Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Hvorfor Nordspanien?

Nordspanien byder på natur, kultur, gastronomi og traditioner i verdensklasse, men er til trods herfor ganske ukendt uden for Spanien. Her kan opleves, hvad opleves vil. Nordspanien har det hele; en fantastisk natur med alt fra høje bjerge til lækre strande. Kulturen bærer i høj grad præg af, at her fødtes det nuværende Spanien. Her har den moderne spanske gastronomi hjemme og her produceres nogle af Spaniens bedste vine. Ikke mindst findes her uanede muligheder for aktiviteter i bjerge og byer, ved havet og på floderne. Området er endnu ikke opdaget af den internationale masseturisme, og det behagelige klima gør området til spaniernes foretrukne ferieparadis. I kan forvente en ferie, hvor I mødes med en gæstfrihed i top, og hvor kvaliteten er i højsædet. Nordspanien gemmer på utallige hemmeligheder, som blot venter på at blive opdaget, smagt, set og prøvet.

Naturen

Naturen i Nordspanien er enestående. Kun få steder i verden kan man opleve en så varieret natur inden for så korte afstande. Uanset om man er til bjerge, kyster, skove, floder, sletter eller idylliske vandløb, kan Nordspanien vise sig på smukkeste vis.

Vejret og klimaet er lige så forskelligartet som naturen. Generelt er klimaet behageligt og i flere områder yderst solrigt. 

Kulturen

Nordspanien er Spaniens vugge, hvilket selvsagt har sat sit præg på kulturen. Fra de ældgamle hulemalerier til de enorme katedraler og den helt moderne bygningskunst. Monumenterne, nye som gamle, står i kø for at blive opdaget og udforsket.  

Traditionerne spiller en vigtig rolle for nordspanierne, og disse kan opleves på nærmeste hold i de gamle byer og i de små hyggelige landsbyer. 

Strandene

Nogle af Spaniens bedste strande ligger i Nordspanien. Én af dem er sågar kåret til verdens bedste. Mellem de smukke og til tider barske klippeformationer åbner de kridhvide strande sig. Find alt fra de små gemte strande til de berømte strande i de kendte kyst- og badebyer.

Her findes strande for enhver smag - både sports- og børnevenlige. Strande for naturelskere og for bymennesker og for folk, som stiller store krav til faciliteter og stemning. 

Maden og vinene

Nordspanien er Spaniens gastronomiske mekka og overalt i regionen serveres fantastiske egnsretter. Langs kysten findes himmelske fiske- og skaldyrsretter af helt friske råvarer, som hives i land i de små fiskerbyer. I baglandet findes egnsretter som lam og smågrise tilberedt efter ældgamle traditioner. 

Nogle af Spaniens bedste vindistrikter hører også hjemme i regionen, hvoraf flere efterhånden har opnået enorm international succes og anerkendelse.

Golf

Nordspanien er en fremadstormende golfdestination, som sammenlignes bedst med Irland og Skotland. Naturen minder i stor grad om disse nordlige golf-højborge, men klimaet er bedre, sæsonen længere og kombinationen af spa/wellness, vinsmagninger, et fantastisk køkken samt smukke kultur- og naturoplevelser, gør golf i Nordspanien til en fuldendt oplevelse.

De moderne og luksuriøse baner ligger smukt integreret i det unikke landskab og er langt fra overrendt af udenlandske turister. 

Aktiviteterne

Den varierede natur giver et væld af aktivitetsmuligheder. Vandre- og cykelture i bjergene er oplagte, men også hulevandring, klatring og 4x4 er bl.a. muligt. På de rivende floder kan man forsøge sig med kano/rafting/kajak eller helt nye flod-aktiviteter. Ved havet kan der surfes på de store berømte bølger. Fiskeri, dykning! Kun fantasien sætter grænser. 

Området er også kendt for sine wellness og spa-hoteller, hvoraf flere tilhører den absolutte verdenselite. 

Byerne

Byer og byferie i Nordspanien er et vidt begreb. Her kan findes alt fra aristokratiske og moderne metropoler til de gamle byer med deres charmerende, labyrintagtige historiske bydele proppet med katedraler og imponerende monumenter.

De små fiskerlandsbyer langs kysten oser af charme og idyllen præger de små gemte bjerglandsbyer, hvor tiden synes at have stået stille i årevis.

Spa og Wellness

Er du til sødt eller salt – eller lidt af hvert? Nordspanien har det hele. Nogle af verdens bedste spa- og wellness hoteller hører hjemme i Nordspanien, hvor de udnytter de mange helbredende underjordiske kilder. Vi samarbejder med flere af de bedste hoteller og vi vil med glæde sammensætte som giver dig alt det bedste af Nordspanien – i afslappende luksusstil.

Tilbage