Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Oplev de verdensberømte Altamira huler i Spanien

2010-07-27

Hulerne i Altamira

 

20.000 år gamle hulemalerier kan opleves i grotterne i det nordlige Spanien nær Bilbao.

Både Frankrigs tidligere præsident, Jacques Chirac og og Mexicos præsident Felipe Calderon har forsøgt at få adgang til de verdensberømte huler i det nordlige Spanien, men forgæves.

Fra 2002-2010 var hulerne og dermed de uvurderlige hulemalerier afskåret fra besøg, fordi myndighederne frygtede, at de mange besøgende ville ødelægge malerierne.

"Folk, som går ind i hulerne, har den uvane at bevæge sig, trække vejret og svede, og det kan ødelægge malerierne," skrev en forskergruppe lettere ironisk i en rapport her i foråret, der fortsat anbefalede at holde hulerne lukkede.

Men det råd følger de lokale myndigheder altså ikke. Man skønner at hulemalerierne med de 21 bisonokser er alt for vigtige for regionen, til at man kan undvære dem som attraktion, hvorfor man valgte at åbne dem igen i 2010.

i den periode måtte besøgende nøjes med at se de nøjagtige kopier, der er udstillet i Museo de Altamira i den lille by Santillana del Mar vest for Santander. 

Man lukker dog folk ind i meget små grupper og det kræver reservation at komme ind, for at begrænse antallet af besøgende. Altamira-grotten blev opdaget i 1868, og dengang var fundet meget omstridt. Man troede simpelthen ikke på, at stenalder-mennesker var i stand til at male på denne måde - men det var de altså.

Tilbage