Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

4.9

De gule pile og camino-symboler.

Lad det være sagt med det samme, det er let at finde vej langs caminoen. Der er fint skiltet og alt du skal gøre at følge de gule pile.

2016-04-07

Udover de gule pile vil caminoens symbol, en muslingeskal, ofte markere vejen til Santiago. Et andet pejlemærke er små sten-bunker. Pilgrimme samler sten op langs ruten, hvilke symboliserer en byrder eller bekymring som pilgrimmen måtte bære rundt på. Stenen (byrden) efterlades i en stenbunke når man er klar til at lægge bekymringen bag sig.

Muslingeskallen er blevet det vigtigste symbol for Camino de Santiago. Skallen er almindeligt forekommende langs strandene i Galicien, i nærheden af ​​Santiago de Compestela. Det siges, at munke som I gamle dage udførte en pilgrimsfærd på vegne at andre mennesker, som ikke selv kunne gennemføre den, hjembragte en muslingeskal fra stranden i Galicien som bevis for at målet blev nået. 

Moderne pilgrimme sætter skallen på deres rygsække i begyndelsen af ​​deres pilgrimsfærd som et symbol på deres hensigt om at nå Santiago. Bestil evt. ‘zamburiñas’ på en god fiskerestaurant – så har du dine helt egne skaller! Den ægte muslingeskal er dog en kammusling, 'vieira' på spansk.

Santiago-korset og tempelridder-seglet er to andre camino-symboler. Ofte vil du se en kammuslingeskal prydet med en af ​​disse to tegn.

Tilbage