Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Det ukendte Spanien – i en glitrende underverden

”Mens øjnene langsomt vænner sig til det svage lys, dukker fortryllende hvide og glitrende former op - de hænger ned fra loftet, danser ud af grottens vægge eller vokser op fra stenjorden. De har overtaget grotten, de såkaldte stalaktitter og stalagmitter, som er hængende og opretstående drypsten. Enkelte er også det, man kalder 'excentriske'; små hvide drypsten, som vokser vandret og krøller sig sammen i de fineste sløjfer. De bringer endnu mere mystik over grotten, for ingen ved helt, hvordan eller hvorfor de opstår.”

2009-01-22

”Udenfor (grotten, red) skinner solen, og de grønne træer danser over bakker, bjerge og dale. Vi er i Spaniens Cantabrien-region ved landets nordlige kyst. Området er fyldt med små, gamle landsbyer, store bjerge, lange strande - og ikke mindst grotter, hvoraf ni for nylig kom på FN's liste over Verdens Kulturarv”. 

”Cantabrien er stadig ret uspoleret af turismen, selv om mange spaniere drager til regionen om sommeren. Her er solens smeltende varme mildere - og her er stort set ingen danskere, tyskere, englændere eller andre udenlandske turister”.

”Der er mange strande i Santander, men eftersom vejret i Nordspanien ikke er så sikkert som i syd, er det ikke her, man bør tage til, hvis man leder efter en ren strandferie. Hvis man til gengæld søger en ferie med kulturelle og historiske oplevelser med masser af natur og god mad, så kan man roligt bestille en flybillet”. 
”Gamle klostre som dette præger i høj grad området, og man skal ikke køre langt for at støde ind i borge, kirker og velbevarede historiske landsbyer. Nationalparken Picos de Europa byder desuden på smukke ekskursioner med vandreture og lifte”. 
”Hvis man bruger et par timer på at sætte sig ind i, hvad de små byer og naturparker kan byde på, kan man få en fantastisk tur i et næsten ukendt Spanien. Det er en rejse for viderekomne, i den forstand at man er nødt til selv aktivt at tage stilling til og undersøge mulighederne i området. Men gør man det, kan man være sikker på at få en stor oplevelse i et mindre kendt Spanien”. 

(Kilde: Politiken)

Tilbage