Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Portugues(Porto-Santiago)

Kort Camino Portugués: Porto - Santiago

Oplev hele den Originale Portugiske Camino via Tui

Camino Portugues (den Portugisiske Camino) er en unik blanding af kultur, natur og historie. Camino er den næstmest befærdede Camino-rute, efter Camino Francés, og knap 20% af alle pilgrimme ankommer af denne Camino til Santiago.

Denne 241 km. lange Camino's udgangspunkt er Portugals næststørste by, Porto. Herfra går ruten gennem Portugals smukke, grønne og let bakkede indland til Tui, hvor Caminoen krydser grænsen til Spanien. Herfra bliver landskabet blot endnu smukkere, med de naturmæssige højdepunkter omkring Vigo, hvor man flere steder har en storslået udsigt over fjorden. 

Camino Portugues er et ideelt mix af spændende kultur, varieret og smuk natur, storby, historie, strand, bakkede skovlandskaber, floder og idylliske landsbyer. 

Ruten er på mange måder både ideel for førstegangsvandrere, da etaperne er overkommelig og servicemuligheder fine, og på samme tid en naturlig fortsættelse for dem som har gået hele eller dele af Camino Francés. 
 

Klik på 'Modtag tilbud' (i højre kolonne) for at komme i kontakt med Spain is More for et personligt tilbud.

 

Santiago og Finistere:

I Santiago inkluderes som udgangspunkt altid to overnatninger. På 'fridagen' har du guided dagstur til Finisterre, også kendt som verdens ende, inkluderet. Begge dele kan fravælges efter ønske.

 

Spain is More tilbyder:

✔ Daglige afgange hele året.

✔ Omhyggeligt udvalgte hoteller - altid med eget badeværelse.

✔ Spain is More's digitale Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Tilpasning af etaper: Ja.

 

Gå ikke glip af...

✔ Porto er kendt for sine portvine og sin atmosfærefyldte stemning. Vi anbefaler en ekstra overnatning her, hvis du ønsker mere tid til at opleve byen. Vi kan arrangere en sejltur på Duero-floden efter ønske, eller du kan dase rundt i den gamle bydel og drikke et glas portvin hist og her.

✔ Byerne Ponte de Lima, Fæstningsbyerne Valença og Tui, udsigten over fjordene, de mange idylliske landsbyer, Pontevedra, Santiago de Compostela og i særdeleshed naturen langs hele ruten.

 

Læs mere om den Portugisiske Camino; afstande, terræn, vejr mm.

Inklusiv
 1. 13 overnatningerer i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet
 2. 13 x morgenmad
 3. Fly København/Billund - Porto / Santiago - København/Billund - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Spain is Mores digitale guidebog
 5. Pilgrimspas
 6. Guided tur til Finisterre
 7. 24/7 nødtelefonnummer
 8. Skatter og afgifter

  *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). Tillæg fra andre lufthavne end Kastrup og Hamburg
Ej inklusiv
 1. Transport fra hotel i Santiago til Santiago lufthavn (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€). Bustider og placering af busstop fremgår af guidematerialet.
 2. Transport fra lufthavnen i Porto til centrum - bus ca. 5€ og taxi ca. 25€. 
 3. City tax i Porto (2 euro/nat/person). 
Muligt/Valgfrit
 1. Personliggør din Camino: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris ved foreslåede etapedeling, 900 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i eksempelvis i Porto, Santiago, Madrid eller andre steder kan tilkøbes. 
 4. Trykt guide. Hvis du foretrækker den trykte guide, kan den købes for 30 euro pr. eksemplar. (Du kan tilføje det, når du køber rejsen).
 5. Transport fra hotel til lufthavn på afrejsedagen.
 6. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 7. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforskring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en års-rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring. 

Camino Portugues

(Porto-Santiago)

fra
11.250 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.400 DKK

Dagsprogram

Porto - Santiago

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Porto

Du ankommer typisk sent til Porto og hotellet. Hotellet er 4-stjernet og ligger centralt placeret i Porto's gamle bydel.

Dag 2.- Porto

Hele dagen på egen hånd i denne smukke storby. Den gamle bydel er charmerende og blev optaget på UNESCOS verdenskulturarv liste i 1996. Spændende monumenter, historie, den smukke beliggenhed og selvfølgelig portvin, er nogle af årsagerne til at besøge byen. Et spændende besøg, hvor man på en dag hurtigt kan nå at vandre, hvad der svarer til en Camino etape.

Dag 3.- Porto - Arcos 32 Km

Caminoen, Caminho på Portugisisk, tager sit udgangspunkt ved Porto's katedral, 'Sé'.

Herfra vandres der primïært gennem Portos forstæder. Senere bliver terrænet grønnere og, efter de flestes opfattelse, smukkere.

Afstand: 32 Km

HØJDEPROFILm
ArcosOporto
Dag 4.- Arcos - Barcelos 20 Km

Efter Vilarhino bliver terrænet endnu mere landligt. Etapen krydres blandt andet af en smuk middelalder bro samt nogle historiske kirker.

Om eftermiddagen/aftenen vil der være god tid til at opleve den gamle markedsby, Barcelos.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
BarcelosArcos
Dag 5.- Barcelos - Ponte de Lima 32 Km

Dagens etape er turens længste, men uden de store stigninger og i relativt let terræn. Det er en smuk etape hvor du vandrer omgivet af vinmarker.

Ponte de Lima er en charmerende by med et berømt marked, som kan dateres helt tilbage til 1125.

Den gamle 277 meter lange middelalderbro fra 1368 er byens største seværdighed.

Afstand: 32 Km

HØJDEPROFILm
Ponte de LimaBarcelos
Dag 6.- Ponte de Lima - Paredes de Coura 19 Km

Turen ud a Ponte de Lima går via den berømte bro. Efter Ponte de Lima befinder man sig hurtigt i landlige omgivelser.
Etapen er ganske kort, men til gengæld har du en stigning over ca. 2 km. som er den hårdeste på Camino Portugues.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
CossouradoPonte de Lima
Dag 7.- Paredes de Coura - Tui 20 Km

Igen en kort etape, som lægger ud med en lettere stigning.
Turen går gennem skov og marker til den gamle fæstningsby, Valença. Her bør man opleve det gamle fort og fæstning. Herfra går turen over floden Miño og ind i Spanien, til Tui, og den berømte katedral. Tui er en hyggelig by med masser af liv, gode restauranter og en meget spændende historie, som kredser sig om de mange krige mod Portugal.

Hvis du ønsker en anderledes etapefordeling, og det ikke gør noget, at du ikke overnatter i Tui, kan du gå ca. 5 km. længere - og tilsvarende 5 km. kortere dagen efter, hvorved de to etaper bliver ca. lige lange.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
TuiParades de Coura
Dag 8.- Tui - Redondela 32 Km

En relativ lang etape, som samtidig er en af de smukkeste på hele Camino Portugues. Der er én længere stigning undervejs, men ellers bevæger caminoen sig gennem smukke skove og til tider har man en storslået udsigt over de smukke Rias Bajas-fjorde. Særligt er stykket gennem Valle de Rio Louro, som er en af de mest idylliske strækninger på samtlige caminoer.

Etapen kan deles op med en overnatning cirka midtvejs, hvilket mange vælger.

Afstand: 32 Km

HØJDEPROFILm
RedondelaTui
Dag 9.- Redondela - Pontevedra 20 Km

Et par steder undervejs på denne etape, har man en storslået udsigt over Vigo-fjorden. På en klar dag, man se Islas Cies helt ude i horisonten.
Er du til østers passeres byen Arcade, som er kendt for sine kvalitetsøsters. Da det er en forholdsvis kort etape, kan man vandre afsted lidt senere, og få det til at passe med at man vandrer igennem Arcede til frokosttid og så et par østers til forret, på en café i byen - selvfølgelig med et glas af den lokale Albariño-hvidvin til.

Det er en smuk og ganske afvekslende etape, som ender i byen Pontevedra. Byen har en hyggelig gammel bymidte og masser af historiske bygninger. Ikke mindst er byen kendt for sine mange torve og pladser, hvor det er oplagt at nyde atmosfæren efter en dags vandring.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
PontevedraRedondela
Dag 10.- Pontevedra - Caldas del Reis 22 Km

Efter at have forladt Pontevedras gamle bymidte, så fører ruten dig hurtigt videre til en af de smukkeste strækninger på denne del af Camino’en. Blandt andet så passerer du Barro, med det aldeles vidunderlige vandfald, og senere Briallos, hvor sidstnævnte fører dig gennem smukke vinmarker. I Caldas de Reis vil der være mulighed for at nyde en af de mange naturlige varmekilder som Galicien også er kendt for.

Afstand: 22 Km

HØJDEPROFILm
Caldas de ReisPontevedra
Dag 11.- Caldas del Rey - Padrón 19 Km

Etapen går via nogle ganske fortryllende strækninger af caminoen, blandt andet over den gamle middelalderbro ved Rio Bermaña. En smuk etape hele vejen til Padrón hvor, ifølge legende, et skib bygget i sten, ankom til Galicien fra Jaffa i Palæstina i år 44 e.Kr. med de jordiske rester af Apostlen Jakob. Herfra blev de bragt til Santiago de Compostela, hvor man senere byggede en katedral på det sted hvor Sankt Jacob blev fundet.

Padrón er kendt i hele Spanien for sine små grønne peberfrugter, som selvfølgelig skal prøves. Nogle er ganske stærke og andre ikke, men det ved man ikke før man tager en bid. Ruten til Padrón er lige så smuk som de tidligere dages pilgrimsrute, og i det hele taget så hviler der er en særlig atmosfære over den lille by Padrón, med sine blot 3.000 indbyggere.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
PadrónCaldas de Reis
Dag 12.- Padrón - Santiago de Compostela 25 Km

Dette er den sidste etape mod Santiago de Compostela. Uanset om det er din første pilgrimsrejse, eller at du har taget turen flere gange, så vil du mærke denne helt specielle kontrast af spænding og samtidigt en uforklarlig ro i kroppen, jo nærmere du kommer Santiago. Ruten fra Padrón til Santiago starter med at du går et stykke på landevejen, men ret hurtigt kommer du igen ind på de små og charmerende stier og veje, som du kender så godt fra de tidligere dages vandring. Omkring syv kilometer fra Santiago kan du fra en bakketop se Katedralens to spir for første gang, og herfra er der kun en vej mod målet i Santiago. Når du kommer ind på Plaza de Obradoiro foran Katedralen, som måske allerede er fyldt med glade, trætte og forløste pilgrimme, så vil du sikkert se en del af dem du har mødt på din vej til Santiago. Måske har du fået nye venner undervejs og måske vil du opleve at disse venskaber kun bliver stærkere med tiden.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
Santiago de CompostelaPadrón
Dag 13.- Santiago de Compostela og Finisterre

At afsluttte sin pilgrimsrejse i Finisterre sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen går i minibus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 14.- Hjemrejse fra Santiago

Din tur er enten med flyrejse fra Santiago via Barcelona eller Madrid, eller med bus fra Santiago til lufthavnen i Porto, hvorfra du flyver hjem. 

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg