Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

4.9

Camino del Norte (Avilés-Santiago)

Camino del Norte (Avilés-Santiago)

Camino del Norte

Camino del Norte langs den spanske nordkyst er en malerisk oplevelse. Med havet på den ene side og bjergene på den anden, vil Camino del Norte opfylde ethvert behov hos naturelskere. Kystruten går gennem smukke byer som San Sebastian, Bilbao, Santander og Gijón samt en lang række idylliske kystbyer. Udover de smukke byer brydes klippekysten af nogle af Spaniens lækreste strande. En komplet oplevelse.

 • fra 11900 DKK/pers.
 • 343 Km
 • 17 dage / 16 overnatninger.
 • Sværhedsgrad
  ?
  OBS : ingen steder, på nogen Camino, vandres/cykles langs stejle klippesider!

  1: Meget let. Flad og uden nævneværdige stigninger. Gode og oftest brede stier.

  2: Let. Flad med enkelte stigninger. Gode og ofte brede stier

  3: Medium. Lettere kuperet, evt. længere afstande mellem servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier.

  4: Medium/Hård. Længere, stejlere stigninger, eventuelt med få servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier. 

  5: Hård. Lang(e) stigning(er), evt. få faciliteter. Meget kuperet. Gode, af og til smalle stier.
 • Natur

Spain is More tilbyder dig muligheden for at vandre denne billedskønne rute langs den spanske nordkyst til Santiago de Compostela. Dette turforslag går fra Avilés i Asturien til Santiago de Compostela i Galicien - i alt 285 km.

Caminoen fra Avilés er en rute gennem en tyndt befolket men meget smuk del af Spanien. Antallet af udenlandske turister er få men de små fiskerlandsbyer og den overdådige natur vil giver et unikt indblik i et anderledes og langt mere ukendt Spanien end du sikkert forestiller dig på forhånd. 

Avilés er en smukt beliggende og moderne storby, med en hyggelig og atmosfærefyldt gammel bydel, masser af spændende butikker og selvfølgelig "sidra", som er den lokale stolthed, og som drikkes med stor nydelse i området.

Herefter går turen gennem hyggelige og autentiske kystbyer, selvfølgelig alle med eminente fiskerestauranter. Den klippefyldte kyst gemmer på nogle af de smukkeste strande i Spanien som om sommeren flittigt besøges af de lokale. 

Du vil opleve alt fra smukke klostre til en af verdens smukkeste strande (prisen inkluderer kørsel frem og tilbage mellem Ribadeo og Playa de las Catedrales) og altsammen i vanlig Spain is More-stil, hvor du overnatter på dejlige hoteller undervejs, altid med eget bad og toilet - beliggende tæt på caminoen.

Glæd dig til en anderledes og spændende pilgrimsvandring gennem Nordspanien, med havet på din højre hånd og bjergene på din venstre. En oplevelse for livet!

OBS: Det kan lade sig gøre at opdele enkelte etaper såfremt etapen virker for lang eller man kan køre et stykke med det lille smalsporede FEVE-tog, såfremt etaperne skal tilpasses.

På denne pilgrimsvandring opleves etape 23 - 35 af de 35 etaper som udgør Spain is More's Camino-del-Norte pilgrimstur til Santiago de Compostela. 

✔ Rejs hver dag fra marts til oktober.

Bagagetransport fra hotel til hotel kan tilkøbes.

Pilgrimspas inklusiv.

✔ Hoteller – altid med eget bad – udvalgt efter placering, service og autentisk charme.

Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Muligt at kombinere denne tur med andre rejser.

✔ Opdeling af etaperne: Ja, af og til.

Dagstur til Finisterre.

Inklusiv

fra 11.900 DKK/pers.Per person i delt dobbeltværelse

Tillæg for enkeltværelse: 2.100 DKK

Inklusiv
 1. 16 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 16 x morgenmad.
 3. Fly København/Hamburg - Madrid + Santiago - København/Hamburg. Inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Madrid til Avilés.
 5. Spain is Mores digitale guidebog 
 6. Pilgrimspas.
 7. Guided tur til Finisterre.
 8. Tur til Playa de las Catedrales.
 9. 24/7 nødtelefonnummer.
 10. Skatter og afgifter.
 11. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.).
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation. 
Muligt/Valgfrit
 1. Gør din Camino personlig: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris 1000 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 7 % af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.
Beskrivelse

De første etaper efter Gijón/Avilés er en smule kuperede, men enkelte stigninger over 2-3 km. Derefter er udfordringen sjældent bakker, men dale med floder og åer. Modvinden kan gøre strækningen svær, og medvind kan gøre den til en leg. Etapelængderne er opdelt således sværhedsgraden holdes let/moderat - de kuperede etaper er således kortere end de flade. Stigningerne er ikke 'bjerg-stejle', men bakkede og indimellem lange.

Servicefunktionerne er gode.

Mulighed for opdeling af etaper: Ja (se etapebeskrivelserne).

Mere information om Gijón - Ribadeo

Efter Ribadeo forlades kysten, og denne strækning har ingen etaper langs havet. Strækningen er terrænmæssigt forholdsvis let, ikke fladt, men stigningerne er som oftest korte. 

Denne Camino-strækning går gennem et tyndt befolket område, men byder på en række spændende og autentiske oplevelser undervejs. Byerne og i særdeleshed traditionerne vil overraske og gøre denne del til en unik oplevelse.

Stilheden ophører i Arzua, hvor Kystruten og den Franske Camino mødes. Herfra og resten af vejen til Santiago, er der langt flere pilgrimme på ruten.

Servicefunktionerne er begrænsede, men hver dag går ruten gennem byer med nødvendige faciliteter.

Mulighed for opdeling af etaper: Af og til muligt (se etapebeskrivelserne).

Mere information om Ribadeo - Santiago de Compostela
Detaljeret rejseplan
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Avilés

Ankomst til Avilés, der primært er kendt for sit kulturcenter, som er tegnet af den verdensberømte brasilianske arkitekt Oscar Niemeyer. Byens gamle bydel er hyggelig og charmerende, med masser af tapasbarer og ægte nordspansk stemning.

Dag 2.- Avilés - Muros de Nalón23 Km

På dagens etape, og de mange efterfølgende dage, vil du stort set altid kunne nyde havet på din højre side. Klippekysten er til tilder svær at komme til, men af og til åbner der sig brede, lange hvide sandstrande.

Flere af kystbyerne er sommerhusområder, og andre er hyggelige små fiskersamfund.

HØJDEPROFILm
Muros de NalónAviles
Dag 3.- Muros de Nalón - Soto de Luiña16 Km

Etapen er forholdsvis hård, da det næsten konstant går op og ned. Bl.a. derfor er dagens etape forholdsvis kort. Der findes dog et par oplagte omveje, som kan øge etapelængen en smule. Du bør ikke snyde dig selv for en lille omvej på 4 km. til Cudillero, en af de hyggeligste og mest charmerende fiskerlandsbyer på hele den spanske nordkyst. Godt halvvejs kan man igen gå en lille omvej på i alt 1 km. til den indbydende Playa de la Concha-strand. De sidste ca. 5 km. følger caminoen landevejen gennem skoven til Soto de Luiña.

HØJDEPROFILm
Soto de LuiñaMuros de Nalón
Dag 4.- Soto de Luiña - Villademoros 25 Km

Etapen snor sig gennem landskabet forholdvis tæt på kysten. Ofte er det muligt med små afstikkere til gemte skjulte strande, som kun de lokale kender. Bl.a. til Playa de Silencio (se billede), som ofte er på listen over Spaniens smukkeste strande.

Etapen er forholdsvis hård, med mange op og nedstigninger gennem skovene, men samtidig en af de smukkeste mellem Avilés og Ribadeo.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
VillademorosSoto de Luiña
Dag 5.- Villademoros - Luarca 16 Km

Lodrette klippervægge adskiller dig og havet på denne etape, ofte med små, nærmest uberørte strande indimellem. Terrænet er fladet lidt ud i forhold til de sidste dage og etapen er forholdsvis let. Etapen slutter i en af nordkystens hyggeligste kystbyer, Luarca, hvor der omkring den hyggelige havn ligger masser af gode fiskerestauranter.

Umiddelbart før Luarca kan man forlænge turen en smule til et udsigtspunkt, hvorfra man har en fantastisk udsigt over kysten.

Afstand: 16 Km

HØJDEPROFILm
LuarcaVillademoros
Dag 6.- Luarca - Cartavio 26 Km

En terræn-mæssig let etape som følger kysten, som dog følges fra afstand. Der er spredt bebyggelse langs stort set hele etapen og enkelte gode muligheder for en god frokost.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
CartavioLuarca
Dag 7.- Cartavio - Ribadeo 26 Km

Dagen hvor du forlader Asturien og siger goddag til Galicien.
En etape med to muligheder, langs kysten eller den officielle, som går længere inde i landet. I Spain is More's guidebook giver vi nogle råd til, hvilke rute du kan/bør vælge.

I Ribadeo befinder du dig blot 10 km. fra en af verdens smukkeste strande, Playa de las Catadrales (se billede). Turen inkluderer transport til og fra stranden efter ankomst til hotellet i Ribadeo, samt lidt tid til at se stranden. Tidspunktet er planlagt efter lavvande, hvor stranden er smukkest.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
RibadeoCartavio
Dag 8.- Ribadeo - Vilanova 26 Km

Du bevæger dig væk fra kystens mange småbyer og ind i højlandet. Terrænet bliver således mere bakket og i stedet for småbakker på 50-100 højdemeter som blødt skal passeres, stiger højdemeterkurven til omkring 300 meter. Du får undervejs et sidste glimt af kysten inden turen endegyldigt siger farvel til havet.

Samtidig bevæger du dig ind i et meget ukendt og landligt Spanien, hvor man vil opleve gamle landsbrugsmetoder og småbyer hvor du ville være årets eneste turist, hvis det ikke var for caminoen.

Det er en interessant og anderledes del af caminoen som starter med denne etape.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
VilanovaRibadeo
Dag 9.- Vilanova - Abadin 22 Km

Etapen går gennem byen Mondoñedo som huser en af nordrutens smukkeste katedraler og dermed en af nordrutens vigtigste pilgrimsmonumenter. Byen og området er også hjemsted for et par interessant klostre.

Galicien er på mange måder meget anderledes end Asturien, men en af de mest visuelle forskelle, er de mange "Horreos" som du kan finde overalt. Disse ældgamle "køleskabe" vil konstant minde dig om, at du befinder dig i Galicien.

Afstand: 22 Km

HØJDEPROFILm
AbadinVilanova
Dag 10.- Abadin - Vilalba 21 Km

Let etape uden nævneværdige forhindringer. En dag blot til nydelse og afslapning. Dagens afsluttes med overnatning på Vilalbas smukke parador-hotel.

Vilalba er en større by med flere gode restauranter og er den sidste større by inden du bevæger dig ind i et forholdsvist øde område.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
VilalbaAbadin
Dag 11.- Vilalba - Seixon 29 Km

Ca. 10 km. inde i dagens étape begiver du dig væk fra den motorvej, som du flere gange har krydset over og under du bevæger dig ind i et meget tyndtbefolket område. Her ligger flere idylliske stenlandsbyer og her finder du virkelig fred og ro. Du vandrer gennem skove, marker og åbne sletter.

Afstand: 29 Km

HØJDEPROFILm
SeixonVilalba
Dag 12.- Seixon - Sobrado 29 Km

En etapen som på mange måder er identisk med gårsdagens etape hvor skove, småsøer og marker omgiver dig.

Dagens kulturelle højdepunkt er klostret, Monesterio de Santa Maria i Sobrado.

Afstand: 29 Km

HØJDEPROFILm
SobradoSeixon
Dag 13.- Sobrado - Arzua 21 Km

Dette er den sidste etape inden nordruten kobles sammen med den franske rute i Arzua.

Herfra er du kun to etaper fra målet i Santiago, og du vil her møde mange pilgrimme, som ønsker at høre mere om Caminoruten fra nord.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
ArzuaSobrado
Dag 14.- Arzúa - O Pedrouzo 21 Km

Denne næstsidste etape er præget af en fantastisk stemning og er en nærmest magisk etape, hvor man for første gang, i godt vejr, kan ane katedralens tårne.

Alle får et smil på læben over at kunne ane målet i der fjerne og stemningen er altid noget ganske særligt. En behagelig etape gennem gennem blandt andet eukalyptus-skove.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
O PedrouzoArzúa
Dag 15.- O Pedrouzo - Santiago 19 Km

Målet nås og det er tid til at udføre en række traditionelle pilgrimsritualer. Først skal du have dit endelige bevis på turen; det sidste stempel i dit pilgrimspas.

Endestationen for pilgrimsruten, Santiago de Compestela, er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og er et af verdens vigtigste kulturelle centret. Byen emmer af charme og har et utal af hyggeligt gader, hvor der er rig mulighed for at prøve de mange lokale specialiteter.

Byens gamle bydel er svært at matche. Omkring domkirken findes byens historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Byens monumenter er virkelige kunstperler i forskellige arkitektoniske stilarter.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
SantiagoO Pedrouzo
Dag 16.- Santiago de Compostela og Finisterre

At afsluttte sin pilgrimsrejse i Finisterre sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen går i minibus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 17.- Hjemrejse fra Santiago

Hjemrejse fra Santiago.