Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

4.9

Camino del Norte (Santander - Gijón)

Camino del Norte (Santander - Gijón)

Camino del Norte

Camino del Norte langs den spanske nordkyst er en malerisk oplevelse. Med havet på den ene side og bjergene på den anden, vil Camino del Norte opfylde ethvert behov hos naturelskere. Kystruten går gennem smukke byer som San Sebastian, Bilbao, Santander og Gijón samt en lang række idylliske kystbyer. Udover de smukke byer brydes klippekysten af nogle af Spaniens lækreste strande. En komplet oplevelse.

 • fra 11100 DKK/pers.
 • 209 Km
 • 9 overnatninger inkl. fly m.m.
 • Sværhedsgrad
  ?
  OBS : ingen steder, på nogen Camino, vandres/cykles langs stejle klippesider!

  1: Meget let. Flad og uden nævneværdige stigninger. Gode og oftest brede stier.

  2: Let. Flad med enkelte stigninger. Gode og ofte brede stier

  3: Medium. Lettere kuperet, evt. længere afstande mellem servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier.

  4: Medium/Hård. Længere, stejlere stigninger, eventuelt med få servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier. 

  5: Hård. Lang(e) stigning(er), evt. få faciliteter. Meget kuperet. Gode, af og til smalle stier.
 • Natur

Caminovandring fra Santander til Gijón

Denne sektion af Caminoen byder på en af spaniens smukkeste kysttrækninger og ikke mindst nogle af Spaniens mest charmerende fiskeri- og badebyer. Om sommeren emmer her af atmosfære, da området er et af Spaniernes foretrukne ferieområder. Maden er fantastisk, naturen imponerende og oplevelserne utallige. Som det eneste sted i Europa er der kun er små 30 km. mellem knap 2 km. høje bjergtinder og kysten.

På denne pilgrimsvandring opleves etape 13 - 21 af de 35 etaper som udgør Spain is More's Camino-del-Norte pilgrimstur til Santiago de Compostela. 

Gør din rejse personlig! Spain is More tilbyder og garanterer følgende på denne rejse:

✔ Rejs hver dag midt marts til ultimo oktober.

Bagagetransport fra hotel til hotel kan tilkøbes.

Pilgrimspas inklusiv.

✔ Hoteller – altid med eget bad – udvalgt efter placering, service og autentisk charme.

✔ Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Muligt at kombinere denne tur med andre rejser.

✔ Opdeling af etaperne: Ja, altid!

Inklusiv

fra 11.100 DKK/pers.Per person i delt dobbeltværelse.

Tillæg for enkeltværelse: 1.600 DKK

Inklusiv
 1. 9 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 9 x morgenmad.
 3. Fly København/ Billund/ Aalborg/ Hamburg - Bilbao eller Madrid t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Bilbao/Madrid til Santander.
 5. Transport fra Gijón til Bilbao/Madrid.
 6. Spain is Mores digitale guidebog
 7. Pilgrimspas.
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.
 10. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.).
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation.
 2. Eks. transport fra lufthavnen i Madrid til togstationen. Her koster metro ca. 5€. Taxi ca. 30€. 
 3. Sommer: 1. juli til 30. september er absolut højsæson. I modsætning til den franske rute er hotellerne fyldte med sommer- og badegæster, hvorfor prisen på overnatninger stiger betragtelig. Forvent et pristillæg på op til 800 kr/person i den periode.
Muligt/Valgfrit
 1. Gør din Camino personlig: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris: 750 kr/stk. Máx: 15 kgs./bagage.
 3. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 7 % af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.
Beskrivelse

Caminoen mellem Santander og Gijón

Strækningen fra Santander til Gijón er et sandt overflødighedshorn af det bedste af Nordspanien - fantastiske badestande, idylliske fiskerbyer, masser af traditioner, smuk natur og historiske monumenter.

Højdepunkterne er mange og oplevelserne autentiske. Maden er i verdensklasse, og naturmæssigt bliver det næppe smukkere. Terrænmæssigt er strækningen meget varieret, dog uden at blive decideret svær. Der er rig mulighed for, de fleste dage, at dele etaperne op, såfremt dette ønskes. Kort sagt kan denne strækning byde på alt det, som man måtte ønske sig af en ferie i Nordspanien.

Detaljeret rejseplan
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Santander

Du ankommer til Cantabriens største by, Santander, typisk via tog eller bus fra enten Bilbao eller Madrid. Santander er en yderst smukt beliggende storby og er også en meget populær ferieby. Stranden El Sadinero tiltrækker tusindvis af badegæster om sommeren, som ynder at gå aftentur ved La Magdalena Paladset eller langs den skønne havnepromenade. Storbanken Banco Santander støtter alt, hvor de har hovedsæde, hvilket har givet Santander en bred vifte af kulturtilbud. En storbrand i 1941 gjorde at byen ikke har nogen gammel bydel, som mange andre storbyer i Spanien, men den nye by er nydeligt anlagt og har til trods rigtig meget at byde på.

Dag 2.- Santander - Santillana del Mar7 Km

Et lille smalsporet tog transporterer dig gennem Santanders relativt kedelige forstæder og industrikvarterer. Efter ca. 20 min. i tog ser man de frodige grønne nuancer, som vil være karakteristiske for resten af turen.

Man kan vælge at stå af toget to steder, alt afhængig af hvor langt man ønsker at vandre - og hvornår man er kommet fra Santander. Togbilletten købes på stationen (ej inkl. - ca. 3€/person), men vi vedlægger en køreplan. Du kan således selv bestemme hvor lang tid du vil bruge i Santander inden vandreturen begynder.

Alt afhængig af hvor du vælger at stige af toget går du enten 7 eller 18 km. De praktiske 'hvordan-informationer´ vil fremgå af Spain is More guidebogen som modtages før afrejse. Her forklares hvordan man lettest og smukkest muligt når til Santillana del Mar, da floder og infrastruktur har gjort at pilgrimme kan komme på en betragtelig omvej.

Santillana del Mar blev grundlagt i det 9. århundrede af munke, der bragte relikvier af St. Juliana og byggede et kapel og et lille kloster på dette sted. Klostret er siden blevet udvidet gennem forskellige donationer. Kirke Santa Juliana er romansk fra det 12. århundrede. Byen Santillana del Mar er et monument i sig selv og gå rundt i labyrint af gader med herregårde og slotte godt et andet besøg værd.

Desuden er det muligt at besøge Altamira hulerne, lige uden for Santillana del Mar. En af verdens vigtigste arkitektoniske fund, med sine 17.000 gamle hulemalerier.

Dag 3.- Santillana del Mar - Comillas 22 Km

En herlig etape, helt tæt på havet, langs den smukke kyst. Etapen bevæger sig gennem grønne og konstant bakkede landsakber. Et par gange 'snuser' man til lækre strande for igen at begive sig opad til skønne udsigtspunkter. Der ligger flere hyggelige landsbyer undervejs, hvor man oplever det meget autentiske bagland, hvor landsbylivet går sin daglige gang.

Comillas var, sammen med Santander, et af de mest prestigefyldte steder at holde sommerferie i det 19 århundrede og utallige rige familier fra Spanien byggede enorme sommerhuse her. Mest kendt er El Capricho, som er tegnet er Barcelona-arkitekten Antoni Gaudi.

Afstand: 22 Km

HØJDEPROFILm
ComillasSantillana del Mar
Dag 4.- Comillas - Serdio 20 Km

Tre floder krydses på dagens etape, som er den sidste i Cantabria regionen. 

Før San Vicente de la Barquera kan det anbefales at tage en lille omvej gennem det vidunderlige naturreservat, Oyambre. San Vicente de la Barquera, er en dejlig lille fiskerby.

Unquera er en by strategisk placeret, med en privilegeret beliggenhed, med strand og bjerge inden for få kilometer. Fra udmundingen af ​​floden Deva i Det Cantabriske hav til Picos de Europa-bjergene, er kun 30 kilometer.

Fra sit udspring i Picos de Europa, snor Deva-floden sig 62 kilometer gennem Liébana og Hermida slugten, inden den rammer flodmundingen i Unquera, hvilket skaber en naturlig grænse mellem regionerne Cantabrien og Asturien.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
SerdioComillas
Dag 5.- Serdio - Llanes 29 Km

Turen langs den østlige kyststrækning i Asturien er let bakket, med masser af smukke udsigtspunkter over kysten. Mellem klipperne ligger nogle af de mest gemte, men samtidig smukkeste strande i hele Asturien. 

Før Llanes findes et interessant geologisk fænomen, Los Bufones. På dage med oprørt hav, presser vandet sig med stor kraft gennem smalle sprækker i klipperne, og skaber en imponerende lyd og en op til 20 meter høj gejserlignende vandsøjle op i luften.

Llanes er en af nordkystens hyggeligste og mest populære sommerbyer. Lærkre strande, god mad, en hyggelig havn og en atmosfærfyldt gammel bydel er den ideelle cocktail.

Etapen er lang og bakket, og det kan anbefales at dele etapen i to med en ekstra overnatning cirka midtvejs. En mulighed er også at dele denne og morgendagens lange etape op i i alt 3 etaper.

Afstand: 29 Km

HØJDEPROFILm
LlanesSerdio
Dag 6.- Llanes - Ribadesella 31 Km

Strækningen mellem Asturiens to mest kendte badebyer, er i de senere år blivet gjort markant mere attraktiv, gennem massive investeringer. Det er en kuperet etape, som de fleste vælge at dele op i to - eller dele denne og gårsdagen etape op i tre! Det er samtidig en af de smukkeste camino-strækning og alene de første 10-12 km. passeres hele 10 strande, hvor den ene er smukkere end den anden. Herefter bevæger turen sig lidt ind i landet, inden etapen igen når kysten lidt før Ribadesella. 

Ribadesella er en herlig sommerby med en lækker strand, gode restauranter og et hyggeligt centrum. Byen er også hjemby for en af Spaniens største festivaller, El descenso de Sella, hvor tusindevis samles hvert år i den første weekend i august, til det årlige kano- og kajkaløb på Sellafloden. Vi kan derfor ikke tilbyde overnatning i Ribadesella i dagene deromkring, da alt er optaget mange måneder i forvejen.

Bare nogle få hundrede meter fra Ribadesella kan man opleve nogle af de bedst bevarede hulemalerier i verden, malet for ca. 20.000 år siden. Et spændende indblik i urmenneskets hverdag og kunnen. I tilknytning til hulerne ligger et interessant museum om menneskets udvikling og evolution, som både er enormt lærerigt og fascinerende.

Forslag til forlængelse af turen:  Kanotur på Sella-floden, ’Barrancos-tur i bjergene eller andre aktiviteter? Ved at tilføje en overnatning i Ribadesella findes der en masse muligheder for spændende aktiviteter, da området er det sted i Europa hvor bjerg og kyst er tættest på hinanden, med en afstand på under 30 km.

Afstand: 31 Km

HØJDEPROFILm
RibadesellaLlanes
Dag 7.- Ribadesella - Colunga 23 Km

Her kommer en helt personlig og subjektiv vurdering af denne etape. Men netop denne etape hører til undertegnedes favoritter. Dels tager den udgangspunkt i den smukke by Ribadesella og dels passeres et par af vores egne favorit strande i Asturien. Og ikke bare det, også et par af vores absolutte favoritrestauranter, hvor man bestemt bør forkæle sig med en god frokost. 

Etapen er endnu en lækkerbidsken for naturelskere, hvor I bl.a. vandrer langs tre af Nordspaniens lækreste strande. Næsten 5 km. af strækningen, kan vandres med fødderne i vandkanten og man bør ikke snyde sig selv for en frokost på en af de i guidebogen anbefalede rrestauranter. Der vandres med den smukkeste havudsigt på den ene hånd og det idylliske grønne landskab med bjergene i baggrunden, på den anden. En fantastisk etape!

Caminoen er følger for det meste kysten på nærmeste hold, terrænet er moderat, udsigtspunkterne rigtig mange og de små byer er så autentiske og charmerende som man kun kan drømme om.

Prikken over i'et er så at gå på opdagelse efter de forstende dinossaurusspor, som kan findes langs kysten - ellerbesøge det interessante dinosaurusmuseum i Colunga.

Afstand: 23 Km

HØJDEPROFILm
ColungaRibadesella
Dag 8.- Colunga - Villaviciosa 18 Km

En forholdsvis hård etape, i et bakket terræn gennem de store skove. Etapen er til gengæld relativ kort. Villaviciosa er kendt for sin sidra-produktion, og et par producenter kan besøges. Kan du slet ikke få strand nok, kan vejen lægges forbi den fantastiske Rodiles-strand, hvor der også er et par gode restauranter. 

Ikke langt fra Villaviciosa ligger der en lille idyllisk fiskerlandsby, med et rigtig gode restauranter. Det er dog nødvendigt med taxe eller bus hertil. 

Afstand: 18 Km

HØJDEPROFILm
VillaviciosaColunga
Dag 9.- Villaviciosa - Gijón 29 Km

Etapen er den hårdeste etape på Camino del Norte, med to meget lange stigninger. Etapen kan deles med en overnatning ca. 10 km. før Gijón. Alternativt giver vores guidebog et par fif til, hvor man kan lade sig transporte hen, for at få den smukkeste del af etapen med, og samtidig gøre den overkommelig for de fleste.

Gijón er en by, der har masser at tilbyde, og byen er en af de smukkeste og mest levende langs nordkysten. Masser af gode restauranter, shopping og spændende oplevelser gør byen til en interessant turistby. Hvis vejret tillader det, er stranden og den smukke promenade altid et spændende sted at opholde sig.

Den gamle by er smuk og vel vedligeholdt, og om aftenen vil du opleve mange hælde sidra fra de grønne flasker. Det kan bestemt anbefales at tilføje en ekstra dag i byen. 

Afstand: 29 Km

HØJDEPROFILm
GijónVillaviciosa
Dag 10.- Hjemrejse