ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 3222/1098400
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min ferie

10 ting du ikke må gå glip af i Rias Bajas

Fecha: 2018-05-09

Rias Bajas området i Galicien er fuld af eventyrskatte og er stadig et ukendt paradis som overrasker

Rías Baixas er beteglesen for den galiciske sydvestkyst som strækker sig fra Cape Finisterre (i nord) til Miño flodens udmunding (i syd). Et område fyldt med lækre stande, små fiskerbyer og hvor man kan opleve den bedste gastronomi i Galicien - ja, nogen vil nok sige i hele Spanien. Området er særligt berømt for fisk og skaldyr samt områdets hvidvine.

Der er utvivlsomt meget at foretage sig og se i Rías Baixas. I det følgende får du en smagsprøve - essensen af Rias Bajas. Altsammen uddybes og beskrives i detaljer i Spain is More's guidebog, hvor vi giver en lang række personlige anbefalinger til området, således du får det optimale af din rejse.

1) Baiona: Den nye verdens' havn.

Bjerget Boi's er klædt ind i denne fæstningsby som er en af provinsens smukkeste. Baiona's grønne landskaber, havnen og bymuren giver byen et middelalderligt og ubeskrivelige udtryk.

Den 1. marts 1493 lagde skibet 'La Pinta' til kaj i Baiona. Da Kaptajn Martín Alonso Pinzón, som var én af Cristoffer Columbus' kaptajner, lagde til i Baiona, blev byen det første sted i Europa som modtog nyheden om opdagelsen af Amerika. I havnen kan man se en 1:1 kopi af skibet.

2) Combarro: Maritime Hórreos

Den lille by bør besøges hvis du kan lide ro og natur, uden at miste historiens vingesus. Combarro har de bedst bevarede 'horreos' i området, idet de er holdt intakte siden byen var en af de vigtigste fiskerlandsbyer i Galicien. Bycentret i sten gør dne lille by til et 'must see' i Galicien.

3) Cambados: Albariño-vinens hovedstad

På den østlige side af Arousa-fjorden ligger Cambados, hvor nogle af de bedste Albariño-vinhuse holder til. Cambados er en landsby skåret i granit, hvor dens pazo'er, storslåede villaer, brostensbelagte gader og pladser kan gøre enhver forelsket i byen.

Cambados er erklæret af 'særlig kulturel interesse' og har alt, hvad der er nødvendigt for at være en af Rías Baixas mest besøgte byer.

4) O grove

O'Grove betragtes som en af de mest charmerende landsbyer i Galicien og centrum for mange naturaktivieter. En romersk villa, en nekropolis, en kirke fra 2. århundrede f.Kr. og elementer i den gamle fæstning kan altsammen opleves her.

På en bakketop har man en vidunderlig panoramaudsigt over området. Måske er det et af de bedste udsigtspunkter i Galicien, fyldt med magi i den prægtige natur.

I oktober kan man opleve verdens største seafood-festival, som man ikke bør misse.

5) Parque Nacional de las Islas Atlánticas:

Fra Arousa-flodmundingen til Vigo-flodmundingen ligger Illas Atlánticas National Parken. En kæde af øer som tilsammen danner en af de mest spektakulære naturnalparker i Europa. Nationalparken omfatter blandt andet øerne Ons, Cíes, Sálvora og Cortegada, som alle hver især indyber med naturskønhed og danner en af de mest biodiverse naturparker i Europa.

Nationalparkens hovedattraktion er Cies-øerne, et øhav, hvor de fleste naturlige øko-systemer er repræsenteret. Tidligere var Cíes et piratparadis, men er nu ubeboede og kun offentlig tilgængelig om sommeren. På øen findes nogle fantastiske vandreruter og derudover finder man her en af verdens smukkeste strande. Den britiske avis The Guardian har stranden i sin top 10 over verdens bedste strande. Spain is More's guidebog giver flere gode råd og vejledninger til besøget på Islas Cies.

6) Santa Tecla

Fra kapellet på Santa Tecla, der ligger 341 meter over byen La Guardia, har man en fantastisk udsigt over Rias Baixas. Den gamle beboelse er et at de mest imponerende vidnesbyrd over gamle galicisk-romerske kultur.

Fra toppen af Monte de Santa Tecla i La Guardia har man en privilegeret udsigt over udmundingen af floden Miño, som danner den naturlige grænse mellem Spanien og Portugal i nord. Dejlig udsigt især ved solnedgang.

7) Sanjenjo​

Sanjenjo (eller Sanxenxo) har været en af spaniernes favorit-feriedestinationer i mange år. her tiltrækkes folk om sommeren af de lækre sandstrande, den gode mad og den afslappede stemning.

8) Barro

Beliggende i midt inden i nationalparken, brydes stilheden kun af lyden fra vandfaldet, når vandet rammer klipperne. Lyden er behagelig, men hvis du ser op, vil vegetationen overraske. En anden af dens attraktioner er Festa do Viño, hvor de bedste vine i området produceres.

9) Ribadumia

Med en vigtig natur- og kulturarv kan man her opleve møller og vandfald i det smukke terræn.

Hvis du søger ro kan den charmerende by anbefales, da den og området er noget mindre turistet en andre steder. 

10) Catoira:

I det indre del af Galicien regionen, ved Arousa-flodmundingen, ligger denne lille by, hvor Ulla-floden møder Ría D'Arousa.

Gastronomi, kultur ... Catoira samler alle ingredienserne til en autentisk oplevelse i Galicien. 

I begyndelsen af august afholder der en stor vikingefestival i Catoira. En begivenhed som får stor international og national opmærksomhed. 

Rias Bajas, og resten af Galicien er en uudtømmelig kilde til spændende, autentisk og ukendte oplevelser. Vi håber at denne artikel har givet lyst til en tur i området. Galciien består af 5 regioner, som på hver deres måde har noget helt særligt at byde på. 

Spain is More arrangerer flere individuelle rundrejser i Galicien, hvor du kan overnatte på alt fra charmerende rustikke hoteller til de smukke Parador-hoteller. Læs mere om vores rejser til Galicien her.

Tilbage

Vores mest populære rejser i Nordspanien


Camino Primitivo (Oviedo - Santiago)

Camino Primitivo (Oviedo - Santiago)

fra 10.200 /pers.

Læs mere
Bid for bid gennem Cantabrien og Baskerlandet

Bid for bid gennem Cantabrien og Baskerlandet

fra 7.290 /pers.

Læs mere
Camino Francés (St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Camino Francés (St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

fra 8.450 /pers.

Læs mere
Camino Portugues (Porto-Santiago)

Camino Portugues (Porto-Santiago)

fra 10.390 /pers.

Læs mere

Tilmeld dig Blog

Rejser af Camino de Santiago efter dine ønsker
Sitemap| Bestilling af rejse| Spørgsmål| Links| Rejsebetingelser| Rettigheder| Kontakt Sikker betaling med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal