Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Pilgrims of León: Eric fra Holland

Eric går caminoen for at rejse penge til velgørenhed.

2018-04-06

Hvorfor går du Caminoen?

Jeg besluttede at gå på Camino fordi jeg altid har ville. Samtidig ønskede jeg at gøre noget for velgørenhed. Først tænkte jeg på frivilligt arbejde, men så ændrede min mening. Jeg går Caminoen og samtidig søger jeg penge til tre store velgørende organisationer, der er kendt over hele verden for at tage sig af børn. Børn er meget vigtige for mig. Min kone og jeg har adopteret 4 børn. Sponseringen af min tur går  rigtig fint, men man kan altid ønske sig mere - at hjælpe mere. Mit mål er at rejse 20.000 euro og folk er velkomne til at donere penge indtil 1. juli 2018.

Hvordan har din erfaring været så langt?

Jeg startede i Saint-Jean-Pied-de-Port onsdag den 14. marts 2018. Jeg har haft meget dårligt vejr. På et tidspunkt måtte jeg skjule mig selv bag klipperne, fordi jeg ikke kunne fortsætte på grund af vinden. Da jeg ankom til provinsen Navarra, var der mere end 1 meter sne. Og på grund af vejrforholdene tog det 10 timer at komme i mål de første dag. Det var ret hårdt. Men jeg var meget glad da jeg så hotellet!

Jeg kommer fra et land, hvor der slet ikke er nogen bakker, så jeg måtte vænne mig til det. Jeg havde trænet på forhånd, men træning i Holland er ikke sammenlignelig med bakkerne og bjergene her. Men jo mere jeg gik, jo lettere gik det. Så det er fint.

Mange siger, at Caminoen påvirker deres liv. Er det også tilfældet for dig?

Jeg tør ikke sige, at det er tilfældet, fordi jeg ikke haft den følelse endnu. Men det vil helt sikkert ændre mit liv, fordi det er selvfølgelig en rigtig god oplevelse at gå Caminoen. Jeg ønsker også at være helt alene i et stykke tid uden folk omkring mig. Og hvis du kan gå på egen hånd, så føler jeg at man bliver fuldt opladet. Men at sige at det har ændret mit liv, ved jeg det ikke. Jeg tror, ​​at den følelse måske kommer efter at jeg har gået hele Caminoen, og jeg har været hjemme igen et par dage. Nu mærker jeg ikke meget forandring, jeg er i en slags strømning.

Var der dage, hvor du absolut ikke havde lyst til at gå?

Jeg har lyst til at gå hver dag. Men mens jeg gik, tænkte jeg nogle gange: Jeg ville ønske, at vejret ville være lidt bedre, det ville have været godt.

Går du alene?

Jeg elsker at gå alene. Og selvfølgelig møder jeg også mange mennesker. Med nogle folk har jeg gået 2 dage i træk og nogle gange løb jeg ind i de samme folk senere. Jeg har for eksempel gået med en amerikansk præst. Det var i to faser med meget dårligt vejr, og så er det selvfølgelig fantastisk, hvis man kan gå sammen, for det gør det meget lettere at gå.

Jeg mødte også en meget flink kvinde fra England, en 70-årig kvinde med pacemaker. Hun fik ikke lov til at gå mere end 15 km om dagen. Hun er en kreativ forfatter og vi havde så god en samtale at hun har skrevet min historie ned. Hun skal hjælpe mig med at opmuntre folk til at donere penge til velgørenhedsorganisationerne. Meget flink kvinde, som jeg er stadig i kontakt med. Og nogle gange møder du også folk i løbet af aftensmaden. Og den næste dag går alle sammen igen. Det er meget inspirerende.

Hvad overraskede dig mest under Camino? Positivt og negativt?

Vejret var meget skuffende denne tid på året (marts 2018). Og naturen er undertiden smuk og undertiden meget kedelig. På den anden side er jeg meget positivt overrasket over gæstfriheden, naturen, maden, barerne, tapas'erne og at man tømmer hovedet når du går.

Har du nogle tips til andre pilgrimme?

Det er et godt spørgsmål, Camino vandring er noget meget personligt. Men er privatliv vigtigt for dig, det er klogt at booke et hotel og ikke at sove på 'albergue'. Gå ikke mere end din krop tillader og så passe på de steder hvor terrænet kræver lidt ekstra opmærksomhed. Og frem for alt, så husk at nyd turen. 

Og hvad med din bagage? Har du pakket for lidt eller for meget?

Jeg ville ikke have pakket anderledes, jeg har en lille dagsrygsæk. Jeg har ikke for meget med i den lille rygsæk; en flaske vand, førstehjælpskasse og handsker. Sørg for at medbringe handsker og en hat, det er meget vigtigt. Og en god poncho og gode vandrebukser. Jeg lavede en fejl i at gå i jeans i et par dage. Resten af ​​min bagage bliver transporteret af Spain is More og det er jeg meget glad for!

Planlægger du at gå en anden Camino?

Ja, jeg ville elske at komme tilbage med min kone. Og så kunne vi måske gå den portugisiske rute, for det er en lidt lettere rute. 

Klik her for at støtte Eric. 

Tak for din tid Eric! Buen Camino!

Tilbage