Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino del Norte (Hondarribia-Santander)

Camino del Norte (Hondarribia-Santander)

Spain is More tilbyder dig chancen for at vandre denne billedskønne og alternative pilgrimsvandring langs en af Europas smukkeste kyststrækninger. Camino de Norte byder på nogle af Spaniens smukkeste strande, eminente restauranter, idylliske fiskerlandsbyer og spændende storbyer. Altsammen kombineret med den rå natur langs den til tider barske klippekyst. Den Nordlige Camino vil opfylde et hvert krav til naturoplevelser, fysiske udfoldelser og forkælelse på samme tid. 

Den nordlige camino rute (El Camino del Norte) er lige så gammel som den franske camino rute, og i middelalderen foretrak Europas konger og adelige, at ankomme til Santiago af denne vej. Den var mere sikker end den franske Camino, da pilgrimmene her var langt fra krigen mod maurerne, der fandt sted længere mod syd. Ruten følger den Cantabriske kyst, og du vil opleve en af Spaniens smukkeste kyststrækninger på tætteste hold. Ruten er kuperet og til tider ganske krævende, men som regel findes der lettere og gode alternativer på de vanskeligste strækninger. Ruten passerer en perlerække af vidunderlige kystbyer og blandt turens højdepunkter er strandpromenaden og de lækre pinchos (baskiske tapas) i San Sabastian, det verdensberømte Guggenheim museum i Bilbao og de små idylliske fiskerbyer og nærheden til den fantastiske kyststrækning. Ud over den smukke kystlinje og idylliske landsbyer du kan tilføje et unik lokalkøkken, som kan tilfredsstille ethvert krævende sind. 

Den nordlige rute er langt mindre benyttet end den franske rute. Den knappe berømmelse til trods er ruten naturmæssigt ofte smukkere end den franske med kystlinjen på din højre side - og bjergene på din venstre – som præsenterer fantastiske scenerier næsten hver dag. 

Du vil blive indkvarteret på hyggelige hoteller langs ruten, altid med eget bad og toilet, og altid placeret tæt på Caminoen. Hver dag er din morgenmad inkluderet og din egen personlige guidebog vil føre dig komfortabelt og sikkert til næste destination. 

Det er en rute for dem, der ønsker at prøve kræfter med en anderledes vidunderlig pilgrimsrejse. Hvis du sætter pris fantastiske vandreture, havet og naturen samt ønsker at komme helt tæt på de utallige landsbyer langs ruten, må du ikke gå glip af denne rejse.

På denne pilgrimsvandring opleves etape 1 - 12 af de 35 etaper som udgør Spain is More's Camino-del-Norte pilgrimstur til Santiago de Compostela. 

✔ Rejs hver dag fra medio marts til ultimo oktober.

Bagagetransport fra hotel til hotel kan tilkøbes.

Pilgrimspas inklusiv.

✔ Hoteller – altid med eget bad – udvalgt efter placering, service og autentisk charme.

Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Muligt at kombinere denne tur med andre rejser.

✔ Opdeling af etaperne: af og til!

Inklusiv
 1. 13 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 13 x morgenmad.
 3. Fly København/ Billund/ Aalborg/ Hamburg til Bilbao t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Bilbao til Hondarribia.
 5. Transport fra Santander til Bilbao.
 6. Spain is Mores digitale guidebog.
 7. Pilgrimspas.
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.
 10. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). 

Pris fra / Per person i delt dobbeltværelse

10.400 DKK

Kort Camino del Norte: Hondarribia - Santander
Detaljeret rejseplan Hondarribia - Santander
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Hondarribia

Ankomst til denne smukke kystby på grænsen mellem Frankrig og Spanien. En ekstra overnatning kan bestemt anbefales i denne smukke ferieby. Slap af på den lækre strand, nyd den smukke gamle bydel, de mange gode restauranter, en lille sejltur over kanalen til Frankrig eller nyd atmosfæren på en af byens smukke pladser med et koldt glas Txakoli i hånden (baskisk hvidvin).

Dag 2.- Hondarribia - San Sebastián 27 Km

Den første etape på Camino del Norte er en umådelig smuk pilgrimsvandring, med en formidabel udsigt over bugten. Mange betragter denne etape som nordrutens smukkeste, hvilket også er svært at argumentere imod.

Der skal dog arbejdes lidt for den smukke udsigt, og etapen er ganske kuperet. Caminoen går via bakketoppe og gennem skove. Afslutningen på dagenfås ikke bedre end San Sebastians udvalg af lækre pintxos i den smukke gamle bydel.

Afstand: 27 Km

HØJDEPROFILm
San SebastiánHondarribia
Dag 3.- San Sebastián - Zarautz 20 Km

At vågne op i San Sebastian er altid en fornøjelse. På vej ud af byen kan du gå med fødderne i vandet, langs den berømte La Concha-strand. Efter en opstigning, kan udsigten over San Sebastián nydes fra Igeldo-bjerget.

Fra San Sebastian går Caminoen gennem skove og txacoli vinmarker (lokal hvidvin) samt maleriske fiskerbyer. Ofte med en smuk udsigt over kysten og havet.

Etapen ender i Zarautz, som er en af de mest populære badebyer i Baskerlandet.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
ZarautzSan Sebastián
Dag 4.- Zarautz - Deba 22 Km

Denne etape følger kystlinien og tvinger pilgrimmene til at overvinde utallige bakker mellem de smukke kystbyer. Du vil blandt andet passere et monument fra det 16. århundrede og opleve et vidunderlig geologisk fænomen, flysch, frembragt af havets eroderende virkning mod de stratificerede klipper. Fra Zumaia kan man komme på en lille båd-tur, hvorfra man rigtigt kan se dette smukke naturfænomen. 

Afstand: 22 Km

HØJDEPROFILm
DebaZarautz
Dag 5.- Deba - Markina - Xemein 24 Km

Efter Deba går Caminoen for en stund ind i landet. Terrænet er bakket, skovfyldt og tyndt befolket. Flere helt små landsbyer passeres, og som altid i Baskerlandet, kan man finde et rigtig godt måltid mad, hvor man mindst forventer det.

Pilgrimme står her over for en af de hårdeste stigninger på Camino del Norte, men alting har en ende, og sidste del af pilgrimsvandringen bliver mere gunstig.

Afstand: 24 Km

HØJDEPROFILm
XemeinDeba - Markina
Dag 6.- Markina - Xemein - Guernika Lumo 25 Km

En idyllisk etape, hvor cisterciensermunkene stadig byder pilgrimmene velkommen.

Caminoen snor sig gennem dystre og snørklede stier alt imens små kirker, tårne og andre middelalderlige monumenter passeres.

Etapen ender i byen Gernika, som blev udødeliggjort af Picasso, da han malede maleriet af samme navn, om bombningen af byen marked umiddelbart før 2. verdenskrig. Det enorme maleri kan opleves på Reina Sofia-museet i Madrid.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
Guernika LumoMarkina - Xemein
Dag 7.- Guernica - Lezama 21 Km

Stien følger en stor del af dagen asfaltvejen gennem de store skove.

Man kommer rigtigt ud på landet og ser en anderledes del af regionen, som står i skærende kontrast til de moderne metropoler, Bilbao og San Sebastian.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
LezamaGuernika
Dag 8.- Lezama - Bilbao 11 Km

Monte Avril er den sidste ”hurdle” pilgrimme må overvinde for at komme til Bilbao. Bilbao er kendt for dets køkken, kultur og musik hvilket mærkes i hele byen og især i den gamle bydel. Bilbao har masser at byde på og mange vælger en hviledag i byen.

Spain is More’s personlige rejsevejledning vil guide dig sikkert til byens bedste seværdigheder uanset du overnatter én eller to gange. Vi anbefaler at tilbringe en dag ekstra i Bilbao, i særdeleshed, hvis man gerne vil opleve det verdensberømte Guggenheim-museum indefra.

Dog er dagens etape kort, og det kan sagtens lade sig gøre at få et godt indtryk af Bilbao på den eftermiddag og aften som man har til rådighed.

Afstand: 11 Km

HØJDEPROFILm
BilbaoLezama
Dag 9.- Bilbao - Portugalete 19 Km

En stor del af ruten går gennem Bilbao’s forstæder samt langs den store havn.

Der vandres ofte i komfortabel afstand fra trafik og støj, på en nydelig anlagt sti, hvorfra man har en dejligt udsigt over fjorden, havnen og byen.
Senere cykes ofte i komfortabel afstand fra trafik og støj, på en nydelig anlagt sti, hvorfra man har en dejligt udsigt over fjorden, havnen og byen. Herfra kan man også betragte det særegne og perforerede landskab som vidner om den enorme minedrift som indtil for få år siden, var områdets hovedintægtskilde. 

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
PortugaleteBilbao
Dag 10.- Portugalete - Castro Urdiales 26 Km

Har du vandret fra Hondarribia eller San Sebastian byder denne etape på et kærkommen gensyn med kysten og havet. Før Pobeña går turen via en går Caminoen via en pænt anlagt sti. Efter Pobeña er det en smuk etape langs en 'via verde', helt ude mod havet. 

På denne etape forlades Baskerlandet, og de næste mange etaper vil være langs den smukke kyst i regionen Cantabrien.

Castro Urdiales er en gammel fiskerby, der har en asmosfærefyldt gammel bydel og idyllisk havn.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
Castro UrdialesPortugalete
Dag 11.- Castro Urdiales - Laredo 25 Km

Caminoen fører blandt andet forbi ruinerne af et middelalderslot. En parallel camino fører gennem en eucalyptus-skov, som alternativ til den officielle camino tæt på motorvejen, hvilken de fleste foretrækker.

Du har to valg af ruter. Den officielle er på 37 km., men denne kan forkortes til ca. 25 km. Fordele og ulemper samt praktisk råd fremgår af vores guidebog.

Laredo er en meget populær badeby. og den lange strand er også yderst indbydende. Herudover findes der gode restauranter og en hyggelig gammel bydel.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
LaredoCastro Urdiales
Dag 12.- Laredo - Güemes 29 Km

Dagen indledes med en kort sejltur til Santoña. Herfra går turen gennem et stort naturreservet og langs nogle af Nordspaniens smukkeste strande. Noja er en stor ferieby, med lækre strande og et livligt sommerliv. Fra Noja går Caminoen en smule ind i landet til den lille by, Güemes.

Afstand: 29 Km

HØJDEPROFILm
GüemesLaredo
Dag 13.- Güemes - Santander 12 Km

Etapen er komfortable, flad og kort, da de sidste kilometer over bugten fra Somo til Santander er med båd.

Dermed vil du have god tid til at nyde Santander. Mange sommer-vandre/cykel-gæster foretrækker at bo et par dage i en af de hyggeligt sommerbyer tæt på Santander, med fantastiske strande, hvilket bestemt kan anbefales - måske med en ekstra overnatning eller to, som afslutning på turen eller som hviledag. Santander ligger i kort afstand til de steder vi benytter og der er derfor rig mulighed for at opleve byen alligevel. I og omkring Santander er der masser af interessant sightseeing og Spain is More kan være behjælpelig både med billeje og guidede ture.

Afstand: 12 Km

HØJDEPROFILm
SantanderGüemes
Dag 14.- x a y 10 Km

Afstand: 10 Km

Dag 15.- Hjemrejse

Hjemrejse fra Santander.

Rejsen inkluderer

fra 10.400 DKK/pers.Per person i delt dobbeltværelse

Tillæg for enkeltværelse: 2.300 DKK

Inklusiv
 1. 13 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 13 x morgenmad.
 3. Fly København/ Billund/ Aalborg/ Hamburg til Bilbao t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Bilbao til Hondarribia.
 5. Transport fra Santander til Bilbao.
 6. Spain is Mores digitale guidebog.
 7. Pilgrimspas.
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.
 10. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). 
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation.
 2. Transport fra hotel i Bilbao til Bilbao's lufthavn (taxi ca. 25€ - bus ca. 8€). 
 3. Sommer: 15. juli til 30. september er absolut højsæson. I modsætning til den franske rute er hotellerne fyldte med sommer- og badegæster, hvorfor prisen på overnatninger stiger betragtelig. Forvent et pristillæg på ca. 1400 kr/person i den periode.
Muligt/Valgfrit
 1. Gør din Camino personlig: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris: 1000 kr/stk. Máx: 15 kgs./bagage.
 3. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 7 % af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Anmod om tilbud

Fortæl os dine præferencer, og vi sender dig et tilpasset tilbud til din næste ferie.

Pris fra / Per person i delt dobbeltværelse

10.400 DKK

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Pris fra / Per person i delt dobbeltværelse

10.400 DKK

Book nu

Vores blog

Se flere blogindlæg