Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Vælg din Camino De Santiago baseret på sværhedsgraden: vi hjælper dig!

Beslutningen om, hvilken Camino man skal lave, kan afhænge af mange faktorer såsom varighed og sværhedsgrad. I dag skal vi tale med dig om vanskeligheden, så din beslutning bliver lettere. Varigheden af ​​hver rejse kan altid tilpasses dig.

2023-05-03

At sammenligne sværhedsgraden på de forskellige ruter på Camino de Santiago kan være subjektiv, da det afhænger af den enkelte pilgrims perspektiv. Men generelt kan følgende siges:

  1. Den franske rute: Det er den mest populære og besøgte rute på Camino de Santiago. Den er omkring 800 km lang og krydser en stor variation af landskaber, fra bjerge til sletter og vinmarker. Selvom der er sektioner med stejle stigninger, er størstedelen af ruten tilgængelig for de fleste pilgrimme.

  2. Nordlige rute: Denne rute følger den nordlige kyst af Spanien og tilbyder spektakulære udsigter over det Cantabriske Hav. Den er omkring 800 km lang og anses for at være mere krævende end den franske rute på grund af de stejle op- og nedstigninger.

  3. Portugisisk central rute fra Porto: Den central portugisiske Camino de Santiago er den næst mest populære Camino-rute efter den franske vej. Det går fra Porto  til Santiago inde i landet og næsten direkte nordpå, og omfatter mange vigtige byer samt små landsbyer i det nordlige Portugal og Galicien i Spanien. Det har en længde på omkring 240 km og betragtes som en af ​​de nemmeste og mest tilgængelige ruter med få op- og nedture.

  4. Portugisisk kyst-rute: Denne rute starter i Porto, Portugal, og følger den nordlige portugisiske kyst, inden den går ind i Galicien. Den er omkring 260 km lang og betragtes som en nem rute med få op- og nedstigninger.

  5. Engelsk rute: Denne rute opstod i middelalderen for pilgrimme, der kom fra Nordeuropa og Storbritannien. Den starter i Ferrol eller A Coruña og er en af de korteste ruter med en længde på ca. 120 km. Den betragtes som en moderat rute med nogle stejle sektioner.

  6. Primitivo-rute: Betragtes som den ældste rute, starter den i Oviedo og passerer gennem bjergområder i det indre af Asturien, før den forbinder med den franske rute i Melide. Den er omkring 320 km lang og betragtes som en af de mest krævende ruter med stejle og bjergagtige sektioner.

I sammenfatning betragtes den franske rute og de portugisiske ruter som lettere, mens den nordlige rute og primitivo-ruten betragtes som mere krævende. Engelsk rute er moderat i sværhedsgrad.

Vi håber, at dette har hjulpet dig, hvis du er i tvivl om, hvilken vej du skal tage på grund af dens sværhedsgrad, men husk to ting: 1) hver pilgrim skal tage hensyn til deres fysiske tilstand og evner, før de vælger en rute på Camino de Santiago 2 ) Selvom for eksempel Northern Way er kompliceret, skal du huske på, at der er mere og mindre komplicerede strækninger, og at der er dele, der bedre kan tilpasses dine behov, så tøv ikke med at spørge os, så hjælper vi dig.

Tilbage