Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

6 ting du bør vide om spaniere

Spansk kultur og spanske skikke

2019-08-26

Lande har sine egen kulturelle forskelle og egne skikke. 


Før du tager til et ukendt land eller en ukendt destination, kan det være en fordel at være forberedt på de "normale skikke" i landet. Her vil vi gerne forklare dig et par stykker, så du kan rejse endnu mere forberedt til Spanien!


1: Spanierne deler alt.

De foretrækker at tilbringe deres dag og dele deres måltider med andre. Det er meget almindeligt i Spanien, at man bestiller 5 retter til deling imellem 4 personer 'para compartir'. Retterne kan kan komme ind samtidig eller lidt efter lidt og så deler man dem imellem sig. Herved behøver man ikke kun at vælge en ret på menykortet og det har den yderligere fordel, at man lærer en masse forskellige retter meget hurtigt at kende.
Kommer du på besøg hjemme hos nogen, uanset hvornår, er der altid noget at spise. Kommer du uventet? Intet problem, du glider bare ind. Jo flere jo bedre.


2. Spanierne er meget sociale.

Som sagt foretrækker de at dele alt og lave meget sammen. Men bortset fra det giver de dig en meget varm og dejlig følelse. Selv ved et første møde. Og selvom du ikke taler helt deres sprog endnu, gør de deres bedste for at lytte til dig, forstå dig og er meget tålmodige. De har heller ikke tendens til at forbedre dig løbende. Slet ikke. De sætter bare pris på, at du prøver at tale deres sprog. Det er meget værdsat!


3. Et møde er altid ledsaget af 2 kys.

Et kys på hver kind, det er måden man hilser på hinanden på. Ikke kun når man mødes, men også når man siger farvel, er det en hel naturlig måde at hilse på i Spanien. Også selvom I kun taler med hinanden i 2 minutter. Og ja, det er oftest også sådan, man hilser på folk, man ser for første gang.


4. De fleste Spaniere lever uden ur.

Især om sommeren. Du har nok hørt udtrygget mañana mañana! Hvad der ikke nåes i dag nåes i morgen. Byder muligheden sig for et glas vin eller en øl ´vino o cervesa´, så nyd nuet. Middage og festlige lejligheder slutter normalt ikke før kl. 01.00 i hverdagene. Der er sjældent nogen der ser på et ur for at se, hvad klokken er... er det ikke vidunderligt?


5. Mad er det vigtigste på dagen.

Alt kredser om mad. Sund mad. Efter morgenmaden er det afsted til køkkenet for at forberede frokost og efter frokost for at forberede til aftensmad. Alt er frisklavet og der er afsat masser af tid til måltidet. En frokost varer i gennemsnit 2 timer. Små børn er også med ved bordet og spiser. Bedstemødrene er som regel i køkkenet og tilbereder de lækreste retter.


6. Altid klar til at promenere.

Især søndag morgen er parkerne vel besøgt af vandrere. Par, veninder, familier eller enlige med noget musik i ørerne, alle er ude at promenere. Udover sport gøres næsten alt til fods. Bor du lidt uden for centrum, går du i gennemsnit mere end en halv time om dagen. Parker og grønne områder er oftest også udstyret med udendørs fitnes-udstyr, som kan benyttes til træning i det fri.


Er der ikke noget at kritisere for spanierne?


Ja. Ingen er perfekte, vel? Det spanske folk taler meget, hurtigt og højt. Især hvis de er sammen med mange mennesker. Behersker man ikke sproget særlig godt, skal man virkelig gøre sig umage for at koncentrere sig.

Men det er meget nemt at tilpasse sig kulturen i Spanien. Det er anderledes, men man bliver hurtigt accepteret alle steder, involveret og de laver en masse aktiviteter. Men det er altid nyttigt, hvis kan bare et par enkelt gloser på spansk.

En anden fordel som er værd at nævne er, at der er mange solskinstimer her i landet. Og ja D-vitamin gør dig virkelig til et gladere menneske!


Viva España!

Tilbage