Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Katedralen i Santiago de Compostela

Apostlens strålende lys

2021-03-01

Den majestætiske Santiago de Compostela-katedral: En arkitektonisk og åndelig skat.
 

Santiago de Compostela-katedralen er et af de mest emblematiske religiøse destinationer i verden. Beliggende i den maleriske by Santiago de Compostela i Galicien. Dette arkitektoniske mesterværk er meget mere end et tilbedelsessted; det er et symbol på pilgrimsfærd og hengivenhed, der tiltrækker millioner af besøgende fra hele verden hvert år.

Katedralen er bygget i det 11. århundrede, og er et katedralen imponerende eksempel på romansk stil. Dens hovedfacade, kendt som Puerta del Obradoiro, er et mesterværk af middelalderlig skulptur. Her modtages udmattede pilgrimme, på deres rejse langs Camino de Santiago, af det imponerende billede af apostlen Santiago, hvis rester siges at være begravet inde i katedralen.

Men Santiago-katedralen er ikke kun en arkitektonisk skat, men også et åndeligt centrum. Pilgrimme ankommer til den fra alle verdens hjørner, ad Camino de Santiago-ruterne, en unik oplevelse, der kombinerer den fysiske udfordring med åndelig refleksion. Omfavnelsen af apostlen inde i katedralen er højdepunktet af denne rejse, og mange mener, at det giver eftergivelse og åndelig renselse.

Katedralen huser en imponerende samling af religiøs kunst, herunder det majestætiske Pórtico de la Gloria, et mesterværk af romansk skulptur, og Botafumeiro, verdens største røgelseskar, der majestætisk svinger over de troende ved særlige lejligheder.

Udover dens religiøse betydning er Santiago-katedralen også en magnet for historie- og arkitekturelskere. Dens mange kapeller, klostre og relikvier tilbyder et fascinerende vindue til Spaniens historie og kristendommen.

I det Hellige År 2021 var der et projekt for ny belysning. Xunta de Galicia sammen med Santiago-katedralen og Iberdrola-fondet kom til enighed omkring en ny belysningen af templet.

La Luz De Santiago

Inkluderet i projektet er de 36 lamper, som hænger fra katedralens lofter, inspireret af gamle votive lamper, særligt fremtrædende. Desuden spiller naturligt lys også en hovedrolle i de højere sektioner, et lys der tjener til at hæve de middelalderlige skibe.

Og hvis der er noget særligt i livet, er det lys. Lyset giver os mulighed for at observere verden, lære, vokse og udvikle os. Det samme lys, der oplyser Caminoen, som guider og forener mennesker. Det, der gør det muligt at fokusere på detaljerne og nyde dem. Det, der får os til at se længere og miste frygten.

Vi inviterer jer til at besøge Santiago-katedralen og mærke dette lys. 

Tilbage