Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Kajakroning – et liv med fordele

En kajakrejse på den smukke galiciske kyst er godt for krop og sjæl

2021-01-04

Kajakture er godt for sjælen

Vi lever i dag i en hektisk verden hvor vi forsøger at holde trit med hverdagens mange gøremål. Vi er omgivet af lyde og larm og et utal af elektroniske maskiner. Vi bruger tid i vores urbane miljøer og kommer måske ikke så meget ud i naturen som vi burde.

Det er er essentielt at afstresse og få slappet af fra denne moderne verden.

At ro kajak handler ikke kun om at være ude i naturen, men er også en af de bedste måder at finde fred og ro i sjælen på. Her er du overladt til din kajak, naturen og lyden fra din paddel når den rammer vandet.

Hvad er fordelene ved kajakroning?

1. Det bringer dig tættere på naturen

Kajakkens kompakte størrelse giver dig frihed til at udforske øer, små vige og fjorde. Du har sågar mulighed for at gå i land på steder, hvor det måske ellers ikke er muligt. Du kan komme helt tæt på faunaen og se dyre livet på tæt hold. Du kan observere naturen og det vilde dyreliv i det øjeblik du går i land, eller når din kajak bare lader dig føre med af strømmen.

2. Det er afslappende at være ved vandet

Vand er kendt for at have en afslappende effekt på mennesker. Det skaber en enestående fornemmelse af at være omgivet af noget stort og unikt, og det er en smuk oplevelse at kigge ud over havet og se hvor enestående det i virkeligheden er.

3. Vand giver dig motion

Mange af os lider under at få for lidt motion. Vi behøver at bruge mere tid på vores kroppe og kajakroning er en måde at gøre dette på – samtidigt med at vi kan nyde naturen.

Kajakroning er en sport hvor man bruger hele kroppen, og derfor også en sport med mange helbredsmæssige fordele, inklusiv følgende:

  • Forbedret iltoptagelse og hjerte kapacitet
  • Styrket overkrop
  • Koordinering og forbedret muskeller i benene
  • Øget basis styrke
  • Vægttab

4. Endorfiner gør hjernen lykkelig

Motion (specielt iltoptagelse) er igennem forskning blevet forbundet med at udløse endorfiner i hjernen. Endorfiner er kendt som ”de hormoner i hjernen og nervesystemet som udløser en lykkefølelse”. Ved at udøve kajakroning, så tanker du derfor også din hjerne op med gode vibrationer. Når din hjerne udløser endorfiner, så opnår du endvidere det ekstra plus, at stressniveauet i din krop sænkes. Hvis din krop er mindre stresset, så vil du opleve at dit sind også er mindre stresset.

5. Kajakroning er meditation i bevægelse

Hvis du nogensinde har prøvet at dyrke yoga, så ved du også hvad meditation i bevægelse er. Meditation i bevægelse fokuserer på dit åndedræt i relation til dine stabile og konstante bevægelser. Når du padler, så udfører du den samme bevægelse igen og igen. Det er præcist det samme som at lave den samme bevægelse når du dyrker yoga, og vi ved allerede at yoga har en afslappende effekt.

6. Solen

Når vi er indendørs, så kan det være vanskeligt at få tilstrækkeligt med D vitaminer. Kajakroning er en excellent måde at opholde sig mere udendørs, og derved også få mere sollys – og D vitaminer. Og så der selvfølgelig også det aspekt, at du på en smuk solskinsdag kan være ude og nyde naturen, slappe af og føle hvordan varmen fra solen gør dig gladere og roligere.

7. Social eller alene

Hvis du slapper af når du er sammen med dine venner, eller så er kajakroning også en glimrende måde at være sammen på, og eventuelt også møde nye venner når I er på vandet. At snakke med andre om din dagligdag og nyde den smukke natur sammen andre kan være en vigtig kilde til større velvære for dig.

Men kajakroning kan også være et smuthul til at få lidt mere tid alene, hvis du har brug for det. Tag en kajaktur og oplev stilheden og fordybelsen når du er alene og få noget tiltrængt tid til fordybelse ude på vandet.

Med andre ord, kajakroning kan give dig den pause du har brug for. Hvad enten det betyder at du tager dine venner med, eller du tager ud på vandet alene.

Uanset hvilke motiver der driver de forskellige mennesker til at ro kajak, så er der en ting de alle gentager: Den fantastiske følelse du mærker når du sætter dig ned i kajakken, skubber den fra land, sætter padlen i vandet og tager det første tag med padlen! Efterhånden som du forlader hverdagens rutiner, problemer og stress på land, flyder væk, så mærker du også hvordan du bliver frigjort fra alt dette.

Vil du vide mere om vores kajak ture? Klik her.

Tilbage