørklede stier alt imens små kirker, tårne og andre middelalderlige monumenter passeres.

Etapen ender i byen Gernika, som blev udødeliggjort af Picasso, da han malede maleriet af samme navn, om bombningen af byen marked umiddelbart før 2. verdenskrig. Det enorme maleri kan opleves på Reina Sofia-museet i Madrid.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
Guernika LumoMarkina - Xemein
Dag 7.- Guernica - Lezama 21 Km

Stien følger en stor del af dagen asfaltvejen gennem de store skove.

Man kommer rigtigt ud på landet og ser en anderledes del af regionen, som står i skærende kontrast til de moderne metropoler, Bilbao og San Sebastian.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
LezamaGuernika
Dag 8.- Lezama - Bilbao 11 Km

Monte Avril er den sidste ”hurdle” pilgrimme må overvinde for at komme til Bilbao. Bilbao er kendt for dets køkken, kultur og musik hvilket mærkes i hele byen og især i den gamle bydel. Bilbao har masser at byde på og mange vælger en hviledag i byen.

Spain is More’s personlige rejsevejledning vil guide dig sikkert til byens bedste seværdigheder uanset du overnatter én eller to gange. Vi anbefaler at tilbringe en dag ekstra i Bilbao, i særdeleshed, hvis man gerne vil opleve det verdensberømte Guggenheim-museum indefra.

Dog er dagens etape kort, og det kan sagtens lade sig gøre at få et godt indtryk af Bilbao på den eftermiddag og aften som man har til rådighed.

Afstand: 11 Km

HØJDEPROFILm
BilbaoLezama
Dag 9.- Hjemrejse

Hjemrrejse fra Bilbao

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg