Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

De mest bemærkelsesværdige Parador hoteller i Spanien

Læs historien om de ældste og mest bemærkelsesværdige Parador hoteller i Spanien. De gamle klostre, slotte, pilgrimshospitaler mv. fremstår i dag som autentiske arkitektoniske perler. At rejse gennem Spaniens på Parador giver et unikt indblik i spansk historie.

2022-12-12

PARADOR DE OROPESA – TOLEDO

Kategori: Palads og Slot

År: 1930

Dette var den første Parador beliggende i en historisk bygning, et middelalderligt slot beliggende mellem Gredos-bjergkæden og floden Tajo. Det blev også det første 'Monument Parador' i den offentlige hotelkæde, der åbnede muligheden for logi på slotte, paladser og klostre. Slottet består af en ny og en gammel del. Det gamle slot blev bygget af araberne mellem det tolvte og trettende århundrede. Det nye slot blev bygget omkring 1402 og blev omdannet til adelsfamiliens stamhjem Álvarez de Toledo, grevinden af Oropresa, og tjente i senere tider som et tilflugtssted for soldater, religiøse personer og adelige.

Parador hotel Spanien

Parador hotel Spanien Parador hotel Spanien

 

Spain is More er stolt af at være 'selected partner' med Paradores. Vores samarbejde betyder, at vi kan tilbyde dig overnatninger og skræddersyede ruter til fordelagtige priser på alle Parador-hoteller i Spanien.

 

PARADOR DE CIUDAD RODRIGO

Kategori: Fæstning

År: 1931

I dag, omdannet til en Parador, udgjorde dette slot byens forsvarssystem tilbage i det 14. århundrede.

I 1929 foretog rådhuset den første tilpasning ved at gøre nogle af lokalerne til et egnsmuseum og herberg. I 1931, da det blev overdraget til staten, blev det en Parador.

Paradoren voksede på grund af stigende efterspørgsel og de kommende årtier er hotellet udbygget af flere omgange. Ejendommen er forblevet under Spaniens lov fra 1949 om beskyttelse af slotte i 1949, og er fortsat i kategorien 'monumenter med særlig kulturel interesse'.

Parador hotel Spanien

Parador hotel Spanien Parador hotel Spanien

 

PARADOR DE HONDARRIBIA

Kategori: Palads og slot

År: 1968

Også kendt som slottet Carlos V, dets konstruktion går tilbage til det 10. århundrede. Dette slot har altid udfyldt en vigtig rolle for militær og forsvar. Dens høje mure beskyttede den middelalderlige skat, der udgør Hondarribias historiske sæde. Den enorme nøgne sten, der indrammer terrassen, omgivet af grønne vinstokke og kronet af rum prydet med buer, smedejern og kasselofter skiller sig ud.

Omdannet til en Parador fuldender udsigten fra nogle værelser og fra terrassen på den franske kyst og havet den ubeskrivelige skønhed på dette sted.

Parador hotel Spanien

Parador hotel Spanien Parador hotel Spanien

 

PARADOR DE CARDONA – BARCELONA

Kategori: Slot

År: 1976

Middelalderborg, en århundreder gammel skat, på toppen af et forbjerg, der bevogter byen Cardona. Det er en befæstet indhegning fra det niende århundrede, hvor Minyona-tårnet og en smuk kirke, begge fra det ellevte århundrede, også findes.

Omdannet til en Parador i 1976, er det et af de mest imponerende middelalderkomplekser i Catalonien. Gruberne, tårnene, murene og alle de gotiske elementer ses her i deres pragt.

Parador hotel Spanien

 

 

PARADOR DE OLITE – NAVARRA

Kategori: Palads-slot

År: 1966

Et af de smukkeste gotisk-civile ensembler i hele Europa er det majestætiske palads-slot Primitivo de Olite. Dette var paladset for kongerne af Navarra, hvis ældste afdeling blev indrettet som en Parador. Det er et rum, der har været beboet siden romerne, hvis arkæologiske rester optræder i nogle af tårnene.

I 1966 begyndte reformen for at tilpasse den til en parador for turisme. Fællesarealerne og en del af hotelværelserne er integreret i paladset. Dets interiør overrasker gæster med sine farvede glasvinduer, arkader og andre elementer, der er typiske for middelalderen.

 

 

PARADOR DE SANTO DOMINGO – SANTO DOMINGO DE LA CALZADA

Kategori: Gammelt Pilgrimshospital

År: 1965

Santo Domingo byggede selv denne bygning ved siden af katedralen for at tage sig af de syge og pilgrimmene, dem der rejser på St. Jakobs vej. I betragtning af vejens turistmæssige betydning, Camino de Santiago, blev det besluttet at renovere den gamle bygning, der på det tidspunkt var i en frygtelig ruintilstand.

Den nuværende bygning har arbejdet på at genoprette sit oprindelige udseende. En stor arkitektonisk bedrift blev udført på den centrale terrasse, der er blevet bygningens centrale punkt; det er beklædt med et moderne farvet glasvindue af glas og beton, der står i kontrast til stenen og bygningens gamle karakter.

I øjeblikket er det et kongeligt og elegant kompleks med en lobby og majestætiske lounger, der skaber et miljø med varme og harmoni.

Parador hotel Spanien

Parador hotel Spanien Parador hotel Spanien

 

PARADOR DE CANGAS DE ONIS

Kategori: Kloster

År: 1998

San Pedro de Villanueva er et gammelt kloster, et af de ældste i Asturien. Den første bygning var et kongeligt pantheon og præ-romansk basilika. Intet er tilbage af denne første bygning, siden den blev reformeret i romansk stil, som der er rester af i kirken. Mellem 1674 - 1699 blev klostret omdannet og tilpasset tidens smag. Ligesom mange andre bygninger fra den æra, blev det løsrevet og forladt i det 19. århundrede. Heldigvis blev det i 1998 indviet som et turistherberg og blev udvidet til at omfatte endnu en fløj.

Det er i øjeblikket en smuk bygning omgivet af det spektakulære Picos de Europa på et sted med uovertruffen skønhed.

Parador rejser Spanien

Parador rejser Spanien

 

PARADOR DE LEÓN

Kategori: Kloster og hospital

År: 1986

Dens facade er et spansk renæssancemesterværk. Oprindeligt var det et kloster for pilgrimme, rejsende på Jakobsvejen, grundlagt i det tolvte århundrede foran et hospital på den nuværende plads. Dens konstruktion var beregnet til at huse Militærordenen Santiagos hovedkvarter i den vestlige del af halvøen. Bygningen er en syntese af det religiøse og militære, som afspejlet i ikonografien af dens fascinerende plateresque facade, der virkelig er et enormt lærred i sten.

Efter dets afsløring blev det brugt til forskellige formål, indtil det blev åbnet som et statshotel i et klart forsøg på at genetablere vejen til Santiago de Compostela.

I dag har vandrerhjemmet rummelige og elegante værelser at hvile i, og en storslået restaurant, der byder på elegante traditionelle retter.

Parador rejser Spanien

Parador rejser Spanien Parador rejser Spanien

 

PARADOR DE SANTIAGO DE COMPOSTELA

Kategori: Kongehospitalet

År: 1986

Det kongelige hospital i Santiago var et projekt af de katolske monarker, "los Reyes Católicos", for at give hjælp til de tusindvis af pilgrimme, rejsende der pilgrimsrejser langs St. Jakobs vej til Compostela.

Dette første hospital i det sekstende århundrede var meget mindre end den nuværende fabrik, da det kun var sammensat af en kirke, to klostre og to forskellige afdelinger, den ene for mænd og den anden for kvinder. Udvidelsen kom i det attende århundrede efter et jordskred og på grund af pladsbehov. Resultatet endte i yderligere to baggårde og den barokke trappe i Ferro Caaveiro, som blev bygget i sten.

År senere er pilgrimme blevet erstattet af almindelige rejsende siden 1954, fordi det er et så storslået hotel, der år efter år fastholder sit gamle engagement i gæstfrihed. Denne Parador blander historie, kunst og tradition. Det er en pilgrimsdrøm og Santiagos emblem. Beliggende på Plaza del Obradoiro, sammen med katedralen, giver det besøgende en vinkel af spektakulær skønhed i en af ​​de mest besøgte hovedstæder i verden, Santiago de Compostela.

Parador rejser Spanien

Parador rejser Spanien

Parador rejser Spanien

 

PARADOR DE SANTO ESTEVO

Kategori: Kloster

År: 2004

I hjertet af Ribera Sacra ligger et af de vigtigste i Galicien og de bedst bevarede klostre, Santo Estevo-klostret.

Dette kloster har romansk, gotisk og renæssancedesign og tre indvendige klostre, der giver det en enorm originalitet. Dens oprindelse går tilbage til det 6. århundrede og er relateret til San Martín Dumiense, "Suevos apostel"

Bygningens monumentale skønhed fik den til at blive erklæret for et historisk kunstnerisk monument i 1923.

Nu er det et hostel, der gør turisme forenelig med stilheden og stilheden i en skjult dal. Ro og fred er inden for rækkevidde på dette spektakulære sted, der inkluderer en spa med en utrolig udsigt.

Parador rejser Spanien

Parador rejser Spanien

Tilbage