Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Pintxos: Hvad, Hvor, Hvordan? Din guide til at opleve San Sebastiáns berømte pintxos

Samt liste over de 10 bedste pintxos-barer i San Sebastián i 2024

2024-07-11

Du kan ikke besøge San Sebastián - og flere andre steder i Baskerlandet - uden at prøve nogle af deres berømte pintxos.

Pintxos er små portioner på størrelse med en snack, som normalt serveres i barer. De adskiller sig fra de traditionelle spanske tapas ved, at de bestilles separat fra drikkevarerne (mens tapas ofte serveres gratis, når du bestiller en drink).

Pintxos opstod i Baskerlandet, og der er ikke noget bedre sted at prøve dem end i San Sebastián. De er en af de typiske retter, du skal prøve, når du besøger byen.

I denne artikel gennemgår vi vores yndlingsbarer, så du kan lave din egen pintxos-rute gennem byen.

Selvom der serveres pintxos over hele byen (og Baskerlandet), findes de mest traditionelle (og bedste) barer i den gamle bydel i San Sebastian.

Ønsker du at høre mere om pinchos, kan du gennem Spain is More bestille en guided pintxos-rundtur i San Sebastian

Før vi dykker ned i vores yndlings pintxos-barer i byen, er der nogle ting, du bør vide om pintxos.

Forbered dig på lidt kaos

Pintxos-barerne i den gamle bydel kan være meget overfyldte, især hvis du besøger San Sebastián om sommeren eller i en weekend, hvor der afholdes en stor begivenhed.

Det er værd at være forberedt på, at du måske ikke kan komme ind i alle de pintxos-barer, du ønsker, eller acceptere, at du nogle steder bliver nødt til at vente. For at være ærlig er det en del af fornøjelsen!

Det eneste alternativ til dette er, at gå ud for pintxos på en roligere hverdag eller tidligt på eftermiddagen. Men husk, at kaoset er en del af charmen!

Tjek menuerne

Selvom alle pintxos på bardisken ser spektakulære ud og vækker dine smagsløg, er vores bedste råd at tjekke menutavlerne i en pintxos-bar.

Nogle af de bedste pintxos er varme og lavet efter bestilling, så de er ikke præsenteret på bardisken.

De fleste pintxos-barer har oversættelser på tavlerne på engelsk eller menuer på engelsk, så der er ingen undskyldning. Og hvis du er i tvivl, kan du altid spørge!

Bestil i baren

I modsætning til de fleste barer og restauranter i Spanien, hvor du får serveret maden ved bordet, skal du selv bestille i baren i pintxos-barer.

Når du kommer ind i en pintxos-bar, tag et bord (eller et sted at stå), kig dig godt omkring og beslut dig for, hvad du vil have, før du baner dig vej til baren.

Hvis du bestiller kolde pintxos, får du dem serveret med det samme. Men hvis du bestiller varme pintxos eller noget, der skal tilberedes i køkkenet, skal du vente eller komme tilbage til baren, når det er klart.

Der åbnes en typisk en regning, og du betaler til sidst.

 

Denne blog viser eksempler fra Spain is More guidebogen, som alle vores gæster modtager før deres rejse til Spanien. Hvis du besøger San Sebastián eller den baskiske kyst, vil guiden indeholde omfattende oplysninger om regionen. Vi deler vores store erfaring med Nordspanien, så du kan få den bedst mulige ferie.

 

De barer, vi mener er de bedste pintxos-barer i San Sebastián

Selvom der er mange barer, der serverer pintxos i San Sebastián, har vi udvalgt nogle af vores favoritter.

La Cuchara de San Telmo

Santa Korda Kalea, 4, 20003

Vi starter med den pintxos-bar, der skal være på alle besøgendes rejseplaner i San Sebastián.

La Cuchara de San Telmo kan være meget overfyldt (af en god grund), så det er værd at komme tidligt, hvis du kan. Det er normalt, at der er kø, især fordi det ikke er den største bar.

Men selvom du skal vente, lover vi, at det er det værd. Baren har et velfortjent ry som et af de mest populære pintxos-steder i byen.

Menuen ændrer sig regelmæssigt, og i modsætning til de fleste pintxos-barer er næsten alt lavet efter bestilling.

Selvom alt er godt, vil vi anbefale:

  • Cochinillo (Svinekød)
  • Carrillera de ternera (Oksekæber)
  • Pulpo a la parrilla (Grillet blæksprutte)

Txepetxa

Arrandegi Kalea, 5, 20003

I hjertet af den gamle bydel, på Arrandegi-gaden, ligger Bar Txepetxa. Denne pintxos-bar er berømt for sine ansjos-sandwiches (anchoas).

De tilberedes hovedsageligt efter bestilling med forskellige marinader og toppings.

Hvis du ikke kan lide ansjoser, er dette måske ikke din bar. De laver dog også gode sandwich og har basale ting som kroketter osv.

Sirimiri

C. Alcalde, 4, 20003

Hvis du leder efter en mere sofistikeret pintxos-oplevelse, kan Sirimiri være stedet for dig.

Det er mere en cocktailbar end en traditionel pintxos-oplevelse, og der er en spisestue, hvis du vil sikre dig en plads på forhånd.

Baren og pintxos præsenteres på en mere moderne måde, men de er stadig autentiske og smager lækkert.

Bacon Bao er en vinder for os. Og når du er der, ville det være uhøfligt ikke at prøve en cocktail (eller to).

Borda Berri

Fermin Calbeton Kalea, 12, 20003

Denne livlige pintxos-bar er en af de mest traditionelle baskiske barer i San Sebastián. Traditionelt betyder både rustik indretning og menu.

Stedet har en vis charme, der tiltrækker både lokale og turister hele året rundt.

Menuen er skrevet på tavlen, der hænger over baren, og den ændrer sig regelmæssigt efter sæsonen. Hvis ribbenene (costillas) er tilgængelige, er de 100% værd at prøve!

Ganbara

C. de San Jerónimo, 21, 20003

Ganbara San Sebastián Ganbara skal være på denne liste, da det er et af de bedste steder i byen at prøve en af San Sebastiáns mest berømte retter: txangurro a la donostiarra!

Txangurro er en slags krabbe fra Biscayabugten. Den donostiarra-stil krabbe er normalt fyldt, krydret og bagt i sin egen skal.

Pintxos-versionen serveres som en tartalet, der ikke kun ser imponerende ud, men også smager fantastisk!

Udover denne klassiker vil vi anbefale sautéede svampe med æg og rejer.

Bar Néstor

Arrandegi Kalea, 11, 20003

Selvom det ikke er en egentlig pintxos-bar, kan Bar Néstor ikke mangle på vores liste, fordi det simpelthen er et af de bedste spisesteder i byen.

Baren er berømt for to ting: sit kød og sine tortilla.

Deres tortilla er næsten umulig at få i San Sebastián. Den er så eftertragtet, at baren kun producerer to om dagen (en kl. 13:00 og en kl. 20:00). For at få en bid, skal du gå til baren og skrive dig på ventelisten.

Heldigvis er kødet lettere at få fat i. Du kan reservere bord i baren (det er værd at gøre, da pladsen er meget begrænset), og du vil blive præsenteret for råt kød at vælge imellem.

Gandarias

31 de Agosto Kalea, 23, 20003

Hvis du leder efter et sted, der serverer traditionel baskisk mad, og som er lidt lettere at komme ind på, er Gandarias dit sted.

De har et bredt udvalg af pintxos, fra de klassiske til portioner af iberisk skinke.

Hvis du ønsker en mere traditionel spiseoplevelse, er der også en spisestue, hvor du kan bestille à la carte. Ellers er der masser af plads udenfor til at nyde en drink og nogle pintxos.

Bar Martínez

31 de Agosto Kalea, 13, 20003

Beliggende på 31 de Agosto-gaden har Bar Martínez en lang historie på denne berømte gade i Donostia. Den åbnede sine døre i maj 1942 og er stadig et af de mest populære steder i den gamle bydel.

På trods af sin historie fusionerer baren tradition med moderne gastronomi, fyldt med kvalitet og smag.

Den røde peber fyldt med bonito (El pimiento rojo relleno de bonito) og Chatka-pintxos (krabbe) er nogle af deres standout retter.

Udover de kolde pintxos på bardisken, glem ikke at prøve de varme tavleretter efter bestilling.

La Viña

31 de Agosto Kalea, 3, 20003

Vi slutter med måske en af de mest kendte barer i San Sebastián, som er det perfekte sted at afslutte enhver pintxos-rute.

Et par døre fra Bar Martínez har La Viña opnået verdensomspændende anerkendelse for kvaliteten af sin ostekage. Den har endda modtaget ros fra ABC og New York Times. Berømtheder som Woody Allen har endda gjort en indsats for at smage den her.

Reklamen taler for sig selv, og det er værd at prøve, hvis du kan få en skive.

Udover deres verdensberømte dessert tilbyder de også et varieret udvalg af kolde og varme pintxos, der er lige så gode.

Tilbage