Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Spain is More Camino-cykler og udstyr (MTB, Elcykel og Gravel)

En Camino cykel skal være robust, kunne køre langt og bringe dig sikkert frem. De krav opfylder vores cykler, som er udvalgt med stor omhu

2023-12-05

Caminoen på cykel - udstyr og cykler

Din form og din træning har vi ikke indflydelse på, udover hvad vi kan oplyse om sværhedsgrader og erfaringer. Men udstyret skal være i orden, og det har vi stor indflydelse på. Vores cykeleksperter står for at bringe dig, udstyrsmæssigt, sikkert gennem Caminoen. Du har adgang til nødtelefonnummer samt et netværk af en lang række cykelmekanikere undervejs - og i yderste konsekvens, vejhjælp.

Hvis du booker en cykelferie langs Caminoen med Spain is More, sørger vi for, at din topmoderne MTB, står klar på dit første hotel når du ankommer. 

Vi har flere flere cykelvarianter at vælge mellem, således du behageligt og trygt kan gennemføre din cykelrejse, på din helt egen måde.

Vælg mellem Mountainbike (inkl. i prisen på alle cykelrejser), Full-suspension* MountainbikeE-bikesFull-suspension* E-bikes eller Gravel-bikes** (se forklaringer nederst på siden).

Du oplyser din højde, og vores cykeleksperter sørger for, at du får netop den cykelstørrelse du har brug for. 

Læs om udstyr senere i bloggen. Blandt andet om størrelsen på dinecykeltasker - husk, at du som udgangspunkt altid har bagagetransport inklusiv*** på vores cykelrejser på Caminoen.

 

Mountain-bike til Caminoen (inklusiv)

Langt de fleste vælger vores lækre mountainbike, som er inklusiv på samtlige camino-cykelrejser. Denne MTB vil for langt de fleste, være det helt rigtige valg på din Camino på cykel.

Vores Camino-Mountainbikes har stærke dæk, gode håndbremser, 3 frontkædehjul og 9 gear på bagsiden, i alt 27 gear. Det kan være nyttigt i det til tider kuperede terræn langs pilgrimsruten. Pedalerne er standard cykelpedaler, men andre pedaltyper kan ønskes ved bestilling (evt. merpris).

Pris estimat (eksempel på merpris v/ 7 dages leje): Denne cykleklasse er Inkluderet i prisen 

Se merpriser på andre cykelstandarter herunder. Det er også muligt at medbringe egen cykel. Vi hjælper gerne med transport.

MTB - MEGAMO - Natural 30

 

Full-suspension Mountainbike til Caminoen

Nederst kan du se en forklaring på 'full-suspension'. Cyklen for dig som ønsker lidt mere affjedring. 

Forespørgsel er nødvendig.
Pris estimat (eksempel på merpris v/ 7 dages leje): +100€/cykel.

DOUBLE- LAPIERRE - Zesty TR 3.9

 

E-bike til Caminoen

Som tilfældet med de øvrige cykler, er det gennemtestet til at kunne klare Caminoens strabadser. El-cyklen, som vi har valgt til Caminoen, har et stærk batteri, som har et let og brugervenligt styresystem. En el-cykel som vil opfylde langt de flestes behov.

Pris estimat (eksempel på merpris v/ 7 dages leje): +150€/cykel.

E-BIKE - LA PIERRE - Overvolt HT 7.6

 

E-Bike til Caminoen med 'Full-suspension'

Cyklen med ekstra stærkt batteri, hvis du vil køre meget lange etaper, eller vil køre med max. assistance på hele ruten. Det gør det langt de færreste, men muligheden er der.

Forespørgsel er nødvendig.
Pris estimat (eksempel på merpris v/ 7 dages leje): +200€/cykel.

 

E-BIKE HAIBIKE - ALLTRAIL 9 29

 

Gravel cykel til Caminoen

Som et af de meget få bureauer tilbyder Spain is More Gravel Bikes. Vi har således indkøbt en række lækre gravel-bikes til Caminoen. Gravel cykler, eller grus cykler, er til dig som vil kombinere veje og grusstier. Læs om Gravel-bikes nederst i bloggen.

Forespørgsel er nødvendig.
Pris estimat (eksempel på merpris v/ 7 dages leje): +100€/cykel.

 

GRAVEL BIKE LAPIERRE CROSSHILL

 

Cykeludstyr på Caminoen

Spain is More sørger for, at du har det udstyr til din cykelrejse på Caminoen, som du har brug for - og af en kvalitet, som lever op til vores krav om, at udstyret skal være i orden.

Har du ændringer eller specifikke ønsker, kan vi som regel opfylde dem (evt.  merpris).

To sadeltasker bagpå. PD620 materiale, vandtæt PS490. Quick-Lock adapter. Vægt 2x 760g. Øvre bredde 32 cm. Nedre bredde 23 cm. Dybde med lukket taske 17 cm. Rumfang på 20 liter pr. taske.

Styrtaske.* Scotchlite refleks på forsiden. Tåler op til maks. 5 kg. Indvendigt rum til værdigenstande med lynlåslukning og karabinhage til nøgler. Højde 21 cm Bredde 24 cm. Dybde 13 cm. Vægt 570g. PD620 materiale, vandtæt PS490. Rumfang på 8,5 liters kapacitet.

*Til e-cykler medfølger styrtasken ikke!

Multiværktøj

Luftpumpe

 

Kædelås

 

 

Tommelfingerregel omcykelstørrelser

S/15 (hvis din højde er 155 - 165cm).

M/17 (165 - 175 cm)

L/19 (175 - 185 cm)

XL/21 (185 - 195 cm)

XXL/23 (>195)

Dækstørrrelse: 29 inch.

Forsikring og Dækning

Grundlæggende forsikring inkluderet i prisen:

  • Ansvarsforsikring (cykelbruger) med en dækningsgrænse op til €100.000.
  • Nødvendige lægeudgifter op til €1.500.
  • Assistance til at dække udgifterne til at returnere cyklen til faciliteterne i tilfælde af en ulykke. 

Ved anmodning kan du tegne en All-Risk forsikring, som udvider dækningen af den grundlæggende forsikring (€6 per dag per cykel). Den udvidede forsikring tilføjer herudover følgende til forsikringen:

  • Skade på cyklen i tilfælde af styrt eller andre former for uheld der har beskadiget cyklen.
  • Tyveri (dog kræves at cyklen var forsvarligt låst og anbragt).
  • Udvidelse af Ansvarsforsikring op til €200.000
  • Juridisk forsvar op til €1.500

 


Caminoen på cykel? Læs her.


 

* Begrebet 'full-suspension' betyder, at både for- og baghjulet på cyklen har affjedringssystemer. Dette er i modsætning til en "hardtail" mountainbike, som kun har affjedring foran. En fuldt affjedret mountainbike giver bedre kontrol og komfort på ujævne og tekniske terræner, da både for- og baghjulsaffjedringen hjælper med at absorbere stød og holde hjulene i kontakt med underlaget.

** En gravel bike, også kendt som en grusracer på dansk, er en type cykel designet til at være alsidig og i stand til at håndtere en bred vifte af terræn. Den kombinerer elementer fra landevejscykler og mountainbikes, hvilket gør den ideel til både asfalterede veje og grusveje. Nogle nøgleegenskaber ved en gravel bike inkluderer:

Stelgeometri: Gravel bikes har ofte en mere afslappet geometri end landevejscykler, hvilket giver en mere komfortabel kørestilling og bedre stabilitet på ujævne overflader.

Dæk: De er udstyret med bredere dæk end landevejscykler, hvilket giver bedre greb og komfort på grus og andre bløde overflader.

Holdbarhed og alsidighed: Gravel bikes er bygget robuste for at kunne håndtere forskellige terrænformer. De har også ofte monteringspunkter til bagagebærere og skærme, hvilket gør dem populære til bikepacking og langdistanceeventyr.

Bremser: De fleste gravel bikes bruger skivebremser for bedre bremseevne, især i våde eller mudrede forhold.

Samlet set er gravel bikes designet til at være fleksible og holdbare, hvilket gør dem til et populært valg for cyklister, der ønsker at udforske en bred vifte af ruter, fra asfalterede veje til skovstier og grusveje.

*** Det skal fremgå af det accepterede tilbud for at være inklusiv på rejsen. Alle priser er fra priser og antallet af cykler er begrænset.

Tilbage