Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino del Norte

(Avilés-Santiago)

Kort Camino del Norte: Gijón - Santiago de Compostela

De sidste to uger af Camino del Norte - idyllisk og rolig Caminovandring langs den smukke og ukendte kyststrækning

Caminoen fra Avilés er en rute gennem et tyndt befolket, men meget smuk del af Spanien. Antallet af udenlandske turister er få, men de små fiskerlandsbyer og den overdådige natur vil giver et unikt indblik i et anderledes og langt mere ukendt Spanien, end du sikkert kan forestille dig på forhånd. 

Avilés er en moderne storby, med en hyggelig og atmosfærefyldt gammel bydel, masser af spændende butikker og selvfølgelig "sidra", som er den lokale stolthed, og som drikkes med stor nydelse i området.

Herefter går turen gennem hyggelige og autentiske kystbyer, selvfølgelig alle med eminente fiskerestauranter. Den klippefyldte kyst gemmer på nogle af de smukkeste strande i Spanien, som om sommeren flittigt besøges af de lokale. 

Du vil opleve alt fra historiske klostre, til en af verdens smukkeste strande, Playa de las Catedrales (prisen inkluderer et besøg på stranden og transport mellem hotel og strand). Altsammen i vanlig Spain is More-stil, hvor du overnatter på dejlige hoteller undervejs, altid med eget bad og toilet - beliggende tæt på caminoen.

Glæd dig til en anderledes og spændende pilgrimsvandring gennem Nordspanien, med havet på din højre hånd og bjergene på din venstre. En oplevelse for livet!

På denne pilgrimsvandring opleves etape 23 - 35 af de 35 etaper som udgør Spain is More's Camino-del-Norte pilgrimstur til Santiago de Compostela. 

Klik på ´Modtag tilbud´ (i den højre kolonne) og modtag et personligt men uforpligtende tilbud.

 

Santiago og Finistere:

I Santiago inkluderes som udgangspunkt altid to overnatninger. På 'fridagen' har du guided dagstur til Finisterre, også kendt som verdens ende, inkluderet. Begge dele kan fravælges efter ønske.

 

Spain is More tilbyder:

✔ Daglige afgange fra marts til oktober.

✔ Omhyggeligt udvalgte hoteller, altid med eget badeværelse.

✔ En personlig digital guide fra Spain is More med praktisk information om ruten og anbefalinger.

✔ Opdeling af etaper: Ja, nogle gange.
 

Gå ikke glip af...

✔ Hvis du har lyst til at forlænge dit ophold i en af feriebyerne ved kysten før din pilgrimsrejse, så spørg os. Vi kender de bedste steder og vil være glade for at foretage en reservation for dig.

 

 

Læs mere om Camino del Norte: Afstande, terræn, vejr og gode råd.

 

Inklusiv
 1. 16 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 16 x morgenmad.
 3. Fly København/Hamburg - Oviedo/Madrid + Santiago - København/Hamburg. Inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Spain is Mores digitale guidebog. 
 5. Pilgrimspas.
 6. Guided tur til Finisterre.
 7. Tur til Playa de las Catedrales.
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.

  *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.).
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation. 
Muligt/Valgfrit
 1. Personliggør din Camino: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris ved foreslåede etapedeling, 1000 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i eksempelvis i Aviles, Madrid, Santiago kan tilkøbes.
 4. Trykt guide. Hvis du foretrækker den trykte guide, kan den købes for 30 euro pr. eksemplar. (Du kan tilføje det, når du køber rejsen).
 5. Transport fra hotel til lufthavn på afrejsedagen.
 6. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 7. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforskring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en års-rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring. 

Camino del Norte

(Avilés-Santiago)

fra
11.900 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.100 DKK

Dagsprogram

Gijón - Santiago de Compostela

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Avilés

Ankomst til Avilés, der primært er kendt for sit kulturcenter, som er tegnet af den verdensberømte brasilianske arkitekt Oscar Niemeyer. Byens gamle bydel er hyggelig og charmerende, med masser af tapasbarer og ægte nordspansk stemning.

Dag 2.- Avilés - Muros de Nalón23 Km

På dagens etape, og de mange efterfølgende dage, vil du stort set altid kunne nyde havet på din højre side. Klippekysten er til tilder svær at komme til, men af og til åbner der sig brede, lange hvide sandstrande.

Flere af kystbyerne er sommerhusområder, og andre er hyggelige små fiskersamfund.

HØJDEPROFILm
Muros de NalónAviles
Dag 3.- Muros de Nalón - Soto de Luiña16 Km

Etapen er forholdsvis hård, da det næsten konstant går op og ned. Bl.a. derfor er dagens etape forholdsvis kort. Der findes dog et par oplagte omveje, som kan øge etapelængen en smule. Du bør ikke snyde dig selv for en lille omvej på 4 km. til Cudillero, en af de hyggeligste og mest charmerende fiskerlandsbyer på hele den spanske nordkyst. Godt halvvejs kan man igen gå en lille omvej på i alt 1 km. til den indbydende Playa de la Concha-strand. De sidste ca. 5 km. følger caminoen landevejen gennem skoven til Soto de Luiña.

HØJDEPROFILm
Soto de LuiñaMuros de Nalón
Dag 4.- Soto de Luiña - Villademoros 25 Km

Etapen snor sig gennem landskabet forholdvis tæt på kysten. Ofte er det muligt med små afstikkere til gemte skjulte strande, som kun de lokale kender. Bl.a. til Playa de Silencio (se billede), som ofte er på listen over Spaniens smukkeste strande.

Etapen er forholdsvis hård, med mange op og nedstigninger gennem skovene, men samtidig en af de smukkeste mellem Avilés og Ribadeo.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
VillademorosSoto de Luiña
Dag 5.- Villademoros - Luarca 16 Km

Lodrette klippervægge adskiller dig og havet på denne etape, ofte med små, nærmest uberørte strande indimellem. Terrænet er fladet lidt ud i forhold til de sidste dage og etapen er forholdsvis let. Etapen slutter i en af nordkystens hyggeligste kystbyer, Luarca, hvor der omkring den hyggelige havn ligger masser af gode fiskerestauranter.

Umiddelbart før Luarca kan man forlænge turen en smule til et udsigtspunkt, hvorfra man har en fantastisk udsigt over kysten.

Afstand: 16 Km

HØJDEPROFILm
LuarcaVillademoros
Dag 6.- Luarca - Cartavio 26 Km

En terræn-mæssig let etape som følger kysten, som dog følges fra afstand. Der er spredt bebyggelse langs stort set hele etapen og enkelte gode muligheder for en god frokost.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
CartavioLuarca
Dag 7.- Cartavio - Ribadeo 26 Km

Dagen hvor du forlader Asturien og siger goddag til Galicien.
En etape med to muligheder, langs kysten eller den officielle, som går længere inde i landet. I Spain is More's guidebook giver vi nogle råd til, hvilke rute du kan/bør vælge.

I Ribadeo befinder du dig blot 10 km. fra en af verdens smukkeste strande, Playa de las Catadrales (se billede). Turen inkluderer transport til og fra stranden efter ankomst til hotellet i Ribadeo, samt lidt tid til at se stranden. Tidspunktet er planlagt efter lavvande, hvor stranden er smukkest.

Måske kan du overveje en hviledag i Ribadeo og får tid til at nyde de nærliggende strande inden turen går ind i landet. 

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
RibadeoCartavio
Dag 8.- Ribadeo - Vilanova 26 Km

Du bevæger dig væk fra kystens mange småbyer og ind i højlandet. Terrænet bliver således mere bakket og i stedet for småbakker på 50-100 højdemeter som blødt skal passeres, stiger højdemeterkurven til omkring 300 meter. Du får undervejs et sidste glimt af kysten inden turen endegyldigt siger farvel til havet.

Samtidig bevæger du dig ind i et meget ukendt og landligt Spanien, hvor man vil opleve gamle landsbrugsmetoder og småbyer hvor du ville være årets eneste turist, hvis det ikke var for caminoen.

Det er en interessant og anderledes del af caminoen som starter med denne etape.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
VilanovaRibadeo
Dag 9.- Vilanova - Abadin 22 Km

Etapen går gennem byen Mondoñedo som huser en af nordrutens smukkeste katedraler og dermed en af nordrutens vigtigste pilgrimsmonumenter. Byen og området er også hjemsted for et par interessant klostre.

Galicien er på mange måder meget anderledes end Asturien, men en af de mest visuelle forskelle, er de mange "Horreos" som du kan finde overalt. Disse ældgamle "køleskabe" vil konstant minde dig om, at du befinder dig i Galicien.

Afstand: 22 Km

HØJDEPROFILm
AbadinVilanova
Dag 10.- Abadin - Vilalba 21 Km

Let etape uden nævneværdige forhindringer. En dag blot til nydelse og afslapning. Dagens afsluttes med overnatning på Vilalbas smukke parador-hotel.

Vilalba er en større by med flere gode restauranter og er den sidste større by inden du bevæger dig ind i et forholdsvist øde område.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
VilalbaAbadin
Dag 11.- Vilalba - A Pobra de Parga 26 Km

Ca. 10 km. inde i dagens étape begiver du dig væk fra den motorvej, som du flere gange har krydset over og under du bevæger dig ind i et meget tyndtbefolket område. Her ligger flere idylliske stenlandsbyer og her finder du virkelig fred og ro. Du vandrer gennem skove, marker og åbne sletter.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
A Pobra de PargaVilalba
Dag 12.- A Pobra de Parga - Sobrado 24 Km

En etapen som på mange måder er identisk med gårsdagens etape hvor skove, småsøer og marker omgiver dig.

Dagens kulturelle højdepunkt er klostret, Monesterio de Santa Maria i Sobrado.

Afstand: 24 Km

HØJDEPROFILm
SobradoA Pobra de Parga
Dag 13.- Sobrado - Arzua 21 Km

Dette er den sidste etape inden nordruten kobles sammen med den franske rute i Arzua.

Herfra er du kun to etaper fra målet i Santiago, og du vil her møde mange pilgrimme, som ønsker at høre mere om Caminoruten fra nord.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
ArzuaSobrado
Dag 14.- Arzúa - O Pedrouzo 21 Km

Denne næstsidste etape er præget af en fantastisk stemning og er en nærmest magisk etape, hvor man for første gang, i godt vejr, kan ane katedralens tårne.

Alle får et smil på læben over at kunne ane målet i der fjerne og stemningen er altid noget ganske særligt. En behagelig etape gennem gennem blandt andet eukalyptus-skove.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
O PedrouzoArzúa
Dag 15.- O Pedrouzo - Santiago 19 Km

Målet nås og det er tid til at udføre en række traditionelle pilgrimsritualer. Først skal du have dit endelige bevis på turen; det sidste stempel i dit pilgrimspas.

Endestationen for pilgrimsruten, Santiago de Compestela, er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og er et af verdens vigtigste kulturelle centret. Byen emmer af charme og har et utal af hyggeligt gader, hvor der er rig mulighed for at prøve de mange lokale specialiteter.

Byens gamle bydel er svært at matche. Omkring domkirken findes byens historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Byens monumenter er virkelige kunstperler i forskellige arkitektoniske stilarter.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
SantiagoO Pedrouzo
Dag 16.- Santiago de Compostela og Finisterre

At afsluttte sin pilgrimsrejse i Finisterre sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen går i minibus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 17.- Hjemrejse fra Santiago

Hjemrejse fra Santiago.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg