Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Den Ultimative Camino Guide - hvordan du forbereder dig til din Caminorejse

Læs her hvordan du forbereder dig til Din Pilgrimsvandring, eller din camino på cykel

2023-12-01

Den ultimative Camino guide - hvordan forbereder du dig til pilgrimsvandring på Caminoen?


Tillykke!!! Du har endelig indgået et livslangt engagement! Du er ved at begive dig ud på dit livs pilgrimsrejse og eventyr! Tid til de første forberedelser! Her er nogle forslag, der gør det nemmere for dig at komme i gang!

Lær hvordan du forbereder dig til Caminoen, baseret på erfaringer fra en Pilgrim med mange tilbagelagte caminoer i bagagen. En der har vandret og cyklet flere Caminoruter, både som guide og på egen hånd.

 

Tre vigtige ting, når du vil gå Caminoen:

1. Træn

2. Rejs let

3. Undgå vabler

 

Vandring på Caminoen til Santiago de Compostela

Camino Portugues og Camino Frances har nogle stenede strækninger, men lette vandresko anbefales. Bjergstøvler kan være meget tunge for fødderne. Hvad du foretrækker, er selvfølgelig også meget personligt.

Der findes et bredt udvalg af meget gode vandresko og endda trail løbesko, som er meget velegnede til pilgrimsruten. Men hvis du har svage ankler, bør du hellere bære et par lette vandresko. Nogle pilgrimme foretrækker også vandresandaler.

Det er vigtigt, at dine fødder forbliver tørre! Sko med Gore-Tex beskytter generelt bedre mod regn. Men de kan være svedige i stærk varme. Tip: Begynd aldrig din vandreferie med nye sko eller sandaler. Gå dem altid til først!
 

Udstyr og Pakning

 • Grundlæggende Udstyr: Pak let og praktisk, herunder vandresko, -bukser, -shorts, løbebukser, trøje med krave, regnjakke/poncho, vabelplaster, solcreme, og hovedbeklædning.
 • Cykeludstyr: Inkluderer polstrede cykelshorts, lange underbukser, regnjakke, hjelm, cykelhandsker, og vandtæt taske.

Fodtøj: Skal du vælge sko eller støvler som Pilgrim

 • Vælg lette vandresko eller trail løbesko for komfort. Overvej støvler hvis du har svage ankler eller går i vintertiden.
 • Vigtigt: Brug sko/støvler/sandaler som du har gået til, for at undgå vabler.

 

udstyr til din Camino


Regnjakke eller Poncho

Du kan bruge den samme regnjakke til cykling og vandring på Caminoen. Som vandrer kan du også tage en regnponcho med, som også dækker din rygsæk i regnen. En regnponcho giver god beskyttelse i kraftig regn, og du kan stadig have shorts på under, og spare dig for at skulle have regnbukser på. Hvis du har lange bukser på, trænger regnen ofte direkte ind i dine sko.

Men noget så simpelt som en paraply kan redde dagen - og i nogle tilfælde - din Camino til fods!

Håndtering af Regnvejr på en vandrerejse

 • Hold fødderne tørre. Vælg mellem sko med eller uden Gore-Tex.
 • Overvej regnjakke vs. poncho. En paraply kan også være nyttig.

 

Undgå vabler


Fysisk form og hvordan forebygges vabler?

Vabler er enhvert pilgrims mareridt på vej til Santiago de Compostela. Her er nogle tips til at forebyggelse heraf.

God fysisk forberedelse kan gøre meget. Generel fysisk form og hastighed har betydning. Vabler skyldes friktion, varme, sved, våde fødder, eller en kombination af disse tre faktorer. Sko og strømper spiller en vigtig rolle her. Hvis du alligevel får en vabel - sørg for altid at have et lille førstehjælpskit med dig.

Hvis din krop ikke er fit nok til at gå 25 km om dagen, er det sandsynligt, at du vil bevæge dig anderledes (forkert) efter 10 km, hvis du fortsætter med at gå.

Det betyder, at dine fødder også vil bevæge sig lidt anderledes, hvilket fører til friktion og dermed vabler. Så fodpleje handler ikke kun om at anvende den rigtige creme, men også om at forberede sig generelt.

God forberedelse er ikke kun vigtig for at undgå vabler, men også for at nyde Caminoen og have den nødvendige styrke til at klare vejen.

Undgå Vabler: Pilgrim's Regel Nr. 1

 • Forbered din fysiske tilstand. Vælg de rigtige sko og strømper.
 • Fysisk træning: Øv gåture, og opbyg gradvist afstand og hastighed.

 

Ganghastighed og gangrytme


Hastighed og Rytme ved Vandring

Et vigtigt punkt med hensyn til din egen fysiske form er din hastighed og rytme ved vandring. Mens du vandrer på Caminoen, vil du møde andre pilgrimme. Lad dig ikke friste og vær opmærksom på dit eget tempo og din egen rytme. Hvis du tilpasser dig andres tempo (være det langsommere eller hurtigere), kan det ødelægge din dag.

At gå langsommere betyder som regel, at dine hofter, knæ og ankler belastes længere, hvilket fører til trætte og/eller smertefulde led ved dagens ende (eller at du kan gå mindre end dit dag

Ganghastighed og Vandrerytme

 • Tilpas din hastighed og rytme. Undgå at matche andres tempo, da det kan føre til træthed og ubehag.

 

Fysisk Forberedelse af Krop og Sind

Når du forbereder dig på en pilgrimsrejse, bør du primært fokusere på at gå.

Der er dog nogle yderligere øvelser, du kan lave afhængigt af dine fysiske evner. Hvis du er en erfaren vandrer, behøver du ikke at forberede dig anderledes end du normalt gør. De fleste pilgrimme, der går Caminoen, finder det nødvendigt at træne på forhånd.

Kort sagt er formålet med træning før en pilgrimsrejse, eller enhver anden sport, at forberede din krop og dit sind på de fysiske udfordringer og situationer, du vil udsætte din krop for.

Uanset om du går Caminoen for første gang eller forbereder dig som en atlet til de Olympiske Lege, skal du træne og vigtigst af alt lytte til din krops signaler, når du presser dig selv.

For meget træning kan føre til uønskede skader og tvinge dig til at tage lange ufrivillige pauser fra dine forberedelser. På den anden side vil for lidt indsats heller ikke forberede dig ordentligt.

Og du kan finde dig selv i en meget ubehagelig situation, når du indser, at Caminoen ikke blot er en flot fotosamling til internettet, men et ægte eventyr i naturen!


Træning til Pilgrimsrejsen til Santiago de Compostela

Bevæg dig så meget som muligt og kombiner fladt og bakket (bjergrigt om muligt) terræn. Hvis du normalt vandrer hver weekend, er dette tilstrækkeligt for din træning fem til seks måneder før din vandreferie til Santiago de Compostela.

Træning til Camino

 • Grundlæggende træning: Vandring i varierende terræn. Start med korte distancer og øg gradvist.
 • Trappetræning: Styrker muskler og led, forbedrer åndedrætssystemet.
   

Cykel Caminoen

 

Caminoen på cykel

 • Cykeltræning: Start med ugentlige cykelture, og inkluder intervaltræning og bakkeøvelser.
 • Forbered dig fysisk til kuperet terræn. Kør 55-65 km om dagen. Inkluder forskellige typer træning i dit program.

 

Uanset om du går eller cykler Caminoen, er forberedelse nøglen til en god tur. Tilpas din træning til dine evner, og lyt til din krops signaler.
 

Har du fået blod på tanden til at komme afsted på dit Camino eventyr.
kontakt os og vi hjælpder dig med at tilrettelægge din rejse. 
 

¡Buen Camino!

Tilbage