Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Cykelferie: 7 vidunderlige fordele

Cykelturisme er det nye sort.

2023-03-03

En ny rejsetendens er ved at udvikle sig.
 

Det at forene kultur, gastronomi, oplevelser, kvalitetstid, naturoplevelser og herlige hoteller med aktiv udfoldelse på en cykel, tiltrækker til stadighed flere og flere mennesker.

Hos Spain is More forsøger vi netop at sammensætte cores cykelrejser med fokus på både oplevelser og aktiv udfoldelse i charmerende og naturskønne områder.

Hvis du har læst vore blog om årsagen til at vælge en aktiv ferie samt de bedste steder for aktiv turisme i Nordspanien, følger her trop, med en artikel om fordelene ved en rejseform som er i rivende udvikling - cykelturisme eller cykelrejser - på alle niveauer. Vel at mærke alle former for cykelrejser, ikke blot 'hard-core' cykelferier med store udfordringer, men også hygge-cykel-turisme med masser af autentiske oplevelser undervejs. 

Hvad er definitionen på cykelturisme?

"Cykelturisme indeholder elementerne 

'at rejse', 'at opleve nye steder',

'at nyde kulturen og naturen' med cyklen

som transportmiddel"

Cykelferie er som oftest en økonomisk god måde at holde ferie på. Dertil er "responsible travel" (bæredygtige eller miljøvenlige rejser) poplære som aldrig før og dét at opleve noget unikt, noget autentisk, står øverst på manges ferie-ønskeseddel. 

Det er typisk en ferieform som foregår i et langsommere tempo og som giver mulighed for at integrere sig i det lokale liv, nyde udsigter, smage på lokale delikatesser og afprøve skikke og kulturer som man ellers ikke oplever på gængse turistdistinationer og som næppe ville kunne opleveles med andre køretøjer. Det er ikke vigtigt hvor mange kilometer man kører eller på hvilken tid. Det vigtigste er hvordan og hvor. Det er netop grundpillerne i Spain is More's cykelrejser. 

Cykelaktiviteter er sjove og ikke mindst sunde - men der er flere fordele ved at tage på cykelferie. 

1) KOM I FORM ELLER VEDLIGEHOLD FORMEN: På en cykelferie behøver du ikke køre hundrevis af kilometer eller 'klatre' op af de højeste bjerge. Det er nok at køre en smule på cyklen hver dag for at øge formen. Når du træder i pedalerne øges modstanden og dine muskler styrkes, du får balance og leddene, især dine knæ, forynges. 

2) DIT HJERTE vil takke dig: Ifølge Hjerteforeningen nedsætter cykling  risikoen for hjertesygsomme. 

3) MENTAL SUNDHED: Cykling er også godt for dit sind. På en cykelferie udskilles endorfiner som bekæmper angst, stress og dårligt humør, da hjernen får masser af ilt.

4) IMMUNSYSTEMET STYRKES: Cykling hjælper med at styrke immunsystemet ved at øge blodtrykket og oxygenering af blodet.

5) NYD OMGIVELSERNE: Til fods, ville det tage meget længere tid, og i bil går det alt for hurtigt... På en cykelrejse kan du rejse snesevis af kilometer og samtidig være i stand til at nyde omgivelserne. I løbet af turen får man masser af frist luft og man stopper og oplever steder, hvor man aldrig ville have stoppet i bil, eller tager små nysgerrige omveje, som man aldrig ville have taget hvis man vandrede. Og når man nu alligevel stopper op, så tal med lokalbefolkningen. Det udvidier din horrisont og du lærer med sikkerhed noget nyt. 

6) MAKSIMAL FLEKSIBILITET PÅ DIN FERIE: På en cykelferie har du kontrollen. Du kan blot ændre rute, køre omveje eller gøre turen letterre eller sværere. Det er op til dig at ændre cykelruten eller den etablerede plan. Du kan tilpasse dig til enhver situation. Vælg selv hvornår du hviler, og hvor du spiser, er der ingen tidsgrænse, du skal bare have det sjovt.

7) PERSONLIGE FORHOLD: På en cykelrejse foregår livet på en helt anden måde. Det er lettere at forholde sig til de lokale folk, der uden tvivl vil råde dig til hvor man skal spise og hvad man skal se på hvert sted. Nyd de små fornøjelser på hvert sted.

Spain is More har i flere år tilbudt cykelrejser på Camino de Santiago og der kommer hvert år flere og flere camino-cykelrejser på programmet. 

Samtidig er vi også meget stolte af vores Mountainbike rejse til Picos de Europa. Vi er i gang med at planlægge endnu flere cykelrejser, som vi glæder os til at kunne præsentere for dig. Følg med her på bloggen eller skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvor vi annoncerer nye ruter. 

Tilbage