Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Gastronomi og oplevelsesrejse gennem Nordspanien

Kort Gastronomi og oplevelsesrejse gennem Nordspanien

9 dage med nye smagsoplevelser og sanseindtryk

Oplev Nordspaniens gastronomiske specialiteter, på en vidunderlig rejse gennem nogle af området smukkeste egne, som vil efterlade dig målløs.

Nyd Laguardias gamle bydel, fyldt med pragt og historie, som tilmed gemmer på en masse spændene skatte, der vil overraske dig. Oplev en af de mest dyrebare skatte der er resultatet af byens geografiske placering, klimaet og håndværket: Vinproduktionen.

Træk vejret i den friske luft i León, et obligatorisk stop på den franske Camino de Santiago. Glæd dig selv med en gåtur gennem den gamle bydel, mens du nyder Leonesiske tapas med en god lokal vin.

Herfra går turen nordpå til Llanes, som nærmest tilhører en helt anden verden. Denne charmerende fisker- og badeby er kendt for sin hyggelige gamle bydel, sin atmosfærefyldte havn og ikke mindst sine strande. For de rastløse kan opholdet kombineres med en bred vifte af adventure aktiviteter, såsom kano/kajak-ture, surfkursus mv.

For at fuldføre denne gastronomiske rute, skal man selvfølgelig besøge gastronomiens højborg, San Sebastián. Pintxos, monumenter, strande og selvfølgelig byens restauranter, vil gøre turen og oplevelsen uforglemmelig.

Inklusiv
 1. 8 x overnatninger i dobbeltværelse på hoteller udvalgt for deres kvalitet, beliggenhed og autentiske charme.
 2. 8 x Morgenmad.
 3. Fly t/r København/Hamburg/Billund til Bilbao - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*.
 4. Billeje alle dage - kategori: Ford Fiesta, Renault Clio el. lignende (inkl. fri kilometer, skatter, afgifter og basisforsikring).
 5. Digitale guidebog med skriftlige anbefalinger guide steder at se, restauranter og seværdigheder mv.
 6. 24/7 nødtelefonnummer under rejsen.
 7. Skatter inkluderet.
Ej inklusiv
 1. Vær opmærksom på, at priserne i juli og august (samt påske) typisk vil være ca. 1.000 kr./person højere.
Muligt/Valgfrit
 1. Gør din rejse personlig: Udvid opholdet, tilføj spændende og autentiske oplevelser mv.
 2. Billeje: Sig til såfremt du ønsker en anden bilkategori.
 3. Forlængelse af ophold i byerne kan arrangeres.s 
 4. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 7 % af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.

Gastronomi og oplevelsesrejse gennem Nordspanien

fra
11.200 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 1.900 DKK

Dagsprogram

Gastronomi og oplevelsesrejse gennem Nordspanien

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1: Ankomst til Laguardia

Efter ankomst til Bilbao's lufthavn afhentes bilen og der køres herefter ca. 1 time sydpå til Laguardia

Laguadia er en fantastisk lille borg-by midt i Rioja Alavesa vindistriktet, og i løbet af de næste dage har man alt hvad man måtte ønske sig af en rejse med gastronien i højsædet; lækker mad, ro og fred, vin i verdensklasse, spa sessioner, historie, natur. Altsammen fra et herligt hotel midt i den charmerende by. 

Dag 2: Laguardia

Laguardias oprindelige navn var "Guardia de Navarra" (~(kongeriget) Navarras vagt), på grund af sin strategiske position mellem Castillien og Navarra, som dengang var to forskellige lande. 

Størstedelen af Laguardias smukke bymure blev bygget i det 13. århundrede, men i det nittende århundrede blev de slemt beskadiget på grund af krige. Til trods har byen bevaret det middelalderlige udtryk, som i dag gør byen så særlig.

Vinkulturen lever i bedste velgående og byen er undermineret af huler og kældre, som tidligere blev brugt til opbevaring og lagring af vinene. Omkring Laguardia ligger nogle af de mest kendte Rioja vinhuse, ofte tegnet af kendte arkitekter. 

I Spain is More's guidebog findes meget mere information om Laguadia, byens mange anbefalelsesværdige restauranter og andre seværdigheder.

Dag 3: León

Fra Laguardia går turen vestpå langs den berømte Camino de Santiago, gennem de smukke byer Burgos.

I León kan man eksempelvis opleve en af de smukkeste og mest atmosfærefyldte gamle bydele i Spanien, El Barrio Humedo. Den gamle bydel er kendt for sine enormt mange tapasbarer og unikke atmosfære efter mørkest frembrud. 

León-regionens gastronomi er varieret og konsekvens i sin brug af kvalitetsråvarer. Kød, pølser og grøntsager er grundet områdets klima helt naturlige ingridienser. Vinproduktionen er en konstant voksende industri, hvor et par af 'niche-områderne' vinder stor popularitets; Tierras de León' og de populære vine fra El Bierzo.

Dag 4: León og omegn

Området bugner af oplevelser. Hvad med en tur til 'Las Médulas'? Dette særprægede UNESCO-fredede sted, har sin særegne form grundet romernes søgen efter guld i området. Der findes masser af smukke vandreture, et spændende museeum. Man kan på samme tid benytte muligheden for at besøge et par af Bierzos smukke landsbyer. I Spain is More's guidebog finder du meget mere information om gode restauranter og de anbefalelsesværdige landsbyer. 

Andre muligheder kunne være at besøge byen León, vandreture i bjergene eller måske langs den franske camino-rute!. 

Dag 5 & 6: Llanes

Turen går nu til Llanes, ved den spanske nordkyst, hvor du har to overnatninger i denne charmerende bade- og fikerby.

Llanes ligger i Asturien, som er kendt i hele Spanien for sine egnsretter. Særligt 'Fabada' som er en gryderet med bønner og lokale pølser, er et must når området besøges. Det drikker lokalbefolkning med cider (cidra). Llanes er en by fuld af atmosfære, som vil overraske dig.

For de eventyrlystne er Llanes ideel. Der findes en bred vifte af aktiviteter såsom surfing, kanosejlads, golf, vandreture ... Og hvis det, du søger, er at slappe af, kan det passende ske på nogle af byens og områdets smukke strande, som er blandt de bedste i hele Spanien. 

Det lækre hotel ligger midt i byen, og tæt på stranden. 

Dag 7: Ankomst til San Sebastián

Turen rundt i Nordspanien fortsætter langs en af de smukkeste kysstrækinger i Europa, fra Llanes og østpå til San Sebastian
Undervejs passeres smukke landsbyer, helt unik natur, spændende storbyer, imponerende strande, du kan snuse til både havluft og bjegluft, du kan vandre i underjordiske huler eller surfe på bølgen blå. Mulighederne er utallige.

Før du ankommer til San Sebastian kører du gennem Bilbao. Baskerlandets største by. Sammenlignet med det aristokratiske San Sebastian, har Bilbao altid været betragtet som den grimme, industrielle søster. Tingene ændrede sig, da Bilbao blev valgt som hjemsted for det storslåede, moderne og futuristiske Guggenheim museum.

San Sebastian, findes der noget bedre sted at afslutte din gastro-tur gennem Nordspanien? Næppe!. Gastronomiens højborg med et væld at lækre pinchos/tapas-barer, michelin restauranter og et generelt gastronomisk niveau, som er svært at finde andre steder. Derudover er San Sebastian en herlig by med lækre strande, en facinerende gammel bydel, gode butikker og masser af atmosfære og mulighed for spændende aktiviteter. Var det noget med et madlavningskursus, som giver indblik de madlavningsmæssige hemmeligheder? 

Dag 8: San Sebastián

En vidunderlig by og en vellykket blanding af det traditionelle og det moderne. Byen er en af de hotteste kulinariske destinationer i verden, og Baskerlandet har en meget høj koncentration af Michelin-stjernede restauranter. Faktisk er den vigtigste attraktion i denne smukke by det udsøgte køkken og atmosfæren. De dejlige vidtrækkende sandstrande og de spændende attraktioner, gør byen og området til et yndet feriemål. 

Dag 9: Hjemrejse

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg