Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino de Santiago - Camino Finisterre

Svar på alt hvad du behøver at vide, inden du begiver dig ud på din rejse til Finisterre

2023-11-23

På vores blog for Finisterre turen, guider vi dig igennem alt hvad der er værd at vide om Camino de Santiago Finisterre i din planlægningsfase: fra det terræn du betræde, klimaet der vil ledsage dig, til de faciliteter du vil finde på din vej.

Vi fortæller dig om den samlede afstand, den udfordring hver etape repræsenterer, og vi giver dig praktiske råd så din pilgrimsfærd bliver en unik og mindeværdig oplevelse. Vi er her for at hjælpe dig med din forberedelse til din spændende rejse mod Finisterre, en destination med myter med henvisninger til at "fastlandets ophør".

Finisterre, eller "Fisterra" på galicisk, er mere end et slutpunkt; det er et emblematick sted fyldt med historie og mystik. Denne del af Camino de Santiago adskiller sig fra de øvrige Caminoer, ved a ruten begynde i Santiago og gå mod vest, for at fører dig til det, der engang blev betragtet som verdens ende. Forlængelsen nordpå til Muxía, tilføjer endnu en dybere dimension til din spirituelle rejse.

Camino Finisterre er en fantastisk camino-rute. Det er den eneste pilgrimsvandring som begynder i Santiago de Compostela, og går mod vest - mod havet, mod 'verdens ende' som romerne kaldte stedet, da det var enden, på den dengang kendte verden. Et magisk sted, med en barsk natur.

Camino Finisterre er kan gåes i forlængelser af en længere camino, som den helt rigtige afslutning både fysisk og psykisk, men også religiøst/spirituel og historisk. Her passeres en række interessante kirker, pazos (store galiciske gårde), “cruceiros” (pilgrims kors) samt selvfølgelig utallige “hórreos” (typiske galiciske tørrehuse). Det er en rolig rute eftersom de fleste pilgrimme vælger at stoppe turen i Santiago de Compostela.

Det regner ofte i denne del af Galicien og morgenerne er ofte disede, men turen til Finisterre, og i særdeleshed hvis du vælge er fortsætte til Muxia, vil give dig mulighed for at opleve noget af det autentiske Galicien, som på mange måder er særpræget og anderledes.

Du kan vælge at stoppe din Camino i Finisterre, og tage tilbage til Santiago, eller, du kan fortsætte en etape længere, til Muxia, langs en af de smukkeste camino-etaper overhovedet. Her kan man lægge vejen forbi den berømte og unikt beliggende kirke, Santuario de Nosa Señora da Barca, som printer sig ind som en af turens højdepunkter.. Kyststrækningen mellem Muxia og Finisterre er en af de smukkeste i Spanien, med masser af lækre sandstrande og små hyggelige landsbyer.

Fra Muxia tages bussen tilbage til Santiago, hvor du har en overnatning inden turen går hjemad. 

OBS! Du skal være opmærksom på, at man ved at vandre Caminoen fra Santiago via Finisterre til Muxia ikke er berettiget til at modtage et pilgrimsbevis, da man ikke går til Santiago. Man får i stedet et andet bevis, som vi beskriver nærmere i guidebogen, som du modtager før afrejse. 

 

Afstand og sværhedsgrad

Langs de 90 kilometer fra Santiago de Compostela til Finisterre og de yderligere 30 kilometer til Muxía, vil du opdage en vandrerute fyldt med skønhed, historie og spiritualitet.

Med en sværhedsgrad på kun 2 ud af 5, er caminoen fra Santiago til Finisterre let tilgængelig og behagelig. De brede og velholdte stier, sammen med de bløde bakker, gør rejsen til en behagelig oplevelse, der kulminerer med de betagende udsigter over Atlanterhavet nær Cee.


Skønhed og kultur langs Camino Finisterre

Fra fastlandet til Atlanterhavskysten, omfavner denne rute dig i et betagende naturlandskab, skønhed og kulturel rigdom. Af højdepunkter kan nævnes det ikoniske Finisterre fyr (det andet mest besøgte sted i Galicien efter Santiago-katedralen) som er beliggende på Costa da Morte, et sted der symboliserer afslutningen på din vandre-rejse, og byder på en uforglemmelig udsigt.
 

Faciliteter langs ruten

Selvom udbuddet af indkøbsmuligheder og beværtninger er begrænsede i nogle områder, vil du finde det nødvendige i byerne og landsbyerne langs turen.
 

Vejrforhold

VejretCamino de Santiago til Finisterre, som krydser både kyst- og indlandsområder i Galicien, er kendt for at være skiftende og kan ændre sig hurtigt. Påvirket af nærheden til Atlanterhavet, er ruten kendetegnet ved at have milde og behagelige somre, ideelle til vandring, mens vintrene er kølige og fugtige, med hyppigere regn. Forårs- og efterårssæsonerne præsenterer en blanding af solrige dage og perioder med regn, med moderate temperaturer. For pilgrimme er det essentielt at forberede sig med passende tøj til regn og vind, solbeskyttelse og at opretholde god hydrering, uanset hvilken sæson de vælger at påbegynde deres rejse.
 

Opdeling og planlægning af etaper

Caminoen til Finisterre tilbyder dig fleksibiliteten til at opdele etaperne efter dine behov, hvilket giver dig mulighed for fuldt ud at nyde hvert øjeblik af din rejse. I "detaljeret rejseplan" på vores hjemmeside kan du se information om km, kort og profiler for hver etape.

Tilbage