ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 3222/1098400
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min ferie

Camino Inglés (Ferrol - Santiago)

8 dage, 115 km's pilgrimsvandring.

Camino Inglés - det smukke alternativ til de mere populære camino-ruter til Santiago. Denne camino starter i Ferrol i det nordlige Galicien og bevæger sig mod syd gennem det smukke landskab mod Santiago de Compostela. 

Ruten kan gøres lidt lettere end km-fordelingen lægger på til, ved at opdele et par af etaperne, såfremt dette ønskes.

Gør din rejse personlig! Spain is More tilbyder og garanterer følgende på denne rejse:

✔ Rejs hver dag fra april to oktober.

Bagagetransport fra hotel til hotel kan tilkøbes.

Pilgrimspas inklusiv.

✔ Hoteller – altid med eget bad – udvalgt efter placering, service og autentisk charme.

Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Muligt at kombinere denne tur med andre rejser.

✔ Opdeling af etaperne: Ja, af og til.

Dagstur til Finisterre.

Camino Inglés
 • Pris
  fra 6.800 DKK/pers.
 • Km
  118
 • Dage
  8 dage / 7 overnatninger
 • Sværhedsgrad
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  ? OBS : ingen steder, på nogen Camino, vandres/cykles langs stejle klippesider!

  1: Meget let. Flad og uden nævneværdige stigninger. Gode og oftest brede stier.

  2: Let. Flad med enkelte stigninger. Gode og ofte brede stier

  3: Medium. Lettere kuperet, evt. længere afstande mellem servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier.

  4: Medium/Hård. Længere, stejlere stigninger, eventuelt med få servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier. 

  5: Hård. Lang(e) stigning(er), evt. få faciliteter. Meget kuperet. Gode, af og til smalle stier.
Beskrivelse

Camino Inglés, den engelske camino, går gennem et af de tyndest befolkede områder i Spanien. Fra den smukt beliggende og naturlige havn i Ferrol, går caminoen over bløde grønne bakker, gennem skove og små langsbyer sydpå mod Santiago. På de to første etaper følges fjorden, og flere steder har man en fantastisk udsigt over det imponerende landskab. Fra Betanzos forlades fjorden, og ruten går herfra gennem det forholdsvise flade landskab til Santiago de Compostela. Undervejs findes utallige historiske kirker, klostre og andre spændende monumenter. Idylliske middelalderbroer, pilgrimshospitaler og små autentiske landsbyer, er altsammen med til at gøre turen langs Camino Inglés til en fantastisk oplevelse.

Den engelske Camino har et par midteretaper, hvor et par stigninger skal passeres. Stigningerne er dog bløde, og det eneste som gør at denne Camino kategoriseres som sværhedsgrad 3 er, at det er vanskeligt at opdele de lange etaper, da antallet af ordentlige hoteller er yderst begrænset.

Mulighed for opdeling af etaper: Af og til muligt (se etapebeskrivelserne).

Servicefunktionerne er begrænsede - særligt på rutens sidste halvdel.

Spain is More's Camino-guidebog (som du modtager nogle uger før afrejse) indeholder oplysninger om pilgrimskontorer, anbefalelsesværdige restauranter, kort over alle byer med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, praktiske beskrivelser, service-telefon-numre og meget mere som vil gøre din tur langs caminoen til en oplevelse for livet!

Mere information om Ferrol - Santiago

Detaljeret rejseplan
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Ferrol

Ferrol har historiske set altid været en vigtig kystby i Galicien på grund af sin havn. Havnens strategiske militære placering har gjort byen til centrum for utallige søslag gennem århundreder. Ferrol har en hyggelig og livlig bymidte med gode restauranter.  

Dag 2.- Ferrol - Pontedeume29 Km

Ferrol's havn kan dateres tilbage til den 9. århundrede, og herfra begynder caminoen ud af byen i retning mod klosteret San Martino de Xubio fra det 8. århundrede. Først går ruten langs den smukke bugt indtil klosteret, hvorfra der Camino Inglés fortsætter til Eume-flodens udmunding.

Etapen er relativ lang, men kan let forkortes med ca. 10 km. ved at krydse broen efter Ferrol. Alternativt kan den deles op med en overnatning cirka midtvejs.

Der er flere restauranter undervejs så det er en fin etape at starte sin Camino Inglés på. Pontedeume har en smuk bro og har en autentisk galicisk landsbycharme.

Afstand: 29 Km

Dag 3.- Pontedeume - Betanzos20 Km

Etapen er kort og behagelig uden svære passager, uden at det bliver flat. Den akkumulerede stigning er på ca. 450 højdemeter. Ruten går gennem landlige omgivelser med få byer og dermed få service-muligheder.

I en kulturel henseende er Betanzos, den mest interessante. Det er en af de mest interessante byer i Galicien med et fantastisk middelalderligt centrum. Betanzos var hovedstad i en af de syv provinser, der udgjorde det gamle kongerige Galicien, og har derfor masser af monumenter og steder at besøge.

Det er muligt at dele etapen op cirka midtvejs.

Afstand: 20 Km

Dag 4.- Betanzos – Bruma29 Km

Etapen går gennem idylliske landdistrikter - væk fra kysten og dets mange tilbud. Udover en enkelt større stigning, er der ikke de store vanskeligheder. Camino Inglés forlader således det maritime landskab og trænger ind i baglandets fortryllende natur og små landsbyer. 

Etapen er lang men kan opdeles i to etaper af cirka 10 og 19 km. Hotellet vil i så fald ikke ligge på selve ruten (3 km.), men transport kan arrangeres til og fra caminoen. 

Afstand: 29 Km

Dag 5.- Bruma - Sigüeiro24 Km

Etapen er relativ flad og fortsætter gennem små landsbyer, hvor faciliteterne er begrænsede.

Etapen kan opdeles i to med en overnatning cirka midtvejs.

Afstand: 24 Km

Dag 6.- Sigueiro – Santiago16 Km

En kort etape uden de store vanskeligheder, hvilket er herligt, da man hurtigt når til Santiago for at nyde den smukke by. De første to tredjedele af etapen passerer gennem hyggelige landlige og skovklædte områder. Den sidste tredjedel går gennem Santiago's industri- og forstadsområde.

Etapens kulturelle højdepunkt er selvfølgelig den monumentale by Santiago de Compostela, der erklæret et verdenskulturby, med den vidunderlige symbolske katedral i midten.

Afstand: 16 Km

Dag 7.- Santiago de Compostela og Finisterre

At afsluttte sin pilgrimsrejse i Finisterre sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen går i minibus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 8.- Hjemrejse fra Santiago
 
Pris information

fra 6.800 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse

Tillæg for enkeltværelse:1.600 DKK

Inklusiv
 1. 7 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 7 x morgenmad.
 3. Fly København/Hamburg - A Coruña / Santiago - København/Hamburg - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*/**
 4. Transport fra A Coruña lufthavn til Ferrol. 
 5. Spain is More guidebog (1 eksemplar per gruppe af 4 pers. Ekstra eksemplar kan tilkøbes ved bestilling).
 6. Pilgrimspas.
 7. Guided tur til Finisterre.
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.
 10. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). **La Coruña/Santiago kun fra København og Hamburg.
Ej inklusiv
 1. Transport fra hotel i Santiago til Santiago lufthavn (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€). Bustider og placering af busstop fremgår af guidematerialet.
Muligt/Valgfrit
 1. Gør din Camino personlig: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris 600 kr./enhed af max 20 kg.
 3. Forlængelse af ophold i Ferrol, A Coruña eller Santiago de Compostela.
 4. Prisen inkluderer 1 Spain is More rejseguidebog pr. 4 rejsende. Såfremt du ønsker at tilkøbe én eller flere ekstra eksemplarer, kan dettte gøres ved bestilling (20€/stk.).
 5. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 6 % af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.

Rejseerfaringer fra vores gæster

Tilføj unikke oplevelser til din rejse
Flere rejser Camino Inglés
Sitemap| Bestilling af rejse| Spørgsmål| Links| Rejsebetingelser| Rettigheder| Kontakt Sikker betaling med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal