Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Caminoen for begyndere

Er du ny på Caminoen og skal vandre eller cykle for første gang, er det ofte forbundet med en vis usikkerhed og en række spørgsmål. Nogle af disse spørgsmål vil jeg forsøge at komme til livs i artiklen herunder.

2016-11-22

Caminoen for Begyndere - Pilgrimsvandring for begyndere.

 

Her hos Spain is More snakker vi med rigtig mange Camino vandrere fra hele verden, såvel erfarne som førstegangsvandrere. For dem som går med en camino-drøm i maven, er ofte stillede spørgsmål f.eks. "jeg er camino-nybegynder og vil gerne vandre en rute, som tager højde for det" eller "hvilken camino er bedst til begyndere?". Og lad det være sagt med det samme, ALLE caminoer kan vandres af alle (ihvertfald de ruter som Spain is More's har på programmet). Der er ingen caminoer, der på nogen måder er så svære eller dårligt markerede, at det kræver camino-erfaring at vandre eller cykle dem. Her kan du læse lidt mere om, hvilken camino skal jeg vælge.

Nogle har bedre service-faciliteter end andre, nogle er hårdere end andre, nogle går gennem flere byer og landsbyer end andre, men ud fra et erfaringsmæssigt synspunkt, kan alle gennemføre alle caminoer.  

Det er klart, at der er nogle hensyn man kan tage, som gør den ene camino mere passende end den anden, men dette afhænger i høj grad af personlighed og forventning om, hvad man vil have ud af sin caminovandring. 

Vil man gerne møde en masse menneskter, fra alle mulige steder i verden, er Camino Francés det oplagte valg. Det er på alle måder en Camino for alle - begyndere såvel som erfarne. Den kan tilbyde noget på den sociale, kulturelle og autentiske front, som ingen af de andre Caminoer kan. Service-faciliteterne er virkelig gode, og der er altid folk at snakke med, eller få hjælp af, hvis det skulle vise sig nødvendigt. 

Mange som er lidt utrygge ved at skulle vandre Caminoen alene, vælger at gå eller cykle langs Camino-frances. Her er man aldrig helt alene, selvom man måske rejser på egen hånd.

Det der oftest giver de største udfordringer er transporten til startbyen og hjemrejsen. Det kan også være en kompliceret affære, da tog- og busforbindelserne ikke altid er så lette at overskue. Hos Spain is More har vi opbygget et stort netværk af chauffører og know-how om transportmuligheder, som gør at vi altid får vores gæster ordenltigt og hurtigst muligt både frem og tilbage, således rejsetiden bliver så kort som mulig. 

Den næste udfordring kan være reservation af hoteller eller herberge. Hvor ligger de præcist i forhold til Caminoen? er det et ordenligt sted? mv. Den slags er vi gode til, men er man på egen hånd skal man være forberedt på, at det kan være svært at gennemskue hvor hotellerne præcist ligger og i store dele af sæsonen, skal man ikke forvente at der er plads hvis man 'kommer ind fra gaden'. 

Herbergene er en anden mulighed, som vi ikke har så meget berøring med hos Spain is More. Langt de fleste steder kan man ikke reserverer på forhånd, men der er til gengæld mange herberge, af meget varieret kvalitet, undervejs. 

Hos Spain is More arrangerer vi rejserne som vores gæster ønsker hvad angår etapelængder, rejselængde og du kan være ganske sikker på at din første Camino med sikkerhed bliver en succes. Caminoen er også for begyndere, stol trygt på det!

Tilbage