Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

De gule pile og camino-symboler.

Lad det være sagt med det samme, det er let at finde vej langs caminoen. Der er fint skiltet og alt du skal gøre at følge de gule pile.

2023-04-15

Symboler på Caminoen

 

For at gå Caminoen skal du bare følge de gule pile.
Udover de gule pile, vil caminoens symbol, en muslingeskal, ofte markere vejen til Santiago. 
Et andet pejlemærke er små sten-bunker. Pilgrimme samler sten op langs ruten, hvilke symboliserer en byrder eller bekymring som pilgrimmen måtte bære rundt på. Stenen (byrden) efterlades i en stenbunke når man er klar til at lægge bekymringen bag sig. 


De gule pile: din guide på vejen til Santiago de Compostela. 

Forestil dig en naturskøn rute, markeret af klare gule pile, der fører dig gennem skove, over bakker og gennem charmerende landsbyer. Dette er Camino de Santiago.

Disse pile, placeret på træer, sten og skilte, har deres egen fascinerende historie. De blev designet i 1984 af Fader Elías Valiña, som brugte gul maling fra vejbyggerier. Nu er disse pile ikke kun en vejviser og guide på din vej, men også symboler på eventyret og fællesskabet på Caminoen.
 

Gule camino pile

 

Muslingeskallen

Gennem mange generationer er pilgrims-muslingeskallen blevet det vigtigste symbol for Camino de Santiago. Skallen findes almindeligt på kysterne i Galicien nær Santiago de Compostela. 

Det siges, at munke som I gamle dage udførte en pilgrimsfærd på vegne at andre mennesker, som ikke selv kunne gennemføre den, hjembragte en muslingeskal fra stranden i Galicien som bevis for at målet blev nået. 

Moderne pilgrimme sætter skallen på deres rygsække i begyndelsen af ​​deres pilgrimsfærd som et symbol på deres hensigt om at nå Santiago.

Bestil evt. ‘zamburiñas’ på en god fiskerestaurant – så har du dine helt egne skaller! Den ægte pilgrimsmuslingeskal er dog en kammusling, 'vieira' på spansk.
 

Muslingsskal

 

Sankt Jakobs Kors

Sankt Jakobs Kors (set her) og Tempelridderordens segl er to andre almindelige symboler på vejen til Santiago. Ofte vil du se pilgrimsmuslingsskaller dekoreret med et af disse to tegn
 

Sankt Jakobs Kors

 

Vil du også gå eller cykle Camino de Santiago?
kontakt os, og vi hjælper dig gerne i gang!


¡Buen Camino! 

Tilbage