Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Francés Light(Sarria - Santiago) - De sidste 100 km.

Kort Camino Francés: Sarria - Santiago de Compostela

Den perfekte smagsprøve på Caminoen

Camino-vandringen 'Camino de Santiago Light' starter i byen Sarria, 116 km. øst for Santiago. Det er den korteste distance man kan vandre, såfremt man ønsker at opnå 'La Compostelana', pilgrimsbeviset. Turen er en perfekt smagsprøve på Caminoen, og er samtidig en distance som mange garvede camino-vandrere vender tilbage til gang på gang.

Strækning er magisk, og chancen for at du kommer igen er stor. Distancen er lang nok til, at du bliver draget helt ind i caminouniverset, og oplevelserne krydres med historiske monumenter og smuk natur ad libitum. 

Undgåeligt mødes spændende mennesker fra hele verden, hvis bekendskaber ofte udgør en stor del af oplevelsen. En tur, som har lidt af det hele, og som slutter foran Santiago de Compostela's enorme og historiske katedral, midt i den UNESCO bevaringsværdige by - endestationen for din, og de fleste andres, pilrimsvandring.

'Camino de Santiago Light' er den mest populære strækning blandt alle Camino de Santiago-ruterne, hvilket har sine fordele og ulemper. Hvordan du minimerer ulemperne og omvendt får det optimale ud af din pilgrimsvandring, har vi sammenfattet i det omfattende guidemateriale, som du modtager før afrejse. Her har vi samlet alle vores erfaring og anbefalinger til opleveler, restauranter, egnsretter, ruteinformation og praktiske råd.

Klik på 'Modtag tilbud' (i højre kolonne) for at komme i kontakt med Spain is More for et personligt tilbud.

 

Santiago og Finistere:

I Santiago inkluderes som udgangspunkt altid to overnatninger. På 'fridagen' har du guided dagstur til Finisterre, også kendt som verdens ende, inkluderet. Begge dele kan fravælges efter ønske.


Spain is More tilbyder:

✔ Daglige afgange hele året.

✔ Omhyggeligt udvalgte hoteller - altid med eget badeværelse.

✔ Personlig digital guide fra Spain is More

✔ Tilpasning af etaper: Ja, altid.

 

Gå ikke glip af...

Klosteret i Samos kræver en ekstra overnatning i Sarria. Fra Samos kan du vandre 11 km. tilbage til Sarria - den perfekte opvarmningstur.

Verdens bedst bevarede romerske bymur i Lugo. Kræver eksta overnatning i Sarria (både Samos og Lugo kan nås på én dag).

✔ Stemningen i Santiago de Compostela.

 

Læs mere om Camino Francés, afstande, terræn, vejr mm.

 

Inklusiv
 1. 7 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 7 x morgenmad.
 3. Fly København, Billund el. Hamburg til Santiago t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Santiago's lufthavn til hotellet i Sarria.
 5. Spain is Mores digitale guidebog.
 6. Pilgrimspas.
 7. Guided tur til Finisterre.
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.

*Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). Spørg vedr. rejser fra andre lufthavne.

Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation.
 2. Transport fra hotel i Santiago til Santiago lufthavn (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€). Bustider og placering af busstop fremgår af guidematerialet.
Muligt/Valgfrit
 1. Personliggør din Camino: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris ved foreslåede etapedeling, 350 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i eksempelvis, Madrid, Sarria eller Santaigo kan tilkøbes.
 4. Trykt guide. Hvis du foretrækker den trykte guide, kan den købes for 30 euro pr. eksemplar. (Du kan tilføje det, når du køber rejsen).
 5. Transport fra hotel til lufthavn på afrejsedagen.
 6. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 7. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforskring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en års-rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring. 

Camino Francés Light

(Sarria - Santiago) - De sidste 100 km.

fra
7.990 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.200 DKK

Dagsprogram

Sarria - Santiago de Compostela

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Sarria

Du afhentes af vores chauffør i lufthavnen i Santiago de Compostela og bliver kørt direkte til hotellet i Sarria.

Mange vælger at tage en ekstra overnatninger i Sarria, da man pga. flyforbindelse ofte ankommer sent til Sarria. Fra Sarria er der et par spændende udflugter, som på det varmeste kan anbefales. Tag enten en bus eller taxi til det enorme, historiske og berømte kloster i Samos. Efter besøget i klostret og den hyggelige by, kan du vandre 11 km. tilbage langs caminoen, til hotellet i Sarria. Det smukke gamle kloster er et af de største og ældste i den vestlige verden og er et godt udgangspunkt for camino-turen. Dermed bliver de 11 km. fra Samos til Sarria en herlig opvarmningstur. Ruten fra Samos til Sarria er lettere kuperet men smuk og idyllisk gennem skoven. 

Alternativt (eller om aftenen) kan man tage en 35 minutters bustur (eller aftal transport med chaufføren som kørte jer til Sarria) til byen Lugo, som udover en hyggelige gammel bydel, huser verderns bedst bevarede romerske bymur, som bestemt er et besøg og den 2 km. lange gåtur på toppen af muren værd.

Dag 2.- Sarria - Portomarín 23 Km

Galicien er en af de smukkeste regioner i Spanien, både hvad angår natur men også tradition. På dagens etape stiftes yderlige bekendtskab med de herlige traditioner. Dagens etape er en af de smukkeste etaper på hele pilgrimsruten; en rejse gennem grønne skove, græsklædte enge, frodige frugtplantager og enkle sten-byggede landsbyer.

Afstand: 23 Km

HØJDEPROFILm
PontomarinSarria
Dag 3.- Portomarin - Palas de Rei 25 Km

Terrænet bliver fladere, dog stadig bakket. Området er smukt og frodigt og optimismen overtager efterhånden tvivlen om, at målet kan nås. Ruten fortsætter langs markveje og rolige landeveje gennem det frodige galiciske landskab til Palas de Rei. Palas de Rei er en lille landsby med omkring 2000 indbyggere, med en spændende historie.

OBS: de to etaper mellem Portomarin og Arzúa kan opdeles i 3 etaper med følgende km. fordeling: 17, 16 og 20 km.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
Palas de ReiPontomarin
Dag 4.- Palas de Rei - Arzúa 28 Km

Terrænet ligner det fra de sidste dages vandring. Generelt er ruten tilknyttet et utal af historier, som du kan læse om undervejs. Dagens rute er ingen undtagelse. Denne etape kan let opdeles med en ekstra overnatning i Melide således du opnår to vandredage af ca. 14 km. i stedet. Såfremt dette ønskes bedes dette oplyses ved bestilling.

OBS: de to etaper mellem Portomarin og Arzúa kan opdeles i 3 etaper med følgende km. fordeling: 17, 16 og 20 km.

Afstand: 28 Km

HØJDEPROFILm
ArzúaPalas de Rei
Dag 5.- Arzúa - O Pedrouzo 20 Km

Den næstsidste etape er præget af en fantastisk stemning. De mange mennesker du har mødt undervejs kan alle se målet og stemningen er derfor ofte glad og lettet.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
O Pedrouzo Arzúa
Dag 6.- O Pedrouzo/ A Rua - Santiago de Compostela 20 Km

Målet nås og det er tid til at udføre en række traditionelle pilgrimsritualer. Først skal du have dit endelige bevis på turen; det sidste stempel i dit pilgrimspas.

Endestationen for pilgrimsruten, Santiago de Compestela, er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og er et af verdens vigtigste kulturelle centret. Byen emmer af charme og har et utal af hyggeligt gader, hvor der er rig mulighed for at prøve de mange lokale specialiteter.

Byens gamle bydel er svært at matche. Omkring domkirken findes byens historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Byens monumenter er virkelige kunstperler i forskellige arkitektoniske stilarter.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
Santiago de CompostelaO Pedrouzo
Dag 7.- Santiago de Compostela og Finisterre

En rigtig pilgrimsvandrer afslutter sin rejse i Finisterre. Turen går i bus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 8.- Hjemrejse fra Santiago

Hjemrejse fra Santiago

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg