Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino de Santiago Francés

Svar på alt hvad du behøver at vide, inden du begiver dig ud på din rejse ad den Franske Camino

2023-11-23

Her har du den ultimative vejledning omkring den Franske rute - Camino de Santiago Frances, fra Saint-Jean-Pied-de-Port til Santiago de Compostela.

Ruten strækker sig fra Pamplona, León og Burgos, gennem Castilla y Leóns sletter til Galiciens grønne bakker og kulminerer ved Katedralen i Santiago. Det er en oplevelse, der kombinerer fysisk udfordring med kulturel opdagelse, og tilbyder imponerende landskaber, rig historie, historiske monumenter og lokal gastronomi. Selvom den har udfordrende strækninger, tilføjer disse værdi til den givende oplevelse på vejen.

En Camino-oplevelse for livet, som kan opdeles over flere rejser, hvis hverdagen og dit liv, ikke lige giver mulighed for at trække en hel måned ud af kalenderen, eller hvis knap 800 km. lyder af lige lovlig meget.

Fordyb dig i hvert afsnit her i bloggen, hvor du får detaljer om afstande, sværhedsgrader, naturskønheder og nyttige tips til din rejse langs Camino Francés. Ideel information for pilgrimme som planlægger at vandre denne Camino de Santaigo. 

Etaperne mellem Saint-Jean-Pied-de-Port og Pamplona


Afstand og sværhedsgrad

Afstanden fra Saint-Jean-Pied-de-Port (SJPDP) til Pamplona på Camino Francés er cirka 65 km.

Den første etape af Camino Francés, der begynder i Saint-Jean-Pied-de-Port, er den mest udfordrende på hele Camino'en. Især de første 10 km, indtil Pyrenæerne er krydset. Etapen som er på i alt 25 km, har en udfordrende stigning i de første 10 km, og kræver moderat fysisk forberedelse. Der er kun ét spisested under vejs, hvor der er mulighed for at spise eller købe noget på hele denne etape på 25 km. Så det er vigtigt at medbringe vand og energi snacks.

De følgende to etaper, efter Roncelvalles, er også kuperede. Disse etaper, der er en del af Camino Francés, inkluderer varieret terræn med op- og nedstigninger, der kræver god fysisk form og forberedelse. Selvom de ikke er lige så krævende som den første etape, er der stadig tale om en sværhedsgrad, der ikke skal undervurderes, især for de der ikke er vant til ujævnt terræn og lange vandreture. (For mere detaljeret information om sværheden af hver etape kan du læse afsnittet "etaper i hver af rejserne").

Sværhedsgraden på Camino de Santiago-strækningen fra Saint-Jean-Pied-de-Port (SJPDP); en del af den franske rute, frem til Pamplona kan afhænge afhængigt af hver persons erfaring og fysiske form, men generelt betragtes den som en af de mest udfordrende strækninger på Camino Francés. Med en sværhedsgrad på 5 som det højeste niveau, kan denne strækning vurderes til omkring 4.

 

Naturskønhed

Etapen på den Franske Camino de Santiago fra Saint-Jean-Pied-de-Port til Roncesvalles er kendt for sin ekstraordinære naturskønhed, der begynder med en imponerende stigning gennem Pyrenæerne. Denne rute tilbyder et mosaik af skiftende landskaber: fra majestætiske bjergtoppe og grønne enge til tætte skove og snoede floder, der giver pilgrimme mindeværdige panoramaudsigt.

De næste to etaper er nogle af de smukkeste på Camino Francés, da de passerer gennem skove, floder og maleriske landsbyer. På hele vejen tilføjer de maleriske landsbyer og landsbyer en historisk og kulturel charme, der viser det traditionelle landliv i denne region. Den rige biodiversitet i den lokale flora og fauna forstærker oplevelsen yderligere.

 

Faciliteter 

Udbuddet af faciliteter på denne strækning er begrænsede, men under alle etaper finder du landsbyer og byer, hvor du kan købe det, du har brug for. Når du nærmer dig Pamplona, øges mulighederne for mad og drikke, så du kan nyde den lokale gastronomi.

 

Vejrforhold

Klimaet på Den Franske Camino de Santiago-strækningen mellem Saint-Jean-Pied-de-Port og Pamplona varierer med årstiden: Varme somre med temperaturer ofte over 30°C kræver vand og solbeskyttelse, mens forår og efterår tilbyder moderate temperaturer (15°C-25°C), men med mere regn, hvilket rådgiver om tøj og vandtæt udstyr. Om vinteren falder temperaturerne betydeligt, især i bjergområder, med mulige sne og is, og mange faciliteter er lukkede, så omhyggelig planlægning og passende udstyr til også vinterlige stunder er nødvendige.

 

Planlægning / Opdeling af etaper

Ja. Den første etape fra SJPDP til Roncesvalles har dog sine begrænsninger. Men tag en dialog Spain is More, såfremt du frygter at første etape for hård uden opdeling, så finder vi den løsning der passer dig bedst. 

 

Find din rejse langs den franske Camino de Santiago

 

Etaperne mellem Pamplona og Logroño

 

Logrono

 

Afstand og sværhedsgrad

Pilgrimsrejsen på Camino de Santiago fra Pamplona til Logroño, en afgørende strækning på Camino Francés, er cirka 95 km.

Selvom det ikke er så udfordrende som andre dele af Camino, præsenterer denne del unikke udfordringer. Med terræn, der inkluderer grusveje og stier gennem de berømte vinområder i La Rioja, kræver denne sektion af Camino Francés passende fysisk forberedelse. Her vil pilgrimme finde varieret terræn med nogle op- og nedstigninger, men hovedsageligt fladere og lettere sektioner, især når du nærmer dig Logroño.

Generelt betragtes dette segment af Camino Francés som moderat i sværhedsgraden, og mindre udfordrende end strækningen fra Saint-Jean-Pied-de-Port til Pamplona. På en skala fra 1 til 5, hvor 5 repræsenterer det højeste sværhedsniveau, kan dette segment vurderes til omkring 2 i sværhedsgrad. For mere detaljeret information om sværheden af hver etape, kan du læse afsnittet "etaper" i hvert af rejserne.

 

Skønhed i naturen og gastronomi

Denne del af den Franske rute på Camino de Santiago, er kendt for sin imponerende natur og kulturelle skønhed. Her er der rig mulighed for at nyde de gastronomiske oplevelser der er at finde i Navarra og La Rioja regionerne. Med oplagte muligheder for at besøge lokale vingårde og smage berømte Rioja-vine. Ruten tilbyder attraktive udsigter til historiske kirker og klostre, der blander natur med kulturarv.

 

Faciliteter langs ruten

Udbuddet af faciliteter på Pamplona-Logroño-strækningen er stort, med talrige små landsbyer, der tilbyder overnatning, forsyninger og muligheder for at nyde den lokale gastronomi. Ruten er godt udstyret til at støtte pilgrimme på deres rejse, hvilket gør det nemt at planlægge daglige etaper.

 

Vejrforhold

Klimaet på strækningen Pamplona-Logroño varierer med årstiden. Om sommeren skal pilgrimme forberede sig på høje temperaturer og intens sol, mens forår og efterår tilbyder mere moderate temperaturer (15°C-25°C), men med mulig regn. Vinteren er mildere sammenlignet med bjergområder, men kræver stadig passende udstyr til at modstå de køligere stunder.

 

Planlægning / Opdeling af etaper

Dette stræk tillader en vis fleksibilitet med hensyn til opdeling af etaper.

 

Etaperne mellem Logroño og  Burgos

 

Camino Frances

 

Afstand og sværhedsgrad

Strækningen fra Logroño til Burgos på Camino Francés dækker en afstand på ca. 120 km.

Denne strækning er kendt for sin variation i landskabt og er en betydningsfuld del af vandreruterne i Spanien. Det krydser det berømte vindistrikt La Rioja og tilbyder varieret terræn, herunder grusveje og landlige stier. Generelt er dette segment på caminoen, klassificeret til en sværhedsgrad omkring 2, på en skala fra 1 til 5, hvilket gør det tilgængeligt for mange pilgrimme. For mere detaljeret information om sværheden af hver etape, kan du læse afsnittet "etaper" i hver af rejserne. 

 

Skønhed i naturen

Denne strækning er bemærkelsesværdigt for sin blanding af skøn natur og kulturel rigdom. Ruten fra Logroño til Burgos passerer gennem de lange sletter i La Rioja og tilbyder, ud over udsøgt gastronomi og vin, et bredt og vidunderligt åbent landskab under den store himmel. Denne rute passerer også gennem historiske landsbyer med gamle kirker og monumenter og beriger oplevelsen med en dyb følelse af historie og tradition.

 

Faciliteter langs ruten

På strækningen fra Logroño til Burgos er udbuddet af faciliteter rimelige, selvom pilgrimme skal være forberedt på længere afstande mellem landsbyer. Undervejs vil de finde alt, hvad de har brug for, såsom supermarkeder, banker og butikker, især i større byer og landsbyer.

 

Vejrforhold

Klimaet varierer afhængigt af placering og sæson. Sommeren i La Rioja og på sletten er varm, men Mesetaens kontinentale klima kan føre til endnu højere temperaturer. Forår og efterår byder på mildere og behageligt vejr til vandring, mens vintrene er koldere, især på Mesetaen. Det er afgørende at medbringe passende tøj for at beskytte dig mod kulden.

 

Planlægning / Opdeling af etaper

Dette stræk tillader en vis fleksibilitet i opdelingen af etaper, selvom afstanden mellem overnatningssteder kan være længere end i andre Camino Francés-segmenter. Det anbefales at planlægge i forvejen for at tilpasse etaperne til dine personlige fysiske form og præferencer.

 

Etaperne mellem Burgos og León

 

Leon

 

Afstand og sværhedsgrad

Pilgrimsruten fra Burgos til León, er endnu en afgørende del af Camino Francés, og dækker omtrent 175 km.

Denne del af Camino Frances, er kendt for at krydse det store Castellana Plateau, Det lange stræk over det der også kaldes Masetaen beliggende i Castilla y Leon regionen. Her tilbageligges ruten over et karakteristisk fladt og åbent terræn. På trods af sin længde er dette segment generelt klassificeret til omkring 2 i sværhesgrad, på en skala fra 1 til 5.

Den primære udfordring her er monotoni i landskabet samt eksponering for sol og vind på Plateau. For detaljeret planlægning anbefales det at læse afsnittet "Etapas" for hver tilørende rejse beskrivelse. 

 

Skønhed i naturen

På denne strækninge opleves en unik kombination af natur og kulturel rigdom. Vejen fra Burgos til León krydser de lange sletter på Plateauet og byder på et bredt og åbent landskab under den vidtrækkende himmel. Dette segment passerer også gennem historiske landsbyer med gamle kirker og monumenter og beriger oplevelsen med en dyb følelse af historie og tradition.

 

Faciliteter langs ruten

Udbuddet af faciliteter på strækningen af fra Burgos til León er passende, selvom pilgrimme skal være forberedt på længere afstande mellem landsbyer. Undervejs vil de finde alt, hvad de har brug for, såsom supermarkeder, banker og butikker, især i større byer og landsbyer.

 

Vejrforhold

Klimaet på denne særprægede strækning varierer klimaet afhængigt af tid sted og sæson. Sommeren på Plateau er kendt for sine høje temperaturer og skape sol, mens forår og efterår byder på mildere og behageligt vejr som er helt idielt til vandring. Vintrene kan være kolde og blæsende, hvilket kræver passende udstyr for at kunne modstå kulden. 

 

Planlægning / Opdeling af etaper

Dette stræk tillader en vis fleksibilitet i opdelingen af etaper, selvom afstanden mellem overnatningssteder kan være længere end i andre Camino Francés-segmenter. Det anbefales at planlægge i forvejen for at tilpasse etaperne til dine personlige fysik og præferencer.
 

 

Find din rejse langs den franske Camino de Santiago

 

Etaperne mellem León - Sarria

 

Molinaseca

 

Afstand og sværhedsgrad

Strækningen af fra León til Sarria på Camino Francés dækker omtrent 195 km.

Den er kendt for sit varierede terræn og en mærkbar stigning i antallet af pilgrimme.

Dette segment, er generelt klassificeret til omkring 2,5 i sværhedsgrad, på en skala fra 1 til 5, tilbyder både flade og kuperede etaper, og den mest udfordrende del er Villafranca del Bierzo - O Cebreiro, men den kan opdeles, hvis det ønskes. Undervejs er der flere historiske seværdigheder som León-katedralen og Gaudís Palacio Episcopal i Astorga, hvilket gør det til et af de mest interessante ruter på Camino Francés.

For detaljeret planlægning og kort anbefales det at nærlæse afsnittet "Detaljeret rejseplan" under rejsen.

 

Skønhed i naturen og kulturel arv

For denne strækning gør det si også gældende at natur og kulturel rigdom gør denne caminostrækning særlig. Pilgrimme passerer Cruz de Hierro og Samos-klosteret blandt andre seværdigheder og nyder et varieret landskab, der strækker sig fra byområder til bjergområder. Ruten er særligt smuk, med maleriske landsbyer og varieret terræn.

 

Faciliteter langs strækningne fra León til Sarria

Udbuddet af faciliteter i dette område er gode, både hvad angår indkvarterings- og spisemuligheder, samt indkøbsmuligheder i større byer og landsbyer.

 

Vejrforhold

Klimaet varierer afhængigt af sæsonen, med milde somre og kolde, fugtige vintre. Det er vigtigt at være forberedt på regn, især i de nærliggende etaper til Sarria.


Planlægning af etaper

De fleste etaper kan opdeles for at imødekomme pilgrimmens behov.

 

Etaperne mellem  Sarria og Santiago de Compostela

 

Santiago de Compostela

 

Afstand og Sværhedsgrad

Den så kaldt sidste strækning, de sidste godt 100 km. af Camino de Santiago, fra Sarria til Santiago de Compostela, er en af de mest populære og tilgængelige ruter. Med en estimeret afstand på cirka 115 km er det det perfekte valg for pilgrimme, der ønsker at opleve essensen af Camino på en kortere rute.

Hvad angår sværhedsgrad, klassificeres dette stræk normalt som niveau 2 i sværhedsgrad, på en skala fra 1 til 5. Terrænet er primært fladt og har få markante stigninger. Dette gør det til et ideelt valg både for erfarne pilgrimme og nybegyndere.

Dette stræk gennem Galicien, fra Sarria til Santiago, er uden tvivl en af de mest populære strækninger på hele Caminon og af alle Camino de Santiago ruter. Dette bliver især tydeligt i sommermånederne, hvor du vil møde mennesker fra hele verden.

 

Skønhed i Landskabet og Kulturarv

Strækningen mellem Sarria og Santiago de Compostela byder på en enestående oplevelse med hensyn til naturen skønhed og områdets kulturellearv. Mens du bevæger dig langs denne rute, vil du blive overvældet af det betagende galiciske landskab, der inkluderer frodige skove, maleriske landsbyer og smukke fredfyldte floder.

Ud over den naturlige skønhed er denne rute fyldt med kulturarv. Du vil støde på charmerende historiske steder som den romanske kirke i Barbadelo og den smukke landsby Portomarín. Selvfølgelig er kronjuvelen den majestætiske katedral i Santiago de Compostela, hvor tusinder af pilgrimme afslutter deres rejse hvert år.

 

Faciliteter

Caminoen fra Sarria til Santiago tilbyder et bredt udvalg af faciliteter til pilgrimme. Undervejs på ruten finder du restauranter og butikker, der opfylder alle dine behov. Infrastrukturen til støtte for pilgrimme er solid, hvilket sikrer en behagelig og sikker oplevelse.

 

Vejrforhold

Klimaet i dette område af Camino de Santiago er tempereret. Somrene er milde med behagelige temperaturer til vandring. Men vær opmærksom på, at Galicien er kendt for sin regn, så det anbefales at medbringe regnslag eller let regntøj, især om efteråret og vinteren.

 

Planlægning af Etaper

Planlægningen af etaper på strækningen fra Sarria til Santiago er fleksibel på grund af det store antal overnatningsmuligheder langs ruten. Du kan opdele din rejse i kortere etaper efter eget ønske.

 

Hvis du stadig har spørgsmål til netop dit Camino-eventyr, efter denne information, tøv da ikke med at kontakte os. Vi hjælper dig meget gerne.

Såfremt du ikke har nogen spørgsmål og ønsker at starte din Camino, så se alle vores rejse forslag langs Camino Francés her og book hos os.
Husk på at vi kan skrædersy rejsen til dig og vi vil hjælpe dig med at gøre din rejse uforglemmelig.

 

 

Tilbage