Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Francés(Logroño - León)

Kort Camino Francés: Logroño - León

Pilgrimsvandring mellem Spaniens smukkeste katedraler

Caminoen mellem Logroño og León, adskiller sig i flere henseender fra strækningerne før Logroño og efter León. Både historisk, kulturelt, gastronomisk og ikke mindst naturmæssigt, er denne del af Caminoen særegen. Turen varierer fra de smukke bløde bakker beklædt med vinstokke og nåleskove i La Rioja til den enorme slette mellem Burgos og León, med utallige små autentiske landsbyer. 

Din rejse starter i Logroño, Rioja-vinens hjerte, hvor vinmarkerne forener skønhed med traditioner. På din vej gennem de enorme sletter i Castilla møder du historiefyldte landsbyer. Nyd et ideelt klima, karakteriseret ved flere solskinsdage og en tørrere atmosfære end andre dele af ruten. Derfor en strækning, som mange vandrer tidligt og sent på året.

Lad de varierede landskaber betage dig. Fra La Riojas bakker til de endeløse marker i Castilla-León regionen, byder hver etape på denne Camino på unikke panoramaudsigter. Steder som Burgos, med sin imponerende gotiske katedral, tilføjer en rig kulturarv til din tur.

Ved ankomsten til León byder byens storslåede gotiske katedral dig velkommen. Her kan du slappe af og nyde de lokale traditioner, gå på opdagelse i de brostensbelagte gader og smage regionens gastronomi.

I León ligger Spain is More's kontor, hvor vi gerne byder på en kop kaffe, så vi kan høre om din tur. Alle vores anbefalinger til din caminovandring, har vi samlet i dit personlige guidemateriale, som du modtager før afrejse. Her fortæller vi om alle vores erfaring og anbefalinger til opleveler, restauranter, egnsretter, ruteinformation og praktiske råd. Desuden oplysninger om vores nødnummer, hvorved du altid har os ved hånden, såfremt det måtte vise sig nødvendigt!

 

Spain is More tilbyder:

Gør din rejse personlig! Spain is More tilbyder og garanterer følgende på denne rejse: 

✔ Rejs hver dag året rundt.

✔ Husk! Etaperne kan tilpasses dine behov.

✔ Nøje udvalgte Hoteller, altid med privat badeværelse.

✔ Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Tilføj bagagetransport (se tillægspris under 'mulig/valgfrit').


Gå ikke glip af...

✔ Spis tapas og pinchos i Logroños berømte tapas-gade. Guidematerialet viser dig de helt rigtige tapas-barer. Vi kan arrangere et besøg en vingård inkl. smagning i gåafstand fra Logroño centrum.

✔ Besøg Yuso og Suso klostrene, som blev erklæret for verdensarv i 1997. Kræver ekstra overnatning/hviledag i enten i Nájera eller Santo Domingo de la Calzada.

✔ Udforsk de kulturelle vidundere i byen Burgos. En ekstra overnatning - eller hviledag kan anbefales.

✔ Den smukke by León med dens monumenter og livlige vin- og tapasscene. En ekstra overnatning anbefales.

 

Læs mere om Camino Francés: Afstande, terræn, vejr og gode råd.

Inklusiv
 1. 13 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 13 x morgenmad.
 3. Fly København - Madrid t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Madrid til Logroño. 
 5. Transport fra León til Madrid.
 6. Spain is Mores digitale guidebog.
 7. Pilgrimspas.
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.

  *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.).
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation. 
Muligt/Valgfrit
 1. Personliggør din Camino: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris ved foreslåede etapedeling, 750 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i eksempelvis, Madrid, Logroño, León eller Bilbao kan tilkøbes.
 4. Trykt guide. Hvis du foretrækker den trykte guide, kan den købes for 30 euro pr. eksemplar. (Du kan tilføje det, når du køber rejsen).
 5. Transport fra hotel til lufthavn på afrejsedagen.
 6. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 7. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforskring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en års-rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring. 

Camino Francés

(Logroño - León)

fra
9.300 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.200 DKK

Dagsprogram

Logroño - León

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst Logroño

 

Du ankommer til Logroño med bus eller tog fra enten Madrid, Bilbao eller Barcelona, alt afhængig af din flyrejse.

Omkring Ebro-flodens bredder ligger Logroño, som gennem århundrede har været en vigtig korsvej for "Camino de Santiago". I Logroño du vil bo på et dejligt hotel i det historiske centrum. Området er flydt med monumenter, kringlede gader, butikker, barer samt torve, hvor du kan nyde byens berømte tapas. I Logroño, som er La Rioja's hovedstad, er vin selvfølgelig en stor del af hverdagen. I Spain is More's guidebog, som du modtager før afrejse, vil du finde et udvalg af de bedste restauranter, vinkældre og tapasbarer.

Dag 2.- Logroño - Nájera 29 Km

Parker og naturområder afslutter opholdet i Logroño og fra højsletten åbnes dørene til det bløde Rioja-landskab, fyldt med vinmarker.

Denne etape tager dig gennem hyggelige landsbyer til Najera, som hver især har forskellige traditioner, såsom keramik og vinproduktion. Bakkerne som du passerer giver udsigt over rækker af vinstokke, et smukt syn især i september, hvor høsten har nået sit højdepunkt.

Afstand: 29 Km

HØJDEPROFILm
NájeraLogroño
Dag 3.- Nájera - Sto. Domingo 21 Km

Målet Santo Domingo de la Calzada, en idyllisk og historisk landsby i området, Rioja Alta. Ruten går gennem den indbydende by Azofra.

På denne rute vil du vandre gennem enorme korn-marker da du herfra bevæger dig ind i et område som også er kendt som Europas madkammer. Santo Domingo er en levende by. Der er mange gode restauranter og en meget velbevaret bymidte, der tiltrækker mange turister hele året rundt. Hvis du vælger at tilbringe en ekstra dag i byen kan du få tid til at opleve de verdensberømte kloste som ligger i kort afstad derfra. Spain is More kan være behjælpelig med at arrangere en spændende tur hertil.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
Sto. DomingoNájera
Dag 4.- Sto. Domingo - Belorado 21 Km

På dagens etape går man for første gang ind i Castilla-Leon regionen. Herfra og resten af caminoen til León, vil du passerer gennem de åbne vider på den enorme Meseta-slette som strækker sig næsten helt til Madrid mod syd og til Astorga i vest. Det næste mål er Belorado, der ligger ved foden af et højdedrag, hvor gamle grotter og ruiner af et mytisk slot stadig kan ses.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
BeloradoSto. Domingo
Dag 5.- Belorado - San Juan de Ortega 25 Km

Dagens etape passerer flere interessante monumenter såsom Virgen de la Peña kirken, som er gravet ud i klipperne samt nogle ganske velplacerede borge (ruiner).

Denne del af rejsen passerer gennem bakkede landskaber og store skove (i store træk de sidste skove inden du når den anden side af León).

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
San Juan de OrtegaBelorado
Dag 6.- San Juan de Ortega - Burgos 26 Km

Den første del af turen går gennem en lille fyrreskov før du stifter bekendskab med Burgos forstæder.

I Atapuerca, lidt før Burgos, ligger en af verdens vigtigste arkæologiske udgravninger. Her har man fundet et af verdens ælste skeletter, samt utallige forhistoriske objekter. Disse udstilles på museet 'Evolucion Humana' (museet for menneskets udvikling) i Burgos - et ganske spændende og lærerigt besøg.

Burgos blev grundlagt i år 884 og dets historiske arv er stor og spændende. Byen er fyldt med monumenter og med den gotiske katedral som byens kronjuvel. Faktisk blev katedralen i Burgos en UNESCO-monument allerede i 1984. Burgos har et unikt middelalderligt udtryk med mange hyggelige torve og pladser.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
BurgosSan Juan de Ortega
Dag 7.- Burgos - Hontanas 31 Km

Dagens etape går gennem et nærmest ubeboet område, hvor kun din skygge og eventuelt andre pilgrimme vil være at finde. Du vil opleve smukke, dog ofte tørre landskaber og nærmest middelalderlige byer, som har gjort Caminoen så legendarisk. En rigtig camino-etape uden store forstyrrelser.

Afstand: 31 Km

HØJDEPROFILm
HontanasBurgos
Dag 8.- Hontanas - Fromista 32 Km

En dag uden skygge eller læ fra træerne, en ofte bagende sol eller piskende regn, en hård vind eller det mest fantastiske forårs-, sommer- eller efterårsvejr. Man kan aldrig vide, men uden træer i et fladt terræn, er man uden beskyttelse for hvad end vejret måtte bringe. Turen har sine momenter som naturmæssigt kandiderer til en af hele turens højdepunkter. Omrking Castrojeriz og den senere opstigning til bakketoppene åbner landskabet op til en region som er kendt for sit korn, storke, store dueflokke og værdifulde kunst.

BEMÆRK: Disse to lange etaper, kan opdeles i tre etaper, hvis afstandene synes for lange.

Afstand: 32 Km

HØJDEPROFILm
FromistaHontanas
Dag 9.- Fromista - Carrion de los Condes 19 Km

En fortsættelse af gårsdagens etape med samme natur og enkelte mindre landsbyer, hvor man kan opleve hvordan Spanien også kan være. Landsbyer hvor livet går sin stille gang og hvor hverdagen går med at passe dyrene og sine afgrøder, samt selvfølgelig tage sig godt af pilgrimmene. Etapens kulturelle højdepunkt er Santa María la Blanca kirken som i sin tid tilhørte tempelridderne.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
Carrion de los CondesFromista
Dag 10.- Carrion de los Condes - Moratinos 28 Km

På denne etape kan en af turens mest interessante kloste besøges og hvis du reservere din tur tidligt, er det sandsynligt at du overnatter på dette kloster.

Afstand: 28 Km

HØJDEPROFILm
MoratinosCarrion de los Condes
Dag 11.- Moratinos - Burgo Ranero 25 Km

Ruten fortsætter gennem uendelige marker, indtil du når Sahagún, som er et vigtig pilgrimsstop med interessante klostre, kirker og en fantastisk romersk bro.

Korn, majs, solsikke og mange andre afgrøder farver landskabet på denne etape. I luften findes storke, ørne og masser af andre fugle og alt i alt er ruten idyllisk og landlig. Ruten går gennem flere typiske byer, der sandsynligvis ikke ville eksistere, hvis det ikke var for El Camino.

 

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
SahagunMoratinos
Dag 12.- El Burgo Ranero - Mansilla 19 Km

Caminoen følger rækken af træer som er plantet langs ruten hele vejen til Reliegos y Mansilla. I disse landsbyer vil du opleve mange kældre, der er hugget ud af bakkerne. Disse blev traditionelt brugt til at modne vin, men i dag bruges disse fortrinsvis til restauranter eller private bodegaer hvor venner mødes.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
MansillaEl Burgo Ranero
Dag 13.- Mansilla - León 19 Km

Sidste etape til León. De første par kilometer efter Mansilla er temmelig fladt og landligt. Senere bliver det bakket og på toppen af den sidste bakke før León har du en smuk udsigt over byen med den enorme katedral i midten. Denne fungerer som pejlemærke de sidste kilometer til centrum.

Den gamle romerske hovedstad er en af ​​de vigtigste byer på pilgrimsruten. I 910 blev León hovedstad i det rige som senere blev til det Spanien, som vi kender i dag. Den middelalderlige betydning af byen afspejles i de mange monumenter såsom San Marcos, katedralen, San Isidoro, hvor flere gamle konger er begravet.
Byen er fyldt med tapas barer og indbydende torve og pladser, hvorfra du kan "nyde" synet af flere andre pilgrimme med ømme fødderejse.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
LeónMansilla
Dag 14.- León

Turen går med bus eller tog fra León til Madrid og videre til din bestemmelseslufthavn.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg