Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Cykelferie Camino Portugues, Kystruten (Porto - Santiago)

Kort Camino Portugués: Porto - Santiago

274 km. enestående cykelferie langs Atlanterhavet og gennem det frodige, grønne Galicien

Cykelferie på Caminoen fra Porto til Santiago (kystruten)

Den Portugisiske Camino de Santiago langs kysten (El Camino de Santiago Portugues por la Costa), har i århundreder været kendt som en vigtig religiøs og spirituel pilgrimsrute til Santiago de Compostela, hvis man som pilgrim vil besøge Sankt Jakobs gravsted i Katedralen i Santiago. Efter i en årrække at have været delvist glemt, måske i skyggen af den Franske Camino de Santiago, så har denne pilgrimsrute oplevet en nærmest eksplosiv interesse i de seneste par år. Dette er der flere forklaringer på, men den væsentligste er formentligt den helt enestående naturoplevelse det er, at vandre eller cykle langs Atlanterhavet. El Camino de Santiago Portugues por la Costa, er således ikke udelukkende en religiøs rejse, men i høj grad også en spirituel rejse gennem noget af den mest storslåede natur i Europa. Denne pilgrimsrute byder på så mange enestående, såvel historiske som naturmæssige oplevelser, at man helt sikkert vil erfare, hvad det vil sige at være pilgrim. Det er vist ikke for meget at påstå, at ingen pilgrim ankommer til Santiago de Compostela, uden at være blevet berørt både fysisk og mentalt af de storslåede oplevelser der venter dig på denne rute.

Fra Katedralen Sé i Portostarter din pilgrims rejse gennem Portos gamle kvarter med dets idylliske gader, hvorefter du følger Duero floden til dens udmunding ved Atlanterhavet. Efter denne smukke afsked med Porto,cykler du op langs Atlanterhavets kyst og med undtagelse af enkelt afstikkere, hvor ruten tager dig lidt ind i landet, så cykler du langs havet hele vejen til havnebyen Vigo.

Fra Vigo går ruten videre til bunden af fjorden, hvor du formentligt tager en lidt vemodig afsked med havet, inden du med nye forventninger og perspektiver fortsætter din pilgrimsfærd gennem Galicien. På din rejse gennem Spaniens nordvestligste region, vil du opleve et autentisk Galicien, hvor du ikke bare kommer gennem hyggelige landsbyer, prøver det berømmede galiciske køkken med dets enorme udbud af fisk og skaldyr, de udsøgte Albariño vine, men også, vil møde den lokale befolkning og den gæstfrihed der her udvises.

Vi har sammensat denne pilgrimsrute i forskellige etaper, hvor du har mulighed for enten at vandre, cykle eller en kombination af vandring og cykling.

Gør din rejse personlig! Spain is More tilbyder og garanterer følgende på denne rejse:

✔Rejs hver dag fra marts til november.

✔ Bagagetransport fra hotel til hotel kan tilkøbes.

✔ Pilgrimspas inklusiv.

✔Hoteller – altid med eget bad – udvalgt efter placering, service og autentisk charme.

✔Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔Opdeling af etaperne: Ja, af og til.

✔Dagstur til Finisterre.

Inklusiv
 1. 8 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 8 x morgenmad.
 3. Fly København/Hamburg til Madrid / Santiago til København/Hamburg - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*/**
 4. Spain is Mores digitale guidebog.
 5. Cykelleje.
 6. Cykeltasker. Vandtætte Ortlieb cykeltasker
 7. Bagagetransport fra hotel til hotel på cykeldage. (1. enhed af max 15 kg.)
 8. Pilgrimspas.
 9. Guided tur til Finisterre.
 10. 24/7 nødtelefonnummer.
 11. Skatter og afgifter.
 12. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). **Fra Santiago kun til København og Hamburg. Spørg vedr. rejser fra andre lufthavne.
Ej inklusiv
 1. Transport fra hotel i Santiago til Santiago lufthavn (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€). Bustider og placering af busstop fremgår af guidematerialet.
 2. Transport fra lufthavnenen i Porto til hotel i Porto centrum.
 3. City tax i Porto (2 euro/person/nat). Betales til hotellet.
 4. Cykelhjelm
Muligt/Valgfrit
 1. Porto:Vi anbefaler at tage en ekstra overnatning i Porto. Oplev en af de smukkeste og mest interessante byer i Portugal og få en gastronomisk og kulturel oplevelse ud over det sædvanlige.
 2. Las Islas Cies: Sejlbådstur med lokal kaptajn på Vigo fjord (La Ria de Vigo) Få en oplevelse for livet, når du besøger nogle af disse øer og nogle af smukkeste strande i verden. Spørg venligst for yderligere information.
 3. Afbestillingsforsikringfra Gouda: 7 % af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling).

Cykelferie Camino Portugues, Kystruten (Porto - Santiago)

fra
11.250 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.300 DKK

Dagsprogram

Porto - Santiago

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Porto

Efter ankomst til Porto vil du checke-in i dit hotel i centrum af Porto.

Din cykel vil være på hotellet når du ankommer.

Vi anbefaler at du klargør din cykel aftenen inden du begiver dig ud på din cykelferie. Du behøver blot at pakken din cykel ud, følge den medfølgende instruktion, og dernæst justere styret og pedalerne.

Bemærk: Vores cykler bliver leveret med vandtætte Ortlieb cykeltasker, en ekstra styrtaske til kamera eller personlige ejendele. Ekstra slange, pumpe og værktøj er inkluderet. 

Når du har klargjort din cykel, så anbefaler vi, at du nyder aftenen i denne storslåede portugisiske by. Portos gamle by centrum blev i 1996 erklæret for et UNESCO verdensnaturarv sted. Interessante monumenter, historie, byens smukke belligenhed og ikke mindst havneområdet er nogle af de steder du bør udforske inden starten på den pilgrimsrejse mod Santiago de Compostela.

Dag 2.- Porto - Povoa de Varzim 46 Km

Din første dag som pilgrim starter ved Katedralen Sé i hjertet af Portos gamle bydel. Med en fantastisk udsigt ud over Vila Nova de Gaia og Portvins husenes røde tegltage, starter din cykelrute ned gennem Portos gamle bydel. Herefter cykler du langs Duero floden og videre op langs Atlanterhavskysten. Denne cykelrute tager dig på smuk vis ud af Porto og du vil hurtigt opleve hvordan Atlanterhavet, vil sætte sit præg på din kommende pilgrimsrejse. Strækningen er uden nævneværdige stigninger, men dog forholdsvis lang, så vi anbefaler en frokostpause undervejs, inden du igen sætter dig i sadlen mod kystbyen Povoa de Varzim.

Afstand: 46 Km

HØJDEPROFILm
Povoa de VarzimPorto
Dag 3.- Povoa de Varzim - Viana do Castelo 44 Km

Denne cykeldag tager dig både lidt ind i landet, hvor du vil kunne opleve smukt vedligeholdte landsbyer, gamle kirker og smukke skovområder, men også langs den smukke portugisiske kyststrækning. Det er en lidt mere kuperet rute, uden at du dog kommer højere op end ca. 160m. Dagen slutter i den smukt renorede kystby Viana do Castelo.

Afstand: 44 Km

HØJDEPROFILm
Viana do CasteloPovoa de Varzim
Dag 4.- Viana do Castelo - Baiona 58 Km

Denne cykeldag er noget helt specielt, idet du i dag vil tage færgen fra Portugal til Spanien. Det er også din sidste dag langs den vidunderlige portugisiske kyst, så måske du også føler en smule vemod over at skulle sige farvel til al denne vidunderlige natur. Vi foreslår at du holder en lille pause ved Praia de Moledo, finder dig et sted på stranden eller på en af klipperne, kigger ud over havet, tager en dyb indånding og mindes de seneste dages oplevelser, inden du begiver dig de sidste par kilometer mod færgen i Caminha. Fra A Guarda til Baiona vil du cykle langs det sydlige Galiciens rå og ufatteligt smukke kyststrækning, hvor du virkeligt vil fornemme Atlanterhavets enorme kræfter.

Afstand: 58 Km

HØJDEPROFILm
BaionaViana do Castelo
Dag 5.- Baiona - Vigo 25 Km

Denne dag giver dig mulighed for at vælge mellem to forskellige pilgrimsruter.

Du kan enten vælge den traditionelle Camino der fører dig ind i landet, gennem smukke skovområder og til historiske monomenter, inden du kommer til Vigo. Du kan også vælge den ”nyere” Camino, der følger kysten og nogle af de smukke strande som de lokale spaniere benytter til dagligt. Denne rute har færre stigninger, men også nogle kortere strækninger, hvor du cykler langs landevejen. Distancen er nogenlunde den samme for begge ruter.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
VigoBaino
Dag 6.- Vigo - Caldas del Rey 58 Km

Efter den foregående dags kortere cykelrute, så venter der dig i dag en lidt længere rute. Fra dit hotel i Vigo vil du starte dagen med en lettere stigning, hvorefter du vil cykle langs den smukke ”La Ruta de Aqua”, med en fantastisk udsigt ud over Vigo fjord (La Ría de Vigo). Turen tager dig forbi Redondela og Pontevedra inden du ankommer til Caldas de Reis. Undervejs vil du cykle gennem et autentisk og utroligt smukt Galicien, hvor du både vil opleve skønne skovområder og små hyggelige landsbyer på din pilgrimsrejse.

Afstand: 58 Km

HØJDEPROFILm
Caldas de Reis Vigo
Dag 7.- Caldas del Rey - Santiago de Compostela 43 Km

Dette er den sidste dag på din pilgrimsfærd mod Santiago de Compostela. Uanset om det er din første pilgrimsrejse, eller om du har taget turen flere gange, så vil du utvivlsomt fornemme en helt speciel kontrast af spænding og samtidigt en uforklarlig ro i kroppen, jo nærmere du kommer Santiago.

Ruten fra Padrón til Santiago starter med at du cykler et stykke på landevejen, men ret hurtigt kommer du igen ind på de små og charmerende stier og veje, som du kender så godt fra de tidligere dage. Omkring syv kilometer fra Santiago kan du fra en bakketop se Katedralens to ikoniske spir for første gang, og herfra er der kun en vej mod målet i Santiago. Når du kommer ind på Plaza de Obradoiro foran Katedralen, som måske allerede er fyldt med glade, trætte og forløste pilgrimme, så vil du sikkert se en del af dem du har mødt på din vej til Santiago. Måske har du fået nye venner undervejs, og måske, vil du opleve at disse venskaber kun bliver stærkere og vil udvikle sig med tiden – Buen Camino!

Afstand: 43 Km

HØJDEPROFILm
Santiago de CompostelaCaldas de Reis
Dag 8.- Santiago de Compostela og Finisterre

At afsluttte sin pilgrimsrejse i Finisterre sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen går i minibus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen.

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 9.- Hjemrejse fra Santiago

Dette er den sidste dag, og afslutningen på dine oplevelser i dette smukke område af Europa. Du vil utvivlsomt tage afsked med Portugal og Spanien med lidt vemod, men først og fremmest fyldt op med vidunderlige rejseminder.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg