Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Primitivo | (Oviedo - Santiago)

Kort Camino Primitivo: Oviedo - Santiago de Compostela

Pilgrimsvandring på en af de smukkeste og mindst befærdede caminoer

Camino Primitivo betyder på spansk 'den oprindelige', eller 'den primitive' sti (camino).

Betegnelsen 'den oprindelige' skyldes, at det er den første pilgrimsvandring, som har en historiske reference, og betegnes dermed som den ældste pilgrimsvej til Santiago de Compostela. Kong Alfonso II af Asturien rejste i det 9. århundrede, fra residensen i Oviedo, til Santiago, for at besøge Sankt Jakobs grav, som var blevet opdaget nogle få år forinden. Ruten, som kongen fulgte, er veldokumenteret og følger stort set ruten som den former sig i dag. 

Primitivo kan også betyde 'primitiv', hvilket turen, i nogle henseender, er. Som pilgrimsvandrer vil du opleve færre byer undervejs, samt færre caminovandrere, overnatningsmuligheder og restauranter, end du måske kender fra den franske rute.

Af den årsag, kan det være vanskeligt at forkorte flere af de planlagte etaper, som vi ellers normalt kan tilbyde at gøre.

Camino Primitivo kobler sig til sidst på den franske rute i Melide, hvorfra man vandrer de sidste to etaper af den franske rute til Santiago de Compostela. 

Camino Primitivo er kendetegnende ved at være væsentlig mere kuperet end den franske rute, da man mellem Oviedo og Lugo, stort set konstant vil være på vej op- eller nedad. Samtidig er ruten naturmæssigt umådelig smuk og snor sig gennem nogle af de tyndest befolkede områder af Spanien. 

Da antallet af restauranter og forsyningsmuligheder undervejs på etaperne er begrænset, har vi valgt at inkludere madpakke/picnic fra starten i Oviedo, til etapen før Camino Primitivo kobler sig på Camino Francés, hvorfra muligheder igen er mange (halvpension/picnic kan fravælges) 

Et andet primitivt, men yndefuldt kendetegn er det begrænsede antal pilgrimsvandrere på ruten. Du vil således langt oftere høre mæh, muh og fuglekvidder end "buen camino" og "hola". Blot omkring 3% af alle pilgrimme ankommer til Santiago via Camino Primitivo. Det skyldes begrænsningen af overnatningsmuligheder undervejs.

Udover de mange naturoplevelser, byder turen også på et pift af storbyliv. Oviedo er en af Spaniens smukkeste større byer og en kulturel højborg. Byens gamle bydel er yderst charmerende og atmosfærefyldt. Senere på ruten vil du passere Lugo, som har verdens bedst bevarende romerske bymur. Til sidste ankommer du til Santiago, som taler for sig selv, og hvis ikke, er der kun at sige; glæd dig!

Gå den nu, før alle andre (gen-) opdager denne fantastiske og smukke camino-vandring.

Klik på 'Modtag tilbud' (i højre kolonne) for at komme i kontakt med Spain is More for et personligt tilbud.

Santiago og Finistere:

I Santiago inkluderes som udgangspunkt altid to overnatninger. På 'fridagen' har du guided dagstur til Finisterre, også kendt som verdens ende, inkluderet. Begge dele kan fravælges efter ønske.

 

Spain is More tilbyder:

✔ Daglige afgange hele året.

✔ Omhyggeligt udvalgte hoteller - altid med eget badeværelse.

✔ Personlig digital guide fra Spain is More

✔ Tilpasning af etaper: kun på enkelte etaper

 

Gå ikke glip af...

✔ Hvis du har tid, anbefaler vi, at du tilbringer to nætter i Oviedo, Asturiens elegante hovedby.

Lugo's romerske bymur er ekstraordinær og generelt annerkendt som den bedst bevarede romerske bymur.

 

Læs mere om Camino Primitivo, afstande, terræn, vejr mm.

Inklusiv
 1. 15 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 15 x morgenmad.
 3. 10 x madpakke - fra Oviedo til Ferreira.
 4. Fly København/Hamburg - Oviedo + Santiago - København/Hamburg - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 5. Spain is More digitale guidebog.
 6. Pilgrimspas.
 7. Guided tur til Finisterre.
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.

  *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.).
  **Oviedo kun fra København og Hamburg. 
  Spørg vedrørende afrejse fra andre lufthavne. 
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn i Oviedo til hotel (taxi ca. 60 euro, bus ca. 7 euro), og fra hotel i Santiago til lufthavn (taxa ca. 25 euro, bus ca. 7 euro). 
Muligt/Valgfrit
 1. Personliggør din Camino: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris ved foreslåede etapedeling, 1800 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i eksempelvis, Bilbao, Madrid, Oviedo, Lugo, Santiago de Compostella kan tilkøbes.
 4. Trykt guide. Hvis du foretrækker den trykte guide, kan den købes for 30 euro pr. eksemplar. (Du kan tilføje det, når du køber rejsen).
 5. Transport fra hotel til lufthavn på afrejsedagen.
 6. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 7. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforskring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en års-rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring. 

Camino Primitivo | (Oviedo - Santiago)

fra
11.900 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.700 DKK

Dagsprogram

Oviedo - Santiago de Compostela

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst Oviedo

Du ankommer til Oviedo enten via fly til Asturias lufthavn (bus el. taxi mellem lufthavn og hotel ej inkluderet) eller med højhastighedstog fra Madrid til Oviedo. 

Woody Allen har med sin film ”Vicky, Christina, Barcelona” i vores drømme gjort Oviedo synonymt med skønhed, romantik og varmt blod i årene. Der er grønt, rent og smukt, og det slår en, af man virkelig er nået til Spaniens Spanien, en velbevaret offentlig hemmelighed.

Asturiens hovedstad Oviedo er en elegant by, både i dets arkitekoniske udtryk, dets udbud af restauranter og kulturelle scene, som er blandt det mest anerkendte i Spanien. Byens historie går tilbage til 761 og meget af den gamle bydel bærer også et charmerende præg heraf. En ekstra overnatninger i Oviedo kan på det varmeste anbefales.

Helt tilbage fra middelalderen har byen været et populært mål for pilgrimme, som lagde vejen forbi katadralen San Salvador de Oviedo. 
Som kongedømme har Asurien en lang, spændende og glorværdig historie. Den spanske tronfølger bærer titlet "Prins af Asturien" indtil kroningen. Dette skyldes blandt andet Asturiens vigtige rolle i krigen mod Maurerne og dermed skabelsen af det Spanien vi kender i dag.

Også i relation til pilgrimruten spillede kongen en vigtig rolle. Alfonso II foretog i det IX århundrede den første registrerede pilgrimsvandring til, hvad der dengang hed "Campus Stellae" (Compostela), for at grundlægge den kirke (katadralen i Santiago) som skulle opbevare de jordiske rester af apostlen Jakob ("Santiago" på spansk). Det var kongen som efterfølgende spredte budskabet om denne vandring, som i dag betegnes som én af de tre vigtigste kristne pilgrimsruter.

Dag 2.- Oviedo - Grado 25 Km

Fra Katadralen El Salvador går caminoen ud af Oviedo og forholdsvist hurtigt befinder man sig i de landlige omgivelser, som vil kendetegne de næste mange etaper.

Etapen er kendetegnende ved at du kommer gennem forholdsvist mange landsbyer undervejs, og det er tydeligt at den nærtliggende motorvej er livsnerven til området. Forskellen ses tydeligt når motorvejen ophører om ca. 1 1/2 etape senere.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
GradoOviedo
Dag 3.- Grado - Salas 23 Km

En smuk vandredag gennem et typisk asturiansk landskab med bløde, grønne bakker i landlige omgivelser. Etapen er den letteste på denne side af Lugo og da den, for en stor dels vedkommende, går langs bredden af floden Nonaya.

Salas en en rigtig hyggelig og historisk landsby med smukke stenhuse, en kirke fra 1549, et palads samt det karakteristiske tårn. Byen blev erklæret fredet i 1994.

Afstand: 23 Km

HØJDEPROFILm
SalasGrado
Dag 4.- Salas - Tineo 20 Km

Allerede fra starten af dagens etape, begynder den bløde men lange opstigning mod Tineo, hvor du går fra 250 meter højde til 800 meters højde.

Når du når bakkekammen er udsigten eminent og de sidste kilometer før Tineo er ren nydelse med grønne bakker så langt øjet rækker. Tineo er en forholdsvis stor bjergby med gode restauranter samt enkelte butikker mv.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
TineoSalas
Dag 5.- Tineo - Pola de Allande 26 Km

På dagens etape vil du konstant være på vej opad eller nedad. Det er en af rutens sværeste etaper. Samtidig en af de smukkeste men mest øde af alle Camino de Santiago-etaper.

På dagens etape deler caminoen sig. Én rute (Ruta Hospitales) og denne som vi følger via Pola de Allande, for igen på morgendagens etape at mødes igen.  

Rådfør dig med Spain is More såfremt du ønsker at planlægge din camino via Ruta Hospitales. Alternativt beskriver vi i guidematerialet hvordan du kan kombinere denne planlagte etape med Hospitales-ruten, hvis kræfter og vejret tillader det.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
Pola de AllandeTineo
Dag 6.- Pola de Allande - Berducedo 16 Km

Etapen begynder med en lang stigning på ca. 7 km. til El Puerto del Palo. En smuk etape, som efter toppen er nået, følger højderyggen til den lille by Berducedo. Etapen er forholdsvis kort, men hvilet alligevel tiltrængt.

Afstand: 16 Km

HØJDEPROFILm
BerducedoPola de Allande
Dag 7.- Berducedo - Grandas de Salime 20 Km

En bakket etape som starter højt og bevæger sig mellem toppe og dale inden stien går nedad mod den smukt beliggende sø, Salime. Naturmæssigt er det en af de smukkeste etaper på Camino Primitivo.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
Grandas de SalimeBerducedo
Dag 8.- Grandas de Salime - A Fonsagrada 26 Km

Fra Grandas de Salime fortsætter ruten gennem det smukke, grønne og bakkede landskab. Terrænet bliver meget fladere end før og således lettere. Dog skal et pas på lidt over 1.000 højdemeter passeres, mellem Asturien og Galicien. 

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
A FonsagradaSalime
Dag 9.- A Fonsagrada - O Cádavo 26 Km

Etapen er hård, primært grundet et par hårde stigninger, men generelt kuperet. Særligt er stigningen over 1 km til byen A Lastra, procentvis en af de hårdeste på Camino Primitivo.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
O CádavoA Fonsagrada
Dag 10.- O Cádavo - Lugo 30 Km

Terrænet bliver en del fladere desto tættere man kommer på Lugo. Etapen kan deles i to med en fordeling på 8+23 km. Det kræver i så fald en ekstra overnatning.

Lugos største seværdighed, er den imponerende 2 km. lange, 8-12 meter høje og mere end 4 meter brede romerske bymur fra det 3. århundrede. Muren er velbevaret og dets dimensioner er imponerende. Det er den bedst bevarede romerske bymur i verden og en spadseretur på bymuren er en majestætisk oplevelse, og byder på en fantastisk udsigt over byen. Det næstvigtigste monument er katedralen Santa Maria. Omkring katedralen kringler små gader sig på kryds og tværs, af den gamle bydel og skaber en hyggelig og stemningsfuld atmosfære.

Afstand: 30 Km

HØJDEPROFILm
LugoO Cádavo
Dag 11.- Lugo - Ferreira 27 Km

Etapen er den letteste længe, måske ganske kærkommen. Du er kommet ned fra højderne og dermed tilbage til meget mere skov og tættere på floder og søer. Området er landligt med marker og små landbrugssamfund. En idyllisk etape.

Afstand: 27 Km

HØJDEPROFILm
Ferreira, GaliciaLugo
Dag 12.- Ferreira - Sedor 28 Km

Sidste etape på Camino Primitivo inden ruten kobler sig sammen med den franske camino, de sidste to etaper inden Santiago de Compostela. Etapen ligner på mange måder gårsdagens etape og turen går primært gennem skove og over marker.

Afstand: 28 Km

HØJDEPROFILm
Sedor, GaliciaFerreira, Galicia
Dag 13.- Sedor - O Pedrouzo 26 Km

På den franske rute vil du dels opleve flere vandrere og cyklister, og dels et langt større udbud af restauranter, større byer mv. Selvom der ikke er svære stigninger på etapen, går det alligevel op og ned konstant. Dog slet ikke i samme grad, som du på dette tidspunkt vil være vant til. Denne næstsidste etape er præget af en fantastisk stemning og er en nærmest magisk etape, hvor man for første gang, i godt vejr, kan ane katedralens tårne. Alle får et smil på læben over at kunne ane målet i der fjerne og stemningen er altid noget ganske særligt.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
O PedrouzoSedor
Dag 14.- O Pedrouzo - Santiago de Compostela 19 Km

Målet nås og det er tid til at udføre en række traditionelle pilgrimsritualer. Først skal du have dit endelige bevis på turen; det sidste stempel i dit pilgrimspas.

Endestationen for pilgrimsruten, Santiago de Compestela, er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og er et af verdens vigtigste kulturelle centret. Byen emmer af charme og har et utal af hyggeligt gader, hvor der er rig mulighed for at prøve de mange lokale specialiteter.

Byens gamle bydel er svært at matche. Omkring domkirken findes byens historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Byens monumenter er virkelige kunstperler i forskellige arkitektoniske stilarter.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
SantiagoO Pedrouzo
Dag 15.- Santiago de Compostela og Finisterre

At afsluttte sin pilgrimsrejse i Finisterre sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen går i minibus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 16.- Hjemrejse fra Santiago

Hjemrejse fra Santiago

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg