Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Portugues (Porto-Santiago)

Caminovandring via Tui fra Porto til Santiago

Camino Portugues er blevet den næstmest befærdede Camino-rute og knap 20% af alle pilgrimme ankommer til Santiago af denne vej. 

Udgangspunktet for denne tur er Porto i Portugal. Herfra går ruten gennem Portugals smukke, grønne og let bakkede indland til Tui, hvor Caminoen krydser grænsen til Spanien. Herfra bliver landskabet blot endnu smukkere, med de naturmæssige højdepunkter omkring Vigo, hvor man flere steder har en storslået udsigt over fjorden. 
Camino Portugues er et ideelt mix af spændende kultur, varieret og smuk natur, storby, historie, strand, bakkede skovlandskaber, floder og idylliske landsbyer. 

Af højdepunkter kan nævnes Porto's katedral og gamle bydel, Ponte de Lima, Fæstningsbyerne Valença og Tui, udsigten over fjordene, de mange idylliske landsbyer, Pontevedra, Santiago de Compostela og i særdeleshed naturen langs hele ruten.

En spændende og historisk rejse, som enhver pilgrim vil nyde.

Gør din rejse personlig! Spain is More tilbyder og garanterer følgende på denne rejse:

✔ Rejs hver dag fra marts til november.

Bagagetransport fra hotel til hotel kan tilkøbes.

Pilgrimspas inklusiv.

✔ Hoteller – altid med eget bad – udvalgt efter placering, service og autentisk charme.

✔ Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Opdeling af etaperne: Ja, af og til.

✔ Dagstur til Finisterre.

Inklusiv
 1. 13 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 13 x morgenmad.
 3. Fly København/Billund - Porto / Santiago - København/Billund - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Spain is Mores digitale guidebog
 5. Pilgrimspas.
 6. Guided tur til Finisterre.
 7. 24/7 nødtelefonnummer.
 8. Skatter og afgifter.
 9. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). Tillæg fra andre lufthavne end Kastrup og Hamburg.

Pris fra / Per person i delt dobbeltværelse.

11.250 DKK

Kort Camino Portugués: Porto - Santiago
Detaljeret rejseplan Porto - Santiago
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Porto

Du ankommer typisk sent til Porto og hotellet. Hotellet er 4-stjernet og ligger centralt placeret i Porto's gamle bydel.

Dag 2.- Porto

Hele dagen på egen hånd i denne smukke storby. Den gamle bydel er charmerende og blev optaget på UNESCOS verdenskulturarv liste i 1996. Spændende monumenter, historie, den smukke beliggenhed og selvfølgelig portvin, er nogle af årsagerne til at besøge byen. Et spændende besøg, hvor man på en dag hurtigt kan nå at vandre, hvad der svarer til en Camino etape.

Dag 3.- Porto - Arcos 32 Km

Caminoen, Caminho på Portugisisk, tager sit udgangspunkt ved Porto's katedral, 'Sé'.

Herfra vandres der primïært gennem Portos forstæder. Senere bliver terrænet grønnere og, efter de flestes opfattelse, smukkere.

Afstand: 32 Km

HØJDEPROFILm
ArcosOporto
Dag 4.- Arcos - Barcelos 20 Km

Efter Vilarhino bliver terrænet endnu mere landligt. Etapen krydres blandt andet af en smuk middelalder bro samt nogle historiske kirker.

Om eftermiddagen/aftenen vil der være god tid til at opleve den gamle markedsby, Barcelos.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
BarcelosArcos
Dag 5.- Barcelos - Ponte de Lima 32 Km

Dagens etape er turens længste, men uden de store stigninger og i relativt let terræn. Det er en smuk etape hvor du vandrer omgivet af vinmarker.

Ponte de Lima er en charmerende by med et berømt marked, som kan dateres helt tilbage til 1125.

Den gamle 277 meter lange middelalderbro fra 1368 er byens største seværdighed.

Afstand: 32 Km

HØJDEPROFILm
Ponte de LimaBarcelos
Dag 6.- Ponte de Lima - Paredes de Coura 19 Km

Turen ud a Ponte de Lima går via den berømte bro. Efter Ponte de Lima befinder man sig hurtigt i landlige omgivelser.
Etapen er ganske kort, men til gengæld har du en stigning over ca. 2 km. som er den hårdeste på Camino Portugues.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
CossouradoPonte de Lima
Dag 7.- Paredes de Coura - Tui 20 Km

Igen en kort etape, som lægger ud med en lettere stigning.
Turen går gennem skov og marker til den gamle fæstningsby, Valença. Her bør man opleve det gamle fort og fæstning. Herfra går turen over floden Miño og ind i Spanien, til Tui, og den berømte katedral. Tui er en hyggelig by med masser af liv, gode restauranter og en meget spændende historie, som kredser sig om de mange krige mod Portugal.

Hvis du ønsker en anderledes etapefordeling, og det ikke gør noget, at du ikke overnatter i Tui, kan du gå ca. 5 km. længere - og tilsvarende 5 km. kortere dagen efter, hvorved de to etaper bliver ca. lige lange.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
TuiParades de Coura
Dag 8.- Tui - Redondela 32 Km

En relativ lang etape, som samtidig er en af de smukkeste på hele Camino Portugues. Der er én længere stigning undervejs, men ellers bevæger caminoen sig gennem smukke skove og til tider har man en storslået udsigt over de smukke Rias Bajas-fjorde. Særligt er stykket gennem Valle de Rio Louro, som er en af de mest idylliske strækninger på samtlige caminoer.

Etapen kan deles op med en overnatning cirka midtvejs, hvilket mange vælger.

Afstand: 32 Km

HØJDEPROFILm
RedondelaTui
Dag 9.- Redondela - Pontevedra 20 Km

Et par steder undervejs på denne etape, har man en storslået udsigt over Vigo-fjorden. På en klar dag, man se Islas Cies helt ude i horisonten.
Er du til østers passeres byen Arcade, som er kendt for sine kvalitetsøsters. Da det er en forholdsvis kort etape, kan man vandre afsted lidt senere, og få det til at passe med at man vandrer igennem Arcede til frokosttid og så et par østers til forret, på en café i byen - selvfølgelig med et glas af den lokale Albariño-hvidvin til.

Det er en smuk og ganske afvekslende etape, som ender i byen Pontevedra. Byen har en hyggelig gammel bymidte og masser af historiske bygninger. Ikke mindst er byen kendt for sine mange torve og pladser, hvor det er oplagt at nyde atmosfæren efter en dags vandring.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
PontevedraRedondela
Dag 10.- Pontevedra - Caldas del Reis 22 Km

Efter at have forladt Pontevedras gamle bymidte, så fører ruten dig hurtigt videre til en af de smukkeste strækninger på denne del af Camino’en. Blandt andet så passerer du Barro, med det aldeles vidunderlige vandfald, og senere Briallos, hvor sidstnævnte fører dig gennem smukke vinmarker. I Caldas de Reis vil der være mulighed for at nyde en af de mange naturlige varmekilder som Galicien også er kendt for.

Afstand: 22 Km

HØJDEPROFILm
Caldas de ReisPontevedra
Dag 11.- Caldas del Rey - Padrón 19 Km

Etapen går via nogle ganske fortryllende strækninger af caminoen, blandt andet over den gamle middelalderbro ved Rio Bermaña. En smuk etape hele vejen til Padrón hvor, ifølge legende, et skib bygget i sten, ankom til Galicien fra Jaffa i Palæstina i år 44 e.Kr. med de jordiske rester af Apostlen Jakob. Herfra blev de bragt til Santiago de Compostela, hvor man senere byggede en katedral på det sted hvor Sankt Jacob blev fundet.

Padrón er kendt i hele Spanien for sine små grønne peberfrugter, som selvfølgelig skal prøves. Nogle er ganske stærke og andre ikke, men det ved man ikke før man tager en bid. Ruten til Padrón er lige så smuk som de tidligere dages pilgrimsrute, og i det hele taget så hviler der er en særlig atmosfære over den lille by Padrón, med sine blot 3.000 indbyggere.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
PadrónCaldas de Reis
Dag 12.- Padrón - Santiago de Compostela 25 Km

Dette er den sidste etape mod Santiago de Compostela. Uanset om det er din første pilgrimsrejse, eller at du har taget turen flere gange, så vil du mærke denne helt specielle kontrast af spænding og samtidigt en uforklarlig ro i kroppen, jo nærmere du kommer Santiago. Ruten fra Padrón til Santiago starter med at du går et stykke på landevejen, men ret hurtigt kommer du igen ind på de små og charmerende stier og veje, som du kender så godt fra de tidligere dages vandring. Omkring syv kilometer fra Santiago kan du fra en bakketop se Katedralens to spir for første gang, og herfra er der kun en vej mod målet i Santiago. Når du kommer ind på Plaza de Obradoiro foran Katedralen, som måske allerede er fyldt med glade, trætte og forløste pilgrimme, så vil du sikkert se en del af dem du har mødt på din vej til Santiago. Måske har du fået nye venner undervejs og måske vil du opleve at disse venskaber kun bliver stærkere med tiden.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
Santiago de CompostelaPadrón
Dag 13.- Santiago de Compostela og Finisterre

At afsluttte sin pilgrimsrejse i Finisterre sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen går i minibus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 14.- Hjemrejse fra Santiago

Din tur er enten med flyrejse fra Santiago via Barcelona eller Madrid, eller med bus fra Santiago til lufthavnen i Porto, hvorfra du flyver hjem. 

Rejsen inkluderer

fra 11.250 DKK/pers.Per person i delt dobbeltværelse.

Tillæg for enkeltværelse: 2.400 DKK

Inklusiv
 1. 13 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 13 x morgenmad.
 3. Fly København/Billund - Porto / Santiago - København/Billund - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Spain is Mores digitale guidebog
 5. Pilgrimspas.
 6. Guided tur til Finisterre.
 7. 24/7 nødtelefonnummer.
 8. Skatter og afgifter.
 9. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). Tillæg fra andre lufthavne end Kastrup og Hamburg.
Ej inklusiv
 1. Transport fra hotel i Santiago til Santiago lufthavn (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€). Bustider og placering af busstop fremgår af guidematerialet.
 2. Transport fra lufthavnen i Porto til centrum - bus ca. 5€ og taxi ca. 25€. 
 3. City tax i Porto (2 euro/nat/person). 
Muligt/Valgfrit
 1. Gør din Camino personlig: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv. 
 2. Bagageservice kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris 800 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i Porto, Santiago eller andre steder kan tilkøbes. 
 4. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 7 % af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Anmod om tilbud

Fortæl os dine præferencer, og vi sender dig et tilpasset tilbud til din næste ferie.

Pris fra / Per person i delt dobbeltværelse.

11.250 DKK

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Pris fra / Per person i delt dobbeltværelse.

11.250 DKK

Book nu

Vores blog

Se flere blogindlæg