Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Sådan pakker du din caminorygsæk klogt

Skal du på din første camino, er der stor risiko for at du pakker meget mere, end du behøver. Se med her for tips om hvad du behøver – og hvad du sagtens kan lade blive hjemme.

Gæsteblog af Marie Lau Florin, www.friefodspor.dk.

At pakke til caminoen er lidt som at få sin første baby: Velmenende mennesker og bugnende butikker står i kø med gode råd om alt det udstyr, du bør investere i.

Men før du svinger betalingskortet eller panikker over prisen for nyt grej: Caminoen behøver på ingen måde at være et udstyrsstykke. Friheden for alle de ejendele, vi normalt fylder vores liv med, er en af gaverne på caminoen. Der er en kæmpe gave i blot at have, hvad du virkelig behøver, og ikke mere end det.

Ja, du kan købe drikkesystem til rygsækken, særlige bukseben til regn, letvægtshovedpuder und so weiter. Du kan også lade være. Se på, hvad du har af tøj i skabet, som du kan bevæge dig i, og vandre i det.

Skåret helt ned, er der kun tre ting, der er centrale i en god pakning:

 

Har du rygsæk, fodtøj og sokker du vandrer godt i, er du rigtig godt startet. Begynd at vandre i dit caminofodtøj i meget god tid før din rejse, så du når at gå det godt til og lære det at kende. Allerhelst med din caminorygsæk på med så meget vægt i som du regner med at vandre med.

Hvad bør en Caminorygsæk veje?

En god tommelfingerregel er, at din rygsæk til caminoen max bør veje 10 % af din idealvægt. Er den fx 75 kg, har du 7,5 kilo at gøre godt med inkl. mad og vand. Og det er mere end rigeligt til en god opbakning. Uanset om du vælger at få din rygsæk transporteret på nogle af etaperne, vil du have glæde af enkelheden i en let rygsæk. Et ordsprog siger, at det er din frygt, du pakker i din rygsæk: Er du bange for regn, har du kilovis af regnudstyr. Er du bange for ikke at være pæn, slæber du på alt muligt unødvendigt gå-ud-om-aftenen-tøj. Hav modet til at give slip og stole på, at du kan klare dig med lidt. Caminoen inviterer os på en sund måde til at forenkle vores liv.

Hvordan klarer du dig med så lidt tøj til mange dage?

Når pakkelisten er så kort for en pilgrim, er det fordi du typisk vasker hver dag. Mange vælger så meget uldtøj som muligt, fordi det i høj grad er selvrensende. Flere hoteller tilbyder hjælp med vask – og ellers kommer du også langt med håndvask. Vælger du hoteller de fleste dage, er en tørresnor en god ide, så du nemt kan tørre dit tøj.

Pakkelisten til caminoen:

Pakkelisten egner sig til 7-37 grader og en inklusiv det tøj, du rejser i:

Mellem-tyk uldtrøje med lynlås (gør det nemt at justere mens du vandrer)

To par uldsokker
To par underbukser
To ærmeløse sportstoppe eller to T-shirts i uld
Kvinder: Sports-bh i uld
Lange vandrebukser
Støvler eller vandresandaler
Vandrestave
Uldpose til at sove i
Tyrkisk hammam håndklæde – godt fordi det også kan bruges som tørklæde og skygge for solen
Pandebånd
Regnponcho med plads til rygsækken – hurtigere at få af og på end traditionelt regntøj
Vandrenederdel eller shorts
Skiundertøj som pyjamas
Let fodtøj til at gå i indendørs
Solskygge eller solbriller
Tandbørste, minitandpasta og tandtråd til antal dage
Uldvask mini
Solcreme mini
Negleklipper 3-i-1
Pincetten fra en schweizerkniv
Shampoo mini
Deodorant
En rulle tape mod vabler fx Leukoplast
Fodcreme
En pakke lommeservietter
Hudpleje
Evt. makeup
Læbepomade
Mobiltelefon og oplader
Powerbank og oplader
Papir og kuglepen til dagbog
Pas og pilgrimspas – du får det fra bureauet
Blåt sygesikringskort
Kreditkort og et ekstra

Pakkeposer holder din rygsæk overskuelig.

At fordele dine ting logisk i pakkeposer giver dig godt overblik og gør det nemt at finde ting uden at pakke alt ud. En godt tip er at vælge fire forskellige farver, så du kan kende forskel.

Pakkeposer til Caminoen
Camino tip: Pakkeposer til Caminoen

Tak til Marie for input.

Tilbage